Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Και νέα σύλληψη για το κύκλωμα που τρομοκρατεί κι εκβιάζει με το πρόσχημα των τροχαίων

Πάτρα: Και νέα σύλληψη για το κύκλωμα πο...

Χειροπέδες σε 37χρονο Βούλγαρο

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην Πάτρα, από  αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 37χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, ο δράστης, χθες το απόγευμα, ενεργώντας από κοινού με δύο ακόμη γυναίκες συνεργούς του, που αναζητούνται, τηλεφώνησαν σε 73χρονη ημεδαπή, όπου προσποιούμενοι αστυνομικό και την κόρη της παθούσας, της ανέφεραν ότι η τελευταία είχε προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα και απαιτούσαν χρηματικό ποσό για να μην την συλλάβουν.

Η 73χρονη πείστηκε από τους ισχυρισμούς των δραστών και μετέβη λίγη ώρα αργότερα, στην Πάτρα, σε ραντεβού, όπου συνάντησε τον 37χρονο δράστη, προκειμένου να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ, ωστόσο έγιναν αντιληπτές οι προθέσεις του και δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την πράξη του.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού κινητοποιήθηκαν άμεσα οι αστυνομικοί του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, οι οποίοι εντόπισαν τον 37χρονο σε κοντινή απόσταση από το σημείο του ραντεβού και τον συνέλαβαν.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στα πλαίσια της πρόληψης του φαινομένου εξαπάτησης ατόμων, παρακαλεί τους πολίτες και ιδίως τους ηλικιωμένους να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστα άτομα τους τηλεφωνούν και με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο ή εμπλοκή του σε τροχαίο ατύχημα) προσπαθούν να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού.

Παράλληλα οι πολίτες δεν πρέπει να ενδίδουν σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.) με άτομα τα οποία τους ζητούν χρήματα  και πρέπει να επιδιώκουν πάντα να επικοινωνούν οι ίδιοι, από δική τους τηλεφωνική συσκευή, με το γνωστό-συγγενικό τους πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται.

Σε κάθε ανάλογη περίπτωση, οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν άμεσα με τις κατά τόπο Αστυνομικές Υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις