Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ισχυρό το ενδιαφέρον για την παρουσία του Στέλιου Κούλογλου - Πολλοί νέοι στο Επιμελητήριο Αχαΐας

Πάτρα: Ισχυρό το ενδιαφέρον για την παρο...

Αναφέρεται σε Ευρωπαικά προγράμματα τόνωσης της επιχειρηματικότητας και μείωσης της ανεργίας

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον από επιχειρηματίες και πολίτες της περιοχής της Πάτρας για την ομιλία του Ευρωβουλευή του ΣΥΡΙΖΑ και γνωστού δημοσιογράφου Στέλιου Κούλογλου, ο οποίος βρίσκεται στην Πάτρα και μιλά το απόγευμα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαίας για θέματα τόνωσης της επιχειρηματικότητας που έχει πληγεί από την οικονομική κρίση καθώς και λύσεις για την μείωση της ανεργίας.

Ο κ. Κούλογλου που έχει αναλάβει εκ της θέσης του στις Βρυξέλλες τον συντονισμό και προώθηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων της Ευρωπαικής ένωσης που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ενθάρρυνσης νέων επιχειρηματιών, καινοτόμων επιχειρήσεων αλλά στην στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «πέρα από τα λόγια πρέπει να κάνουμε και κάποια πράγματα συγκεκριμένα για την ανεργία και ιδίως τη νεανική ανεργία και το πώς μπορούν να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας ώστε να σταματήσει αυτή η στρατηγική ήττα για τη χώρα, δηλαδή η πραγματικότητα που θέλει πάρα πολλά φωτισμένα μυαλά ν’ αναγκάζονται να μεταναστεύουν στο εξωτερικό για εύρεση εργασίας.

Σε αυτά τα πλαίσια έχω ξεκινήσει μια από σειρά από δράσεις που σκοπεύουν στην αντιμετώπιση της ανεργίας και στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων. Υπάρχουν μια σειρά από προγράμματα, όχι ΕΣΠΑ, που δεν είναι γνωστά στο ελληνικό κοινό».

Επίσης ο κ. Κούλογλου τόνισε στην ομιλία του στο Επιμελητήριο Αχαίας όπου ανάμεσα στο κοινό, αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν πολλοί νέοι άνθρωποι που θέλουν να μπουν στον επιχειρηματικό χώρο, πως η ενημερωτική του προσπάθεια άρχισε από μια μεγάλη ημερίδα στις Βρυξέλλες και μετά παρουσιάζει τα προγράμματα ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Ακόμα έκανε λόγο για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία, δηλαδή συνεταιρισμούς και διάφορες επιχειρήσεις που αφορούν σε όλη την παραγωγική βάση, από την ενέργεια μέχρι τις Τράπεζες. Αυτός ο τομέας στην Ευρώπη βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη και δημιουργούνται χιλιάδες θέσεις εργασίας. «Στην Ελλάδα ούτε η νομοθεσία δεν έχει ακόμα προσαρμοστεί. Παρουσιάζω λοιπόν τέτοιες επιχειρήσεις για να ρίξω την ιδέα», είπε χαρακτηριστικά.

Στην εκδήλωση είναι παρών ο Ειδικός Σύμβουλος του Επιμελητηρίου Αχαϊας Αθανάσιος Κούστας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις