Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Οι αγρότες εγκαταλείπουν τα μπλόκα - Πως θα κινηθούν στο εξής - ΗΧΗΤΙΚΑ

Δυτική Ελλάδα: Οι αγρότες εγκαταλείπουν ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Με διάλογο σκοπεύουν να πιέσουν το επόμενο διάστημα

Με διάλογο και όχι με τα τρακτέρ σκοπεύουν να πιέσουν το επόμενο διάστημα οι αγρότες και της Δυτικής Ελλάδας οι οποίοι εγκαταλείπουν τα μπλόκα. Ήδη από τις προηγούμενες μέρες και μετά από τις απόφάσεις που έλαβαν κατα τόπους, τα περισσότερα τρακτέρ αποχώρησαν από τα σημεία όπου έκλειναν τον δρόμο.

Και στην Κ. Αχαΐα τα τρακτέρ αποχώρησαν από την Πατρών Πύργου και τον κόμβο.

Ακούστε τι λέει ο πρόεδρος του συντονιστικού της Κ. Αχαΐας Νίκος Ζαφειρόπουλος.

(Ακούστε σε λίγο τα ηχητικά)

ΑΙΓΙΟ

Και στο Αίγιο το μπλόκο διαλύθηκε και σήμερα το βράδυ οι αγρότες της Αιγιάλειας συγκεντρώνονται στο ύψος των φαναριών και εκεί όπου τις προηγούμενες ημέρες έκλειναν τον δρόμο για να λάβουν αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις.

ΗΧΗΤΙΚΟ

ΗΛΕΙΑ

"Τους ζυγούς λύσσατε" είπαν και στην Ηλεία σύμφωνα με τον επικεφαλής του συντονιστιοκού οργάνου της περιοχής, Ανδρέα Σπατιώτη.

Δύο διαφορετικές τάσεις επικράτησαν τις προηγούμενες ημέρες στα μπλόκα της Ηλείας που από την προηγούμενη εβδομάδα μειώθηκαν. Το μπλόκο της Μαραθιάς λόγω της πρώιμης καλλιεργητικής περιόδου, όπως ανέφεραν οι αγρότες εκεί, διαλύθηκε. Το ίδιο αποφάσισαν χθες και στο Κουρτέσι. Όπου αλλάζουν πλεύση σε ότι αφορά τη μορφή των κινητοποιήσεων.

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Οι αγρότες της Παναιτωλοακαρνανικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το μπλόκο του Κεφαλόβρυσου μετά από 40 ημέρες αγώνα. Οι αγρότες της ένωσης ενημερώνουν με ανακοίνωσή τους και προς τα ΜΜΕ τους λόγους που τους οδήγησαν σε αυτό:

"Μετά απο 40 μέρες στο δρόμο, με πρωτόγνωρη συμμετοχή απο αγρότες ,φορείς, συλλόγους και συμπολίτες μας από όλο τον Νομό, η συνέλευση του Μπλόκου Κεφαλοβρύσου, σε συντονισμό με τα Μπλόκα της Πανελλαδικής Επιτροπής που συναντήθηκε σήμερα στο Κιλελέρ, αποφάσισε για την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου και ώρα 10:00 το πρωί, την αποχώρηση των αγροτικών μηχανημάτων από τον Κόμβο Κεφαλοβρύσου.

Ο πολυήμερος κοινός αγώνας ένωσε όλο τον αγροτικό κόσμο και μας έκανε πιο σοφούς, πιο δυνατούς. Η κυβέρνηση πλέον θα πρέπει να το σκεφτεί παρά πολύ πριν φέρει για ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο που είχε εξαγγείλει πριν από 2 μήνες . Να είναι σίγουροι ότι οπότε χρειαστεί όλοι μαζί θα ξαναβγούμε στο δρόμο.

Η αποχώρηση μας από το Μπλόκο Κεφαλόβρυσου σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι ηττηθήκαμε ή ότι ο αγώνας τελείωσε. Το αντίθετο μάλιστα! Φεύγουμε από το Μπλόκο με ψηλά το κεφάλι, νικητές μιας και τους ανατρέψαμε τα σχέδια και ενωμένοι θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τις απαραίτητες αλλαγές στον πρωτογενή τομέα που θα βοηθήσουν την χώρα να βγει από την κρίση και εμάς να δουλεύουμε στη γη μας με αξιοπρέπεια.

Ευχαριστούμε όλους τους φορείς που μας συμπαραστάθηκαν ηθικά και ουσιαστικά όλο αυτό το διάστημα, αλλά και όλη την κοινωνία που αντιλαμβανόμενη την αναγκαιότητα των κινητοποιήσεων έδειξε υπομονή και ανοχή όλο αυτό το διάστημα. Ο αγώνας συνεχίζεται ...".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις