Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα - Σχολικοί σύμβουλοι: Ημερίδα για την ανάδειξη του ρόλου, των επιτευγμάτων και των αναγκών του Περιφερειακού Σχολείου

Πάτρα - Σχολικοί σύμβουλοι: Ημερίδα για ...

Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου

Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας διοργανώνουν  ημερίδα για την ανάδειξη του ρόλου, των επιτευγμάτων και των αναγκών του Περιφερειακού Σχολείου (Π.Σ.). Η υλοποίηση της συγκεκριμένης ημερίδας αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, στην Αγορά Αργύρη, Αγ. Ανδρέου 12, την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, τις ώρες 17.00-21.00.

Η ημερίδα απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς, γονείς αλλά και όλους τους πολίτες της Αχαΐας που ενδιαφέρονται για την δημόσια εκπαίδευση.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Ως Περιφερειακό Σχολείο νοείται εδώ το Δημόσιο Σχολείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το οποίο βρίσκεται εκτός των αστικών και ημιαστικών κέντρων και εντός των ορίων της Π.Ε. της Αχαΐας.

Το Σχολείο της Περιφέρειας, παρά τις αντιξοότητες, λειτουργεί και προσφέρει στην ελληνική κοινωνία μόρφωση, κοινωνική και πολιτιστική δράση και τελικά ενεργούς πολίτες. Αυτή η προσφορά του Περιφερειακού σχολείου αποτυπώνεται στην εισαγωγή πολλών από τους αποφοίτους του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στην επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία που έχουν κάποιοι άλλοι απόφοιτοι, στη μόρφωση των αυριανών οικογενειαρχών, αλλά και στην πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη που κυοφορείται στα δημόσια σχολεία κάθε  γωνιάς της Αχαΐας.

Παρά το πολυσχιδές έργο που επιτελεί, το Περιφερειακό σχολείο έχει ανάγκη από περαιτέρω στήριξη για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που ήδη αναφέρθηκαν και να ανταποκριθεί καλύτερα στο ρόλο του. Αυτή τη στήριξη αναμένει το Π.Σ. από την πολιτεία, την εκπαιδευτική κοινότητα, τις τοπικές κοινωνίες και τα ΜΜΕ.

Ελπίζοντας ότι συμμερίζεστε την αναγκαιότητα και το πλαίσιο πραγματοποίησης της εν λόγω ημερίδας, προσδοκούμε την ενεργή συμμετοχή σας και την προβολή της".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις