Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Απειλή για αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων εάν δεν ξαναρχίσει το Κύπελλο

Απειλή για αποκλεισμό των ελληνικών ομάδ...

Από FIFA και UEFA

Διορία δύο εβδομάδων για να συνεχιστεί το Κύπελλο Ελλάδας δίνουν FIFA-UEFA με κοινή επιστολή τους προς τις ελληνικές αρχές.

Εάν δε συμβεί αυτό οι δύο συνομοσπονδίες απειλούν με κυρώσεις το ελληνικό ποδόσφαιρο...

Ηχηρό μήνυμα προς τον Σταύρο Κοντονή απέστειλε η παγκόσμια συνομοσπονδία ποδοσφαίρου, με αφορμή την απόφασή του να διακόψει το Κύπελλο Ελλάδας λόγω των γνωστών γεγονότων της Τούμπας. Στη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής FIFA, υπό την προεδρία του Τζάνι Ινφαντίνο, η θέση της ανώτατης αρχής του παγκοσμίου ποδοσφαίρου ήταν ξεκάθαρη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε, θα σταλεί άμεσα επιστολή προς τις ελληνικές αρχές με την οποία θα δίδεται προθεσμία δύο εβδομάδων για να συνεχιστεί κανονικά το Κύπελλο Ελλάδας. FIFA και UEFA, που συνυπογράφουν το κείμενο, χαρακτηρίζουν «υπερβολική» την απόφαση του υφυπουργού αθλητισμού και, πλέον, η υπόθεση παίρνει εντελώς νέα τροπή.

Ήταν, άλλωστε, βέβαιο, πως θα υπήρξαν εξελίξεις πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, καθώς από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η απόφαση του κυβερνητικού παράγοντα στην ΕΠΟ ξεκίνησαν αμέσως τις διαδικασίες «ανατροπής» της. Αρχικά με την προσφυγή προς το ΣτΕ (θα εκδικαστεί στις 29 του μήνα) και στη συνέχεια με την ενημέρωση προς την ευρωπαϊκή και παγκόσμια συνομοσπονδία.

Μένει να φανεί ποια θα είναι η στάση που θα κρατήσει η Πολιτεία στην απόφαση της FIFA κι αν θα «τραβήξει το σχοινί μέχρι τ΄ άκρα». Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, πάντως, εγκυμονεί πάντα ο κίνδυνος αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Η ανακοίνωση για την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA: «Να στείλει επιστολή στις ελληνικές Αρχές που θα συνυπογράφεται από την FIFA και την UEFA και θα ζητά την ανατροπή της απόφασης διακοπής του Κυπέλλου εντός δύο εβδομάδων αφού αυτή κρίνεται υπερβολική. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, το αρμόδιο τμήμα της FIFA θα εξετάσει το ενδεχόμενο κυρώσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συλλήψεις στελεχών της FIFA για διαφθορά

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports