Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Φρενίτιδα και ενθουσιασμός για τον Κλούνει και τον Τέιτουμ στο Βερολίνο - Ο Κλούνει συναντήθηκε και με την Μέρκελ

Φρενίτιδα και ενθουσιασμός για τον Κλούν...

Η έναρξη του 66ου Φεστιβάλ του Βερολίνου έγινε με το "Χαίρε Καίσαρ!" όπου παίζει ο Τζορτζ Κλούνει

Με τον καλύτερο και πιο λαμπερό τρόπο ξεκίνησε το 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ παγκοσμίως, που φέτος διεξάγεται από τις 11 μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου.

Η έναρξη έγινε με την ολοκαίνουρια ταινία των αδελφών Κοέν «Χαίρε Καίσαρ!» όπου πρωταγωνιστούν ο γκριζομάλλης γόης Τζορτζ Κλούνει και ο Τσάνινγκ Τέιτουμ, οι οποίοι ήσαν κομψότατοι στο κόκκινο χαλί ενώ δεν χάλασαν και το χατίρι στις θαυμάστριες και θαυμαστές τους και πόζαραν ενώ έβγαλαν και selfie φωτό μαζί τους.

Ο Τζορτζ Κλούνει που στην ταινία κάνει έναν μέγα σταρ των ιστορικοθρησκευτικών φιλμ της δεκαετίας του ’50 στο Χόλυγουντ, μίλησε και στους δημοσιογράφους, στην επίσημη βραδινή πρεμιέρα συνοδευόταν από την κούκλα δικηγόρο σύζυγο του Αμάλ Αλαμουντίν ενώ μάλιστα οι δυο τους συναντήθηκαν και με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και είχαν συζήτηση για το επίκαιρο προσφυγικό ζήτημα. Στο Βερολίνο βρίσκεται για να καλύψει τα φετινά κινηματογραφικά δρώμενα το σάιτ flix.gr με την υποστήριξη του Goethe-Institut Athen.

Όπως αναφέρει το flix.gr, σχεδόν σύσσωμη η ελληνική κινηματογραφική διανομή βρίσκεται στο Βερολίνο έχοντας ήδη εξασφαλίσει τις περισσότερες από τις ταινίες του Διαγωνιστικού Προγράμματος και μέρος του Πανοράματος για έξοδο στις ελληνικές αίθουσες και για ακόμη μια φορά - δύο χρόνια μετά την επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου του φιλμ «Μνημείων Ανδρες» ο σούπερ σταρ Τζορτζ Κλούνεϊ βρίσκεται ξανά στη Berlinale, αυτή τη φορά για το «Χαίρε, Καίσαρ» των αδελφών Κοέν και δημοσιογράφος του απηύθυνε ερώτηση που αφορούσε ξανά στην Ελλάδα.

Η ερώτηση στον Τζορτζ Κλούνεϊ μπορεί να περιείχε αναφορά στη Λέσβο, αλλά το πραγματικό θέμα ήταν το προσφυγικό που «αφορά» το Φεστιβάλ Βερολίνου όπως και όλον τον πλανήτη αυτή τη στιγμή.

Και μπορεί η ταινία των Κοέν να μιλά για τη χρυσή εποχή του Χόλιγουντ και ο Τζορτζ Κλούνεϊ να υποδύεται σε αυτήν έναν περίπου Τσάρλον Ίστον στο «Ben Hur», αλλά στη συνέντευξη Τύπου της ταινίας μια δημοσιογράφος δεν αρκέστηκε σε όσα δήλωσε ο ηθοποιός στην ερώτηση ενός Σύρου συναδέλφου της και είπε: «Θα ήθελα να ρωτήσω τον κύριο Κλούνεϊ τι κάνει για το σοβαρό θέμα των προσφύγων στην Ευρώπη....».

Ο Κλούνεϊ ωστόσο έχασε την ψυχραιμία του, διέκοψε τη μακροσκελή της απαγγελία και με κοφτό ύφος, τη ρώτησε, «Κι εσείς; Εσείς τι κάνετε; Ποιες δραστηριότητες έχετε αναλάβει εσείς στην καθημερινή σας ζωή που να βοηθούν αυτούς τους ταλαίπωρους ανθρώπους; Ξέρετε, μιλάτε σε κάποιον που έχει ασχοληθεί για πάρα πολύ καιρό με τέτοια ζητήματα, έχει ταξιδέψει σε πολύ επικίνδυνα μέρη, έχει αφιερώσει αρκετή ενέργεια και χρόνο για τέτοια ζητήματα. Δεν εκτιμώ λοιπόν ότι με ρωτάτε “τι σκοπεύω να κάνω”. Έχω κάνει. Και, ναι, κάνω. Θα συναντηθώ με την Άνγκελα Μέρκελ για να της συζητήσω αυτό ακριβώς το θέμα. Εσείς; Θα ήθελα να ακούσω τι έχετε κάνει εσείς για τους πρόσφυγες...».

Πάντως η παρουσία του 55χρονου σταρ προκάλεσε στην κυριολεξία φρενίτιδα όπως μαρτυρούν και οι φωτό.

H φωτ. του Clooney με το τζιν παντελόνι και το σπορ δερμάτινο τζάκετ έχει την υπογραφή Yorgos Kyvernitis και είναι από το σάιτ flix.gr.

Πηγή - flix.gr

Η φωτ. του κλούνει με την Μέρκελ είναι από το σάιτ bbc.co.uk.

*Το "Χαίρε Καίσαρ" αναμένεται στις Ελληνικές αίθουσες και στην Πάτρα στις 18 Φεβρουαρίου 2016, σε διανομή της UIP.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight