Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δημοσιονομική... νάρκη από το Ελεγκτικό Συνέδριο - Μετά τους ενστόλους και τους δικαστικούς το ανώτατο δικαστήριο δικαιώνει και τους γιατρούς του ΕΣΥ

Δημοσιονομική... νάρκη από το Ελεγκτικό ...

Σειρά παίρνουν τώρα οι καθηγητές ΑΕΙ - ΤΕΙ

Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου δημοσίευσε απόφαση «βόμβα» που κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές που έγιναν από 1/8/12 (με τον ν. 4093/12) στους μισθούς των εν ενεργεία και στις συντάξεις των συνταξιούχων ιατρών του ΕΣΥ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος της Κυριακής, συνεχίζονται οι δικαστικές αποφάσεις που κρίνουν αντισυνταγματικές και ανίσχυρες τις περικοπές μισθών και συντάξεων που έχουν επιβληθεί με το μνημόνιο.

Αυτό συμβαίνει τώρα με τους γιατρούς, ενώ παράλληλα εκκρεμεί και ένα μικρό... "τσουνάμι" αγωγών -προσφυγών για αναδρομικά που αφορούν κάθε είδους αποδοχές και φόρους.

Στον... χορό, ωστόσο, μπαίνει και η εισφορά αλληλεγγύης, η οποία επίσης κρίνεται αντισυνταγματική για πολλούς συνταξιούχους!

Σύντομα αναμένεται η δημοσίευση αποφάσεων που δικαιώνουν ενστόλους, καθηγητές ΑΕΙ, διευθυντές ΕΣΥ, ενώ την ίδια στιγμή η Ολεμέλεια το ΣτΕ καλείται να αποφανθεί στις προσφυγές καθηγητών ΤΕΙ, που ζητούν να κριθούν αντισυνταγματικές οι δικές τους περικοπές.


Μπορεί το δικαστήριο να αργεί να εκδώσει τέτοιου είδους αποφάσεις, ωστόσο, όταν το κάνει αποτελούν "πιλότο" για ενδεχόμενες νέες περικοπές που μπορεί να σχεδιάζει η εκάστοτε κυβέρνηση..."Στον αέρα" βρίσκεται επίσης και η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης για συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ. Οι αποφάσεις αυτές, επίσης, δημιουργούν μείζον θέμα και για την παρούσα κυβέρνηση που πιέζεται να προχωρήσει σε περικοπές συντάξεων, ακόμη και επικουρικών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις