Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: 350 μαθητές θα γίνουν "διπλωμάτες του ΟΗΕ" σε ένα ξεχωριστό συνέδριο

Πάτρα: 350 μαθητές θα γίνουν "διπλω...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Προσομοίωση μονέλου από το Αρσάκειο σχολείο

Στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε για το πρώτο Διεθνές Μαθητικού Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών που διοργανώνουν τα Αρσάκεια  σχολεία της Πάτρας βρέθηκε το thebest.gr.

Πρόκειται για ένα συνέδριο στο οποίο θα συμμετάσχουν 350 μαθητές από τα σχολεία της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Οι μαθητές και οι 40 συνοδοί τους θα παραμείνουν στην Πάτρα για τρεις μέρες με σκοπό να πραγματοποιήσουν προσομοιώσεις των συναντήσεων που γίνονται μεταξύ των επιτροπών του ΟΗΕ.

«Το εγχείρημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα παιδιά και την πόλη. Σε ένα καιρό που η Ελλάδα αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα πρέπει να υποστηρίξουμε και να οργανώσουμε την παιδεία» υπογράμμισε η συντονίστρια του συνεδρίου κα Κοντογιάννη.

Στο συνέδριο οι μαθητές δεν θα εκπροσωπήσουν την χώρα από την οποία κατάγονται αλλά κάποια άλλη την οποία θα πρέπει να γνωρίσουν είτε μέσα από την πρεσβεία της, είτε μέσα από  ερωτηματολόγιο που θα δοθούν από τον ΟΗΕ. Συμμετοχές θα υπάρχουν από την Ολλανδία, την Ουκρανία, την Γαλλία και την Ρουμανία. Στο συνέδριο θα χρησιμοποιηθεί η αγγλική γλώσσα ενώ η προετοιμασία των μαθητών έχει ιδιαίτερη σημασία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι τα θέματα συζήτησης θα είναι αντίστοιχα με αυτά που πραγματεύονται και οι επιτροπές του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ενώ θα τηρηθεί συγκεκριμένο πρωτόκολλο. Τα αποτελέσματα των συζητήσεων θα αποσταλούν στα γραφεία του ΟΗΕ.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου στο Συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου της Πάτρας .

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις