Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα:Η μπάντα του...Αρναούτογλου, λευκά μπαλόνια και πυροτεχνήματα στην Τελετή Λήξης του Πατρινού Καρναβαλιού

Πάτρα:Η μπάντα του...Αρναούτογλου, λευκά...

Ο προγραμματισμός της Κοινωφελούς Επιχείρησης

Πριν ακόμα κοπάσει η έκρηξη κεφιού, ευρηματικότητας και δημιουργίας από την Μεγάλη Παρέλαση της Κυριακής, που απογειώνει αισθήσεις και διαθέσεις συμμετεχόντων και θεατών, ντόπιοι και επισκέπτες θα κατευθυνθούν με προορισμό τον Μόλο της Αγίου Νικολάου, όπου στις 21.00 θα ξεδιπλωθεί η τελευταία πράξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2016 με την Τελετή Λήξης και την Καύση του Καρναβάλου.

Το Πατρινό Καρναβάλι 2016  θα περνά στην ιστορία και μαζί οι συγκινήσεις, οι αξέχαστες εμπειρίες, οι ευρηματικές ιδέες, η συλλογική δράση, οι ανατροπές, τα απρόοπτα, η φαντασία, ο ενθουσιασμός, το αστείρευτο κέφι και η δημιουργική και σατιρική διάθεση νωπές ακόμα θα προστίθενται ανεξίτηλα και στις αποθήκες των καρναβαλικών ονείρων όλων μας.

Στην ατμόσφαιρα της τελετής λήξης θα μας εισάγουν μεταμφιεσμένα μέλη του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης, της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, της Κριτικής Επιτροπής του Πατρινού Καρναβαλιού και εθελοντές κρατώντας λευκά μπαλόνια και χορεύοντας σε αποκριάτικους ρυθμούς.

Η παρουσιάστρια της τελετής λήξης Νατάσσα Τραγουστή θα υποδεχτεί τους χιλιάδες καρναβαλιστές από την Πάτρα και όλη την Ελλάδα και θα καλωσορίσει τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας Νίκο Χρυσοβιτσάνο, ο οποίος θα χαιρετίσει και η Νατάσσα Τραγουστή θα παραδώσει τη σκυτάλη στο Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη.

Ο Δήμαρχος Πατρέων θα κηρύξει τη λήξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2016 και ταυτόχρονα την έναρξη του επόμενου, του Πατρινού Καρναβαλιού του 2016  και ευθύς θα δώσει το σύνθημα για την καύση του Καρνάβαλου, ο οποίος μέσα από τις στάχτες του θα μεταδώσει τα μηνύματα της αναγέννησης και της ελπίδας.

Ταυτόχρονα ένας χείμαρρος πυροτεχνημάτων θα δώσει λάμψη και γιορτινή αίγλη στην καρναβαλική νύχτα φωτίζοντας τον πατραϊκό ουρανό υπό τους καταιγιστικούς ήχους της μουσικής.

O βασιλιάς Καρνάβαλος παραδίδεται στις φλόγες, η νύχτα θα γίνει μέρα, ο ουρανός της πόλης θα λάμψει από ένα χείμαρρο πυροτεχνημάτων σε μια μοναδική στιγμή σε ρυθμό, ένταση και φαντασμαγορία, που θα δώσει το έναυσμα για τη συνέχεια της διασκέδασης και για το τελευταίο φετινό καρναβαλικό πάρτι, που θα επεκταθεί σε όλη την πόλη.Θα ακολουθήσει δίωρη συναυλία με δυο συγκροτήματα, το συγκρότημα Passepartout και την τετραμελή ελληνική μπάντα Alcatrash.

Η μπάντα Alcatrash παίζει κομμάτια των δεκαετιών 80s - 90s,  ελληνικού ρεπερτορίου και το πρόγραμμά της βασίζεται στην λογική  των parties.

Η μπάντα, η οποία δημιουργήθηκε πριν 2 χρόνια, τους τελευταίους 6 μήνες πλαισιώνει μουσικά την εκπομπή «The2nightshow» του Γρηγόρη Αρναούτογλου στον Ant1.

Τα μέλη της μπάντας είναι: Πέτρος Πυλαρινός – φωνή, Ανδρέας Βούλγαρης- πλήκτρα, φωνητικά, Σταύρος Κωστής - κιθάρα, φωνητικά και Κωνσταντίνος Παπασπυροπουλος  - τύμπανα.

H Passepartout band συστάθηκε τον Μάιο του 2013 με έδρα τον Πύργο Ηλείας.

To ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που κάνει την μπάντα να ξεχωρίζει, είναι η ευελιξία στην εναλλαγή μουσικών οργάνων και ηχοχρωμάτων, που της επιτρέπει να κυμαίνεται τόσο σε ήχους balkan, swing, rock n roll, disco, pop, latin όσο σε έντεχνους και λαϊκούς.

Αυτό όμως που τελικά καταφέρνει να κερδίζει τις εντυπώσεις, είναι η ικανότητά τους να εκτοξεύουν την διάθεση στα ύψη σε ένα διαδραστικό παιχνίδι με το κοινό, μετατρέποντας έτσι κάθε τους εμφάνιση σε ένα ξέφρενο πάρτι.

Αποτελείται από τους Αποστόλη Κακαβά (τύμπανα), Κώστα Διαμαντόπουλο (ηλεκτρικό μπάσο, ηλεκτρική κιθάρα ακουστική κιθάρα, Στέφανο Κωνσταντόπουλο (πιάνο, φωνή), Ηλία Λαμπρόπουλο (σαξόφωνο, κλαρινέτο, βιολί, τρομπέτα, μπουζούκι, γκάιντα, φωνή) και Φανή Tσαϊλάκη (φωνή).

Αξιοσημείωτες είναι επίσης κάποιες απ’ τις εμφανίσεις της μπάντας σε διάφορες περιοχές συμμετέχοντας σε φεστιβάλ και συναυλίες: Port  Festival - Κατάκολο Ηλείας  με Λεωνίδα Μπαλάφα &  Imam  Baildi, Railway  festival –Βαρθολομιό και πολλές εμφανίσεις σε συναυλίες-φεστιβάλ με κεντρική μπάντα τους Passepartout και σε μουσικές σκηνές σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Το γλέντι με αμείωτη καρναβαλική διάθεση θα συνεχιστεί στους δρόμους και στα κέντρα διασκέδασης μέχρι πρωίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture