Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Καρναβαλίστηκε το σαββατοκύριακο η Χαλανδρίτσα -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Καρναβαλίστηκε το σαββατοκύριακο η Χαλαν...

Ο τοπικός σύλλογος ξεκίνησε από φέτος την αναβίωση καρναβαλικών δράσεων

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος της Χαλανδρίτσας στο Δήμο Ερυμάνθου ξεκίνησε από φέτος οργανωμένα μία προσπάθεια αναβίωσης καρναβαλικών δράσεων.

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου 5/3/2016 έγινε ποδαράτη παρέλαση και γέμισε με «μπούλες» και «Βαρ-όνους» ο παραδοσιακός οικισμός της Χαλανδρίτσας, καταλήγοντας στην πλατεία στα γνωστά «Πλατάνια» όπου και στήθηκε το σχετικό γλέντι.

Την Κυριακή 6/3/2016 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η καρναβαλική παρέλαση, στην οποία παρέλασε το άρμα του γκρουπ 188, με θέμα «BAR-ONOI».

Το χαρακτηριστικό του άρματος είναι η αναπαράσταση του Πύργου των Βαρόνων της Χαλανδρίτσας και η ιδιαίτερη κατασκευή του Βαρόνου-γάιδαρου  οικοδεσπότη. Να αναφέρουμε εδώ πως η Χαλανδρίτσα ήταν μία από τις 12 αρχικές Βαρονίες του Πριγκηπάτου της Αχαΐας (από το 1209 έως και το 1429) και ερείπια του Πύργου βρίσκονται στον παραδοσιακό οικισμό.

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις του διημέρου ολοκληρώθηκαν την Κυριακή βράδυ με την καύση ενός αυτοσχέδιου γαϊδάρου στην κεντρική πλατεία και ακολούθησε τρικούβερτο γλέντι με πυροτεχνήματα και ιπτάμενα φαναράκια που «πέταξαν» και γέμισαν τον ουρανό της Χαλανδρίτσας δίνοντας ένα διαφορετικό χρώμα.

Συνολικά συμμετείχαν περισσότεροι από 300 καρναβαλιστές, εκ των οποίων σχεδόν οι μισοί ήταν τα μέλη του γκρουπ 188 τους οποίους θα έχουμε την ευκαιρία να τους απολαύσουμε και στις παρελάσεις του μεγάλου καρναβαλιού στην Πάτρα.

Αντίστοιχα αξιόλογη προσπάθεια έχει πάρει και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βασιλικού «Ο Άγιος Αθανάσιος», ο οποίος συμμετέχει επίσης στο «Πατρινό Καρναβάλι» (με το Group 82) με πλήθος καρναβαλιστών και άρμα, με τίτλο «Έξω από τη Βουλή… όλοι οι τρελοί» και φινάλε το μεγάλο γλέντι για όλους την Κυριακή το βράδυ 13/3/2016 στις 21.00 στο Βασιλικό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight