Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: "Το τρελό το Καρναβάλι" στους δρόμους απόψε - 30.000 καρναβαλιστές δίνουν στις 6 το απόγευμα το σύνθημα για το ξέφρενο γλέντι

Πάτρα: "Το τρελό το Καρναβάλι"...

Δείτε τη σειρά παρέλασης των καρναβαλικών πληρωμάτων

Στην τελική του ευθεία  το Πατρινό Καρναβάλι 2016 με την αποψινή νυχτερινή παρέλαση και την αυριανή μεγάλη παρέλαση να εκτοξεύσουν το κέφι και τον ενθουσιασμό στα ύψη.

Οι παρελάσεις τουΣαββατοκύριακου αποτελούν την αιχμή του Πατρινού Καρναβαλιού, που προσελκύει σαν μαγνήτης τα βλέμματα και το άμεσο ενδιαφέρον συμμετοχής ντόπιων και επισκεπτών μεταμορφώνοντας την πόλη όλη σε ατέλειωτο πεδίο χαράς και διασκέδασης.

Για τις εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού συνολικά συμμετοχή είχαν δηλώσει συμμετοχή 152 πληρώματα, εκ των οποίων 145 πληρώματα έχουν δηλώσει συμμετοχή για τις παρελάσεις, ενώ οι συμμετοχές-ομάδες που διαμορφώνονται σύμφωνα με τις συνεργασίες των πληρωμάτων για τις παρελάσεις είναι 138 (138 διαφορετικές στολές), που αποτελούνται από 30.000 καρναβαλιστές.

Στη νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου πρωταγωνιστές είναι τα πληρώματα του Κρυμμένου Θησαυρού χωρίς τα άρματά τους, που διαδέχονται τα άρματα του Δήμου.

Οι φωτισμοί, η γρήγορη ροή, τα χρώματα, ο αυθορμητισμός και το κέφι συνδυάζονται δίνοντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα, που δίνει λάμψη και μεγαλοπρέπεια στη νύχτα του Σαββάτου.

Πάτρα: Τα άρματα του Καρναβαλιού έκαναν... βόλτα στο κέντρο- ΔΕΙΤΕ ΤΑ

Οι συμμετέχοντες και οι θεατές εμπλέκονται μετά το τέλος της σε ένα ατέλειωτο πανηγύρι, που συνεχίζεται όλη τη νύχτα στους δρόμους και στα κέντρα διασκέδασης της καρναβαλικής πρωτεύουσας.

Η νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση θα αρχίσει απόψε στις 6.30 το απόγευμα με αφετηρία την οδό Παπαφλέσσα και δια της οδού Κορίνθου θα καταλήξει στο ύψος της οδού Κολοκοτρώνη.

Πάτρα: Με τι καιρό θα γίνουν οι παρελάσεις του Καρναβαλιού; Θα πετάξουμε χαρταετό τη Δευτέρα; Αναλυτική πρόβλεψη του τριημέρου για την περιοχή

Κατά κύματα φθάνουν, μέσω Γέφυρας και Πατρών-Κορίνθου, οι επισκέπτες του Πατρινού Καρναβαλιού- Πολύ αυξημένη η κίνηση σε σχέση με το 2015

Η Μπάντα του Δήμου στη κορυφή της παρέλασης σήμερα και αύριο Κυριακή θα ακολουθείται από τα άρματα του Δήμου (τα οποία θα παρελάσουν και απόψε) στην ακόλουθη σειρά:

1. Καρνάβαλος(σχεδιασμός, κατασκευή: Πέτρος Βρυώνης)

2.Αρμα της Βασίλισσας (σχεδιασμός, κατασκευή: Νίκος Λιβάνης -Νεκτάριος Σαρηγιάννης). Το άρμα με την Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2016 Δήμητρα Οικονομοπούλου, πλαισιωμένο με μεταμφιεσμένους υπαλλήλους και φίλους της ΔΕΥΑΠ

3. «Ψωνίσαμε»(σχεδιασμός, κατασκευή: Δημήτρης Ντζουμάνης)

4. «Σύμφωνο Συμβίωσης (Πολιτικής)»(σχεδιασμός, κατασκευή: Αγνή Στασινού)

5. «Προπομπός Κιθαρίστας» (σχεδιασμός, κατασκευή: Παντελής Χατζόπουλος) από το Καρναβάλι των Μικρών

6. «Ξαφνικά ένας Παπαγάλος» (σχεδιασμός, κατασκευή: Παντελής Χατζόπουλος) από το Καρναβάλι των Μικρών

7.«Ο Γάτος στη Σκεπή» (σχεδιασμός, κατασκευή: Παντελής Χατζόπουλος) από το Καρναβάλι των Μικρών

8.«Πειρατικό Καράβι» (σχεδιασμός, κατασκευή: Παντελής Χατζόπουλος) από το Καρναβάλι των Μικρών

9.«Το Τρενάκι» (σχεδιασμός, κατασκευή: Νίκος Λιβάνης-Νεκτάριος Σαρηγιάννης) από το Καρναβάλι των Μικρών

10. «Το Κάστρο» (σχεδιασμός, κατασκευή: Παντελής Χατζόπουλος) από το Καρναβάλι των Μικρών

11. «Δεντράκια και Μανιτάρια» (σχεδιασμός, κατασκευή: Παντελής Χατζόπουλος) από το Καρναβάλι των Μικρών

12. Μουσικό Άρμα

 

Η φετινή έμπνευση των πληρωμάτων στο απόγειο θα παρασύρει συμμετέχοντες και θεατές σε έναν ασταμάτητο χορό.

Η φαντασία των πληρωμάτων αντλεί από όπου μπορεί να ταξιδέψει δημιουργικά ο νους. Θέματα σατιρικά, καλλιτεχνικά, θέματα «ανακυκλώσιμα» και μη, πρόσκαιρα και διαχρονικά, επηρεασμένα από όσα απασχολούν, ερεθίζουν, προκαλούν, ευχαριστούν και αγγίζουν το μαγικό ραβδί μεταμόρφωσης των καρναβαλιστών αλλά και το αλάθητο κριτήριό τους.

Θέματα που δεν χωράνε σε περιγραφές αλλά που θα ξεδιπλωθούν σε όλη την έκτασή τους σκορπώντας χρώματα, ιδέες, ξέφρενο κέφι, γέλιο, ανατρεπτική διάθεση, μαγνητίζοντας τα βλέμματα και προκαλώντας τον θαυμασμό και τα πλατιά χαμόγελα μικρών και μεγάλων.

Οι Πατρινοί καρναβαλιστές δίνουν ραντεβού με την τέχνη του εφήμερου και διαδηλώνουν το μεγάλο και αναφαίρετο δικαίωμά τους, την χαρά και την αγάπη για τη ζωή κάνοντας την ελπίδα και την αισιοδοξία πράξη σε καιρούς δύσκολους και αντίξοους.

 

 

Η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής θα αρχίσει στις 2μμ. επίσης από το ύψος της οδού Παπαφλέσσα και θα καταλήξει στην οδό Κιλκίς.

Είναι η αποκορύφωση του καρναβαλικού κεφιού, της ευρηματικότητας, της δημιουργίας, της νεανικής ορμής και της έμπνευσης, που πλημμυρίζει σαν χείμαρρος τους δρόμους συντονίζοντας την πόλη όλη στους παλμούς της.

Στην αυριανή παρέλαση θα παρελάσουν επίσης και τα τρία άρματα του σοκολατοπόλεμου, που θα συνεχίσουν το αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου παραδοσιακό έθιμο γλυκαίνοντας τους θεατές σε πεζοδρόμια, μπαλκόνια της Κορίνθου και στην πλατεία Γεωργίου Α΄.

Από το τηλεοπτικό κανάλι της ΕΡΤ 2 από τις 14.00 έως τις 16.00 θα μεταδοθεί ζωντανά η Μεγάλη Παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού 2016 μεταφέροντας σε κάθε άκρη της Ελλάδας και όχι μόνο τη ζωντάνια, τον παλμό, τη φρεσκάδα, την ευρηματικότητα, τη φαντασία, τη σάτιρα και όλα τα αυθεντικά χαρακτηριστικά της μεγάλης γιορτής της Πάτρας.

Παρουσιαστές της παρέλασης θα είναι η Νατάσσα Τραγουστή και ο Παύλος Σούλης.

Το thebest.gr συνεργάζεται και φέτος με το Ionian, το μεγάλο περιφερειακό κανάλι, σε ένα Carnival Projectπου εγκαινιάστηκε με αυτή την κατ’ αποκλειστικότητα μετάδοση του τραγουδιού και θα ολοκληρωθεί το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Πατρινού Καρναβαλιού 2016, με τις ζωντανές μεταδόσεις των παρελάσεων.

Πέρασαν 17 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή ο παρουσιαστής του Πατρινού Καρναβαλιού Άλκης Στέας

Τα πιο αξέχαστα γκρουπ του Πατρινού Καρναβαλιού -Το «Οικογενειακό ενθύμημα», οι «Αθάνατοι», τα «Γαϊτάκια» και το ...«Άσπρο μαύρο»

Πάτρα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τις εκδηλώσεις του Καρναβαλιού

Πάτρα: Έκτακτα δρομολόγια σε λεωφορεία και τρένα για τους επισκέπτες του καρναβαλιού- Μέτρα στις Εθνικές για το τριήμερο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture