Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην Κάτω Βλασία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος.

Στην Κάτω Βλασία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστ...

Μετά από πρόσκληση του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου

Στην γραφική, ελατόφυτη Κάτω Βλασία, στις πλαγιές του Ερύμανθου μετέβη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου και αδείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος μετέβη στην Κάτω Βλασία, όπου και τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου Επισκόπου Σεβαστείας.

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης αναφέρθηκε στο βίο του εορταζομένου Αγίου και προέτρεψε τους πιστούς να τον μιμηθούν στην πίστη, την υπομονή και την αγάπη του προς τον Σωτήρα Χριστό. Κλείνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε συγκινημένος στην ιστορία των ηρωικών Καλαβρύτων, που έχουν ποτισθεί με το μαρτυρικό αίμα των πατέρων μας, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι η χώρα των Αγίων, των ηρώων και των μαρτύρων.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Ηγούμενος της ιστορικής, παλαιφάτου Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων Αρχιμανδρίτης π. Ευσέβιος Σπανός, ο π. Κωνσταντίνος Στελλάτος, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γρηγορίου Λουσικών, ο π. Ιωάννης Μπαρούσης, Εφημέριος του Ι. Παρεκκλησίου Άξιον Εστίν Πατρών, ο π. Παναγιώτης Τζούδας, Εφημέριος του Ιερού Ναού της Κάτω Βλασίας, ο π. Γεώργιος Στρουμπούκης, Εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαπάτα, ο π. Γεώργιος Τζελέπης, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Μανεσίου, ο π. Γεώργιος Τζελέπης, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Κρυονερίου, και ο π. Αθανάσιος Γεωργόπουλος Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Μεγάλου Μποντιά Καλαβρύτων.

*Επίσης στην Θεία Λειτουργία παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γεώργιος Λαζουράς, ο Πολιτευτής του Νομού Αχαΐας Άγγελος Τσιγκρής, ο Αντιδήμαρχος Καλαβρύτων Νικόλαος Μαγκαφάς και ο Πρόεδρος του χωριού της Κάτω Βλασίας Γεώργιος Τσαπικούνης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος ευλόγησε τη βασιλόπιτα του πολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Βλασίας και ευχήθηκε στην πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου έτη πολλά και ευλογημένα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις