Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ολοκληρώθηκε το συλαλλητήριο στο Σύνταγμα - Δυναμική ήταν η συμμετοχή της Δυτ. Ελλάδας – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ολοκληρώθηκε το συλαλλητήριο στο Σύνταγμ...

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από τη συγκέντρωση στον Ισθμό

14.40: Αποχωρούν σταδιακά οι αγρότες από το κέντρο της Αθήνας καθώς πριν από λίγο ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.

Η Τροχαία αναμένεται σε λίγη ώρα να δώσει τους δρόμους, στο κέντρο της πρωτεύουσας, στην κυκλοφορία.

Νέα μεγάλη συγκέντρωση αγροτών βρίσκεται σε εξέλιξη, σήμερα Σάββατο το πρωί στην Αθήνα, καθώς σε κλοιό αγροτών βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής η πλατεία Συντάγματος. Αγρότες από ολόκληρη τη χώρα έφτασαν στο κέντρο της Αθήνας και μαζί με εργαζόμενους από άλλους επαγγελματικούς κλάδους διαμαρτυρήθηκαν έξω από τη Βουλή κατά του ασφαλιστικού.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι αγρότες Δυτ. Αχαΐας και Αιγιαλείας παραμένουν στα μπλόκα - Αποκλεισμοί δρόμων και σήμερα, στην Πατρών Πύργου και στην Πατρών Κορίνθου

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας έξω από τη Βουλή συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 10.000 αγρότες.

Νέο συλλαλητήριο

Νέο μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί και σήμερα Σάββατο. Αγρότες από την Αττική, την Κορινθία, την Κρήτη, τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία αναμένεται να συγκεντρωθούν στην πλατεία Συντάγματος στις 11 το πρωί.

Την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί πορεία από το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια με κατεύθυνση την πλατεία Συντάγματος, όπου θα ενωθούν με τους αγρότες.

Σε σκηνές στο Σύνταγμα διανυκτέρευσαν οι αγρότες


Εκατοντάδες ήταν οι αγρότες που έστησαν σκηνές στο Σύνταγμα και διανυκτέρευσαν στην πλατεία Συντάγματος.

 

21:02 Ένταση προκλήθηκε πριν από λίγο στην συγκέντρωση των αγροτών στο Σύνταγμα. Αγρότες από την Κόρινθο και την Κρήτη ανέβηκαν στην εξέδρα που έχει τοποθετηθεί μπροστά στη Βουλή και διαμαρτυρήθηκαν ότι η δική τους φωνή δεν επετράπη ν’ ακουστεί.

Προκλήθηκε ένταση, η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη και τελικά συμμετέχοντες που ανήκουν στο ΠΑΜΕ ανέβηκαν στην εξέδρα και τους κατέβασαν.

 

18.42 Πάνω από 10.000 αγρότες είναι συγκεντρωμένοι έξω από τη Βουλή με τα τρακτέρ τους, κορνάροντας, φωνάζοντας συνθήματα και αναβοντας φωτιές,σε εντυπωσιακές εικόνες κινητοποίησης.

Η συμμετοχή των αγροτών είναι πολύ μεγάλη.

 

18.10 Άναψαν φωτιά με  ξύλα και κλαδιά που έκοψαν νωρίτερα  από δέντρα στο κέντρο της Αθήνας, οι αγρότες,  έξω από τη Βουλή. Στο μεταξύ εκίνησε η πορεία από την πλατεία Καραϊσκάκη με 20 τρακτέρ στην κορυφή.

 

16.32: Σε εξέλιξη βρίσκεται η μαζική προσέλευση από όλη την Ελλάδα, των αγροτών προκειμένου να λάβουν μέρος στο παναγροτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, όπου ήδη έχουν συγκεντρωθεί παραγωγοί αλλά και εργαζόμενοι κι από άλλες κοινωνικές ομάδες.

Ήδη στην πλατεία Συντάγματος αγρότες, που έχουν δηλώσει πως θα μείνουν για τουλάχιστον δύο ημέρες, έχουν στήσει σκηνές.

Υπενθυμίζεται ότι συγκεντρώσεις για τις 5:00 το απόγευμα έχουν προγραμματίσει η ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, και το ΠΑΜΕ στην πλατεία Κάνιγγος, και ακολούθως θα πραγματοποιηθούν πορείες με κατεύθυνση την πλατεία Συντάγματος.

15.46: Στα διόδια των Αφιδνών βρίσκονται αυτή την ώρα 20 τρακτέρ από τη Θεσσαλία, με επικεφαλής τον αγροτοσυνδικαλιστή Βαγγέλη Μπούτα. Εκεί τους περιμένουν συνάδελφοί τους με πούλμαν και όλοι μαζί – όπως έχει συμφωνηθεί με την Αστυνομία, θα μεταβούν έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το παναγροτικό συλλαλητήριο.

14.28: Άναψαν τα αίματα στην Βάθης κατά την υποδοχή αγροτών από Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα, οι οποίο έφτασαν πριν από λίγο για να συμμετάσχουν στο παναργοτικό συλλαλητήριο.

Συνάδελφοί τους, παραμένουν στην Εθνική, κρατώντας ζεστά τα αγροτικά μηχανήματά τους.

13.46: Δείτε βίντεο από τους αγρότες της Πελοποννήσου στο ύψος της Χαλυβουργικής, που δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών. Κάθε 10 χιλιόμετρα τους σταματάει αστυνομικό μπλόκο.

13.14 Πεδίο μάχης η Λεωφόρος Αθηνών! Μάχες σώμα με σώμα μεταξύ αγροτών και ΜΑΤ! Οπλισμένοι με καδρόνια, οι αγρότες σπάνες τα πάντα, ρίψη χημικών και κρότου λάμψης από τα ΜΑΤ! Οι αγρότες δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να πάνε πουθενά χωρίς τα αγροτικά τους!

13.00 Αν και νωρίτερα οι αστυνομικοί είχαν κάνει στην... άκρη για να περάσουν οι αγρότες της Πελοπονήσσου, σε άλλο σημείο τους "μπλόκαραν" ξανά και τότε ξέσπασαν άγρια επεισόδια!

Χημικά από τους αστυνομικούς, πέτρες από τους αγρότες, οι έσπασαν και ένα περιπολικό!

 

12.55 Μετά την ένταση και τους διαπληκτισμούς, οι αγρότες της Πελοπονήσσου "έσπασαν" ακόμη ένα μπλόκο της αστυνομίας!

Πούλμαν και αγροτικά πέρασαν από το Δαφνί και συνεχίζουν προς την Αθήνα καθώς τα ΜΑΤ έκαναν στην άκρη και για αυτή τους την κίνηση εισέπραξαν το χειροκρότημα των αγροτών!

12.43 Μπλόκο της αστυνομίας στους αγρότες της Πελοποννήσου! Τους σταμάτησαν στο Χαϊδάρι, λίγο πριν από το Δαφνί και τους ενημέρωσαν ότι θα περάσουν αλλά μόνο τα λεωφορεία και όχι τα τρακτέρ.

11. 30 Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση αγροτών από την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα, στα διόδια του Ισθμού.

Εκεί έχουν φτάσει οι αγρότες με τα τρακτέρ φορτωμένα σε συρόμενες νταλίκες από τη Λακωνία αλλά και από τη Ναύπακτο και από τον Πύργο Ηλείας, οι οποίες ωστόσο καθυστέρησαν λόγω των μπλόκων της αστυνομίας στους δρόμους.

Στις 10.30 ξεκίνησαν 15 τρακτέρ από τον Ισθμό με προορισμό την Αθήνα, με τους αγρότες να δηλώνουν αποφασισμένοι να τα βάλουν στο Σύνταγμα.

''Ξεκινάμε και όπου μας βγάλει'' λένε χαρακτηριστικά.

Οι αγρότες εμφανίζονται αποφασισμένοι να φτάσουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα και θα τα βάλουν προπομπούς στην αυτοκινητοπορεία μαζί με τα αγροτικά αυτοκίνητα και δεκάδες λεωφορεία που έχουν φτάσει στον Ισθμό από όλη την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα, μόλις φτάσουν και τα τρακτέρ από τον Πύργο και τη Ναύπακτο, όπου έχουν καθυστερήσει και θα κινήσουν όλοι μαζί για την Αθήνα.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ εκπρόσωπος των αγροτών η αρχική συμφωνία έλεγε ότι θα κινηθούν πρώτα τα τρακτέρ, ύστερα κάποια μικρά φορτηγά και στο τέλος οι αγρότες με λεωφορεία. Ωστόσο περί τις 07:00 η αστυνομία ενημέρωσε ότι απαγορεύεται η κίνηση των τρακτέρ. Οι αγρότες πάντως δηλώνουν αποφασισμένοι να φτάσουν στην Αθήνα με αυτά και να τα βάλουν μέσα στο Σύνταγμα.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από το μπλόκο στο Κεφαλόβρυσο νωρίς σήμερα το πρωί και την αναχώρηση των αγροτών για την Αθήνα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις