Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νίκος Νικολόπουλος: Ερώτηση στην Βουλή για το MEGA και την συνεδρίαση του Δ.Σ.

Νίκος Νικολόπουλος: Ερώτηση στην Βουλή γ...

Διαβάστε το κείμενο

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος αναφέρει τα εξής: "Ιδιαίτερα κρίσιμα είναι τα επόμενα 24ωρα για το μέλλον ενός από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, του MEGA, που επί σειρά ετών βρισκόταν στην κορυφή της κατάταξης στον πίνακα τηλεθέασης.

Ο κίνδυνος του «μαύρου» είναι ορατός πλέον για το κανάλι της Μεσογείων με τους εκατοντάδες εργαζομένους σε αυτόν να ανησυχούν για την επόμενη μέρα.
Εκτός κι αν κάποιοι θέλουν να… οδηγήσουν στο «μαύρο» το MEGA για να δηλώσουν «παρών» μέσα από καινούργιες συχνότητες…!

Το Mega ανήκει στην εισηγμένη εταιρεία Τηλέτυπος ΑΕ, της οποίας ο τραπεζικός δανεισμός είναι αρκετά μεγάλος, με αποτέλεσμα οι 4 συστημικές τράπεζες που συμμετέχουν σε αυτόν ( με διαφορετικά μερίδια ) να δώσουν πριν από λίγους μήνες μια ευκαιρία στην Τηλέτυπος, να αντλήσει τα απαραίτητα κεφάλαια για την συνέχιση της εξυπηρέτησής τους, μέσω ΑΜΚ ύψους 15 εκατ ευρώ. Μάλιστα η προθεσμία που δόθηκε μέχρι τον Ιούνιο του 2016, έχει ως προϋπόθεση την επιτυχή ΑΜΚ…

Στο σημερινό ΔΣ, όπως πληροφορηθήκαμε στο Χριστιανοδημοκρατικό ΚόμμαΕλλάδος,   κυριάρχησαν οι διαφωνίες μεταξύ των μελών ( τα περίπου 9 εκατ. ευρώ που συνολικά θα έβαζαν Μπόμπολας-Ψυχάρης δεν μπήκαν και ο άλλος βασικός μεγαλομέτοχος δεν φάνηκε διαλλακτικός), με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να οδηγηθεί σε αδιέξοδο και πλέον το κανάλι να βρίσκεται σε … κενό χρηματοδότησης αλλά και … συνέχισης της λειτουργίας του, αν οι τράπεζες δεν συναινέσουν σε νέα δίμηνη – τουλάχιστον – προθεσμία κάλυψης της ΑΜΚ κατά 15,1 εκατ ευρώ.

Ωστόσο, η αδυναμία κάλυψης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, κατά πάσα πιθανότητα, σημαίνει για το κανάλι της Μεσογείων έλλειμμα κεφαλαίου κίνησης….

Εάν αληθεύει ότι απέβη άκαρπη η σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του MEGA αναφορικά με την κάλυψη της απαιτούμενης αύξησης κεφαλαίου, τότε η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΣΤΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΟΧΗΣ!!!»

Εξάλλου λαμβάνοντας υπ’ όψιν την απάντηση του Υπουργού Οικονομικών κ. Ε. Τσακαλώτου (με αριθμό πρωτοκόλλου 27/15.02.2016) που μας δόθηκε αναφορικά με την δανειοδότηση ή μη επιχειρηματία στον χώρο των ΜΜΕ πρέπει να σας υπογραμμίσουμε τα εξής:

Ο εν λόγω επιχειρηματίας, ο οποίος φέρεται ως μεγαλομέτοχος της εισηγμένης εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών «ΔΟΛ», κατηγορείται για την διάπραξη του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας σε κακουργηματική απάτη, λόγω της παράνομης δανειοδότησής του από την εν λόγω Τράπεζα που του την χορήγησε, και όχι για τις ευθύνες του ως εκπροσώπου της Ανώνυμης Εταιρείας που έχει εισάγει το χρηματοπιστωτικό μέσο της μετοχής «ΔΟΛ» στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ενδεχομένως να προκύπτουν άλλου είδους ευθύνες του γι’αυτό, ιδίως όσον αφορά το κανονιστικό πλαίσιο ενημέρωσης των επενδυτών (Διαρκής και Περιοδική Πληροφόρηση, Ευθύνες κατά την έκδοση Ενημερωτικού Δελτίου, Ν,.3401/2005 κλπ)

Όμως το ερώτημα που σας απευθύνθηκε, δεν αφορά την ιδιότητά του αυτή, για την οποία κακώς  παραπέμψατε το ζήτημα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς:

Το ζήτημα που σας τέθηκε και –πολύ παράδοξα- αποφύγατε να απαντήσετε, αφορά την αποκλειστική εποπτική αρμοδιότητα της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς το ζητούμενο είναι εάν η ΤτΕ έλαβε και ποια μέτρα για την σκανδαλώδη δανειοδότησή του, ποιες κυρώσεις επέβαλε και κυρίως τι προτίθεται να κάνει ΑΜΕΣΑ για την υποβοήθηση των ανακριτικών και των Εισαγγελικών αρχών!

Σας καλούμε λοιπόν εκ μέρους των βαριά φορολογούμενων Ελλήνων πολιτών να αποστείλετε άμεσα αυτό το ερώτημα στην ΤτΕ, ώστε να μην δημιουργηθούν εντυπώσεις που να θέτουν εν αμφιβόλω την βούλησή σας για την διαλεύκανση αυτού του τεράστιου σκανδάλου!

Ουδείς Κύριε Υπουργέ είναι υπεράνω του Νόμου και ιδίως οι Εποπτικές Αρχές  (ΤτΕ) που όλο αυτό το διάστημα, ως «τροχονόμοι» εδώ και πολλά χρόνια, άφησαν εντελώς ανεξέλεγκτη τη δράση της διαπλοκής των ΜΜΕ με τις Τράπεζες μέσω θαλασσοδανείων και πολλών άλλων μεθοδεύσεων, για τις οποίες πλήρωσε με το «αίμα» του ο ελληνικός λαός!

Κατόπιν όλων των ανωτέρω επανυποβάλω την συνημμένη σχετική ερώτηση και ΑΚΕ με αρ. πρωτ.  2465/148/19.1.2016 που ουσιαστικά δεν απαντήσατε και καλείστε να ζητήσετε όλα τα σχετικά έγγραφα και τις δέουσες απαντήσεις από την ΤτΕ, προκείμενου να δώσετε συγκεκριμένες απαντήσεις στην Βουλή των Ελλήνων:

1.    Εάν η ΤτΕ έλαβε και ποια μέτρα για την σκανδαλώδη δανειοδότησή του μεγαλομετόχου κ. Ψυχάρη που ;

2.    Ποιες κυρώσεις επέβαλε και κυρίως τι προτίθεται να κάνει ΑΜΕΣΑ για την υποβοήθηση των ανακριτικών και των Εισαγγελικών αρχών, για την ανωτέρω συγκεκριμένη δανειοδότηση;

3.    Τέλος, εάν αληθεύει ότι απέβη άκαρπη η σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του MEGA αναφορικά με την κάλυψη της απαιτούμενης αύξησης κεφαλαίου, τότε η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ οφείλει ή όχι να αναστείλει την διαπραγμάτευση της μετοχής της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.;"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις