Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δραματικές καταστάσεις στην Ειδομένη-Πρόσφυγες εκτεθειμένοι στη βροχή - Πάνω από 12.500 οι εγκλωβισμένοι-1.600 χωρίς σκηνές-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Δραματικές καταστάσεις στην Ειδομένη-Πρό...

Σήμερα το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

Ξεπερνούν τις 12.500 οι πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν "εγκλωβιστεί" στην Ειδομένη, ενώ η κατάσταση γίνεται ακόμα δραματικότερη από τις άσχημες καιρικές συνθήκες.Το βράδυ της Πέμπτης η βροχόπτωση μετέτρεψε σε λασπότοπο τον καταυλισμό και όσοι δεν έχουν σκηνές, περίπου 1.600 άτομα, αναγκάστηκαν να κοιμηθούν στο κρύο και τις λάσπες.


Δύσκολη νύχτα πέρασαν και οι περίπου 100 πρόσφυγες και μετανάστες στην πλατεία Βικτωρίας, που έψαχναν με κάθε τρόπο να βρουν καταφύγιο κάτω από τέντες και εισόδους πολυκατοικιών για να προστατευθούν από την κακοκαιρία.

Από χθες το απόγευμα μέχρι σήμερα το πρωί έχουν περάσει τα σύνορα Ελλάδας - Σκοπίων 420 πρόσφυγες, ενώ ακόμη 592 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά με το πλοίο Αριάδνη από Χίο και Μυτιλήνη. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, στην Ελλάδα βρίσκονται περισσότεροι από 30.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Νέο συντονιστικό κέντρο διαχείρισης για το προσφυγικό- Δημιουργία 15.000 νέων θέσεων φιλοξενίας έως την ερχόμενη εβδομάδα

Την πρόθεση του Δήμου Αθηναίων να παραχωρήσει ακόμη έναν χώρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, υπό τη ρητή προϋπόθεση να αδειάσει η πλατεία Βικτωρίας, εξέφρασε ο Γιώργος Καμίνης, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον Σκάι.

Το θέμα θα απασχολήσει σήμερα το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, που συγκαλείται υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό, στις 7 Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών σήμερα για το προσφυγικό - Τι ζητά ο Αλέξης Τσίπρας ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις