Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βγήκε από το Ωνάσειο σήμερα 28χρονή Ντένια και αναχωρεί για τη Βοστώνη για θεραπεία

Βγήκε από το Ωνάσειο σήμερα 28χρονή Ντέν...

Τι λέει ο νοσοκομείο για την εξέταση που πρότεινε στην ασθενή

Διευκρινιστική ανακοίνωση εξέδωσε, σήμερα, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο Αθηνών σχετικά με την περίπτωση της 28χρονης ασθενούς Ντένιας Παράσχη, η οποία μεταβαίνει σε εξειδικευμένο κέντρο των ΗΠΑ για θεραπεία.

Όπως αναφέρει το Ωνάσειο:

«Η ασθενής Διονυσία Παράσχη εισήχθη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο στις 25/1/2016 καθώς σε υπερηχογράφημα που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο μας διαπιστώθηκε μεγάλη συλλογή περικαρδιακού υγρού και αυξημένες πιέσεις στη δεξιά κοιλία.

Ο απεικονιστικός έλεγχος που πραγματοποιήθηκε, ανέδειξε μάζα στο μεσοθωράκιο που πίεζε την πνευμονική αρτηρία και επεκτεινόταν μέχρι την αορτή.

Στην ασθενή προτάθηκε η διενέργεια βιοψίας με βελόνη και καθοδήγηση από αξονικό τομογράφο για να καθοριστεί ο ιστολογικός τύπος της μάζας. Η ασθενής αρνήθηκε τη διενέργεια της βιοψίας και ζήτησε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο των ΗΠΑ.

Της εξηγήθηκαν οι πιθανοί κίνδυνοι μιας τέτοιας μεταφοράς και συστήθηκε, εφ’ όσον η ίδια και η οικογένειά της το απαιτούσαν, η μεταφορά να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τους κανόνες των αεροπορικών εταιρειών και με τη συνοδεία ιατρού.

Σήμερα η ασθενής αναχώρησε από το Νοσοκομείο. Της ευχόμαστε καλή επιτυχία και γρήγορη ανάρρωση.»

Να σημειωθεί ότι, τόσο η ίδια η ασθενής, όσο και η οικογένεια της, είχαν απευθύνει έκκληση μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα στην ελληνική κοινωνία για οικονομική βοήθεια στην κάλυψη των εξόδων νοσηλείας της στο εξωτερικό. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν άμεση. Για την μεταφορά της προσφέρθηκε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η 28χρονη ασθενής, που πάσχει από Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της στο Ωνάσειο είχε έρθει σε αντιπαράθεση με τους θεράποντες ιατρούς της σχετικά με την προτεινόμενη «κλειστού τύπου» βιοψία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ιατρική ομάδα, μάλιστα, είχε ζητήσει και την άποψη ειδικών από εξειδικευμένο ευρωπαϊκό κέντρο, με επίσημη αλληλογραφία. Η απάντηση των ευρωπαίων συναδέλφων ήταν σύμφωνη με αυτή των γιατρών του Ωνασείου, υπογραμμίζοντας μάλιστα την ανάγκη η βιοψία να γίνει στην Ελλάδα και να ξεκινήσει άμεσα η κατάλληλη θεραπεία. Οι ευρωπαίοι συνάδελφοι υπογράμμιζαν στην απάντησή τους και τις δυσκολίες που συνεπάγεται ένα αεροπορικό ταξίδι για την ασθενή.

Το οικογενειακό περιβάλλον της Ντένιας διαφωνώντας με την εξέλιξη αυτή, προχώρησε σε ξεχωριστή επικοινωνία με το ίδιο εξειδικευμένο ευρωπαϊκό κέντρο, αφήνοντας αιχμές για την επιστημονική κατάρτιση της ιατρικής ομάδας του Ωνασείου, την δυνατότητα να διενεργήσει την βιοψία με βελόνη και καθοδήγηση από αξονικό τομογράφο και εμμένοντας στην αρχική της πρόθεση για μεταφορά στο εξωτερικό.

Η άρνηση των ευρωπαίων ειδικών να συνηγορήσουν υπέρ της μετάβασης της νεαρής Ντένιας στο εξωτερικό, οδήγησε την οικογένεια Παράσχη στην απόφαση να αναζητήσει λύση στις ΗΠΑ. Έτσι ξεκίνησε η προσπάθεια συγκέντρωσης των χρημάτων για την μεταφορά της 28χρονης σε εξειδικευμένο κέντρο στην Βοστώνη, όπου και θα υποβληθεί στον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο ώστε να αποφασιστεί η μέθοδος αντιμετώπισης του προβλήματος υγείας.

Διαβάστε επίσης:

Το "ευχαριστώ" της οικογένειας της Ντένιας από τη Ζάκυνθο

Στην Αμερική μέχρι την Παρασκευή η 28χρονη Ντένια - Το παρασκήνιο των διαβουλεύσεων με τους γιατρούς για το "πράσινο φως"

 

 

 

Πηγή: health.in.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις