Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Πάτρα: Κατάμεστη η Αγορά Αργύρη για την εκδήλωση του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών με τίτλο "Εγώ σε προσφωνώ ...Γυναίκα"-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Κατάμεστη η Αγορά Αργύρη για την ...

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την παγκόσμια ημέρα Γυνα΄κας

Στην κατάμεστη Αίθουσα της Αγοράς Αργύρη πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία, τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016 ο Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πατρών, με τίτλο: "Εγώ σε προσφωνώ ...Γυναίκα".

Κατά  την   εκδήλωση   προσφώνησε  η   Πρόεδρος του Συλλόγου   Νέων  Καλλιτεχνών Πατρών κ. Έφη Αναλυτή, τονίζοντας "ότι η Ημέρα της Γυναίκας μας οπλίζει με δύναμη κι αποφασιστικότητα να αγωνιστούμε με αξιοπρέπεια και ποιότητα ζωής , έτσι ώστε κάθε ημέρα μας να είναι η Ημέρα της Γυναίκας.

Στην συνέχεια έδωσαν το στίγμα της ημέρας Γυναικείοι φορείς όπως: η Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. κ. Μόνικα Σολωμού, η Αντιπρόεδρος του Ομίλου ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ κ. Γωγώ Παπαθανασοπούλου, η Γραμματέας του ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ κ. Πάκυ Καραλή,  η Πρόεδρος της Ε.Ε.Α.Σ.Κ.Π. κ.Μαργαρίτα Καραγιώργου Λάζαρη, η Πρόεδρος της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α κ. Μάχη Σαλαμαλίκη, η Πρόεδρος της Κίνησης Γυναικών Πάτρας κ. Άννα Σπηλιωτακάρα,

η Πρόεδρος του Ιnner Wheel κ. Κίττυ Σταγκοπούλου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Αγέννητου Παιδιού κ. Έλλη Τζόλα, η Πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Πάτρας κ.Ελένη Γκέκα, η Πρόεδρος της Παναθηναικής κ. Λέτα Βέργη, η Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Κυριών Πατρών κ. Δανάη Παπαδημητρίου, και η εκπρόσωπος απο τις Καλλιπάτειρες κ. Πόλυ Νικολάου.

Ακολούθησε ομιλία απο την Σύμβουλο Σχέσεων, Συγγραφέα κ. Τένια Μακρή με θέμα:"Γυναίκα σημαίνει αγάπη και αγάπη σημαίνει Γυναίκα". Με ιδιαίτερη δυναμική απέδωσαν ποίηση η Μαρία Αναλυτή, μέλος Χοροθεάτρου Πανεπιστημίου Πατρών και η Ήρα Κουρή, Φιλόλογος.

Την γυναίκα ύμνησε για την αξία στη ζωή μας με τους πολύπλευρους ρόλους της, ο Λάκης Βανδαράκης, Λογοτέχνης.

Έπειτα, πραγματοποιήθηκε προβολή του έργου των τιμωμένων κ. Αλεξάνδρας Γκράβας, mezzosoprano και Αθηνάς Λινού, Καθηγήτριας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών για την πολύτιμη προσφορά τους

στις Τέχνες, τον Πολιτισμό, την Επιστήμη και την Κοινωνία αντίστοιχα. Η Ελπίδα Νούσσα και η  Μαρία Ρούτση μας ταξίδεψαν με τραγούδια των  Χατζιδάκι, Λοίζου, Θεοδωράκη.  Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που η Αlexandra Gravas ερμήνευσε acapella παραδοσιακό τραγούδι της Μικράς Ασίας. Στη συνέχεια χόρεψαν tango με απόλυτα αισθαντική κίνηση η Αγάπη Ακριτίδου και και ο Νίκος Δημητρόπουλος απο το Σύλλογο ΚΙΝΗΤΡΟΝ  της Λίλας Μιαούλη.

Την Αίθουσα της εκδήλωσης κόσμισαν υπέροχοι πίνακες ζωγραφικής απο τις εικαστικές δημιουργούς Λουίζα Χατζιδάκι και Ευτυχία Στυλιανέα που απεικόνιζαν το Σύμβολο  Γυναίκα.

Συντόνισε ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου και σκηνοθέτησε η Ήρα Κουρή.

Φωτογραφίες  Χρήστος Σταματόπουλος.

Την εκδήλωση υποστήριξε το Βιβλιοπωλείο η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View