Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Μία διαφορετική κινηματογραφική πρόταση για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, το φιλμ "Οδηγός για Singles"

Μία διαφορετική κινηματογραφική πρόταση ...

Ξεκινά να προβάλλεται στην χώρα μας από 11 Φεβρουαρίου -Θα παιχθεί και στα Ster cinemas, στην Πάτρα

Μία διαφορετική ταινία για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θα βγει στις ελληνικές αίθουσες, παράλληλα με τις Αμερικανικές, με τίτλο «Οδηγός για Singles – How to be Single».

Στο αστείο όσο και με ρομαντικές πινελιές φιλμ που θα αρχίσει να προβάλλεται από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 σε διανομή της εταιρείας Tanweer (θα δούμε το φιλμ και στην Πάτρα, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε) πρωταγωνιστούν η 26χρονη Ντακότα Τζόνσον των «50 αποχρώσεων του γκρι», η Αυστραλή κωμικός Ρέμπελ Γουίλσον, η Λέσλι Μαν που είναι σύζυγος του σκηνοθέτη Τζαντ Απατόου, η Άλισον Μπρι και οι Νίκολας Μπράουν, Ντέιμον Γουέιανς Τζ., Τζέισον Μαντζούκας, Άντερς Χολμ, Τζέικ Λέισι.

Σκηνοθεσία:  Κρίστιαν Ντίτερ

Σενάριο: Άμπι Κον, Μαρκ Σίλβερστάιν, Ντέινα Φοξ

Παραγωγή: Τζον Ρίκαρντ, Ντέινα Φοξ

Φωτογραφία: Κρίστιαν Ρέιν

Καλλιτεχνική Διεύθυνση Στιβ Σάκλαντ

Μοντάζ: Τια Νόλαν

Μουσική: Φιλ Άισλερ

Κοστούμια: Έιβι Κάουφμαν

Διάρκεια: 110 λεπτά.

Αξίζει να προσθέσουμε πως εκ των παραγωγών είναι και η γνωστή ηθοποιός Ντρου Μπάριμορ.

Η Ντακότα Τζόνσον που είναι κόρη των ηθοποιών Μέλανι Γκρίφιθ και Ντον Τζόνσον, ενσαρκώνει στην ταινία την πιο ντροπαλή από τις τέσσερις βασικές ηρωίδες ενώ η Ρέμπελ Γουίλσον που το ευρύ κοινό γνώρισε μέσα από το «Pitch perfect» την πιο άνετη σεξουαλικά και χυμώδη!

Σύνοψη

Υπάρχει ο σωστός τρόπος να είσαι single, ο λάθος τρόπος, και έπειτα υπάρχει… η Άλις. Όπως και η Ρόμπιν. Η Λούσι. Η Μεγκ. Ο Τομ. Ο Ντέιβιντ. Η Νέα Υόρκη είναι γεμάτη μοναχικές καρδιές που ψάχνουν το σωστό ταίρι, είτε πρόκειται για έρωτα, ραντεβού ή κάτι ενδιάμεσα. Και κάπου ανάμεσα στα ερωτικά μηνύματα και τα one-night stands, κοινό σημείο όλων των ανύπανδρων ανδρών και γυναικών, είναι η ανάγκη τους να μάθουν να είναι μόνοι σε ένα κόσμο που η έννοια της αγάπης αλλάζει διαρκώς. Τα νυχτοπερπατήματα σε μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ δεν ήταν ποτέ τόσο διασκεδαστικά.

Κάνοντας πρεμιέρα τις ημέρες του Αγίου Βαλεντίνου, o «Οδηγός Για Singles» είναι η απάντηση στις σοκολατένιες καρδιές και τα μπουκέτα με τριαντάφυλλα… και ένα date movie που δεν χρειάζεσαι το έτερον ήμισυ.

Στην ταινία όπως προείπαμε πρωταγωνιστούν η Ντακότα Τζόνσον (“Fifty Shades of Grey”), η Ρέμπελ Γουίλσον, ο Ντέιμον Γουέιανς Τζ. (“Let’s Be Cops”, “New Girl), ο Άντερς Χολμ (“Neighbors,” “The Intern”), η Άλισον Μπρι (“Community”, “Get Hard”), ο Νίκολας Μπράουν (“The Perks of Being a Wallflower”), ο Τζέικ Λέισι (“Girls”) και οι Τζέισον Μαντζούκας (“Neighbors”, “The League”) αλλά και η Λέσλι Μαν (“This is 40”).

Η σκηνοθέτης Κρίστιαν Ντίτερ είναι γνωστός από τα “Love, Rosie,” “The Crocodiles” ενώ το σενάριο έχει βασιστεί στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Λιζ Τουτσίλο, σεναριογράφου της ταινίας «He’s Just Not That Into You», αλλά και επεισοδίων των «Sex and the City» και «Smash».

Single στη Νέα Υόρκη; Το Λονδίνο, το Λος Άντζελες, το Μόναχο, τη Ρώμη, την Αθήνα ή κάπου αλλού; Στη σημερινή εποχή, σε μεγαλύτερες ή μικρότερες πόλεις, υπάρχει μια κοινή πραγματικότητα νυχτερινής ζωής… bar για singles, online dates, και σεξ της μιας βραδιάς μέσα από apps, όπου το ρομάντζο δεν είναι απαραίτητο. Οι σημερινοί singles δεν ψάχνουν απαραίτητα τον ιδανικό σύντροφο, ούτε πνίγουν τους καημούς τους πάνω σε πληκτρολόγια. Ο «Οδηγός για Singles» είναι μια ρομαντική κομεντί που θέλει να μα δείξει το πώς ο καθένας προσπαθεί να κάνει ότι καλύτερο μπορεί, ακολουθώντας τους ρυθμούς της single ζωής, με το δικό του τρόπο.

Όπως λέει ο σκηνοθέτης Κρίστιαν Ντίτερ, “ήθελα να κάνω μια μοντέρνα και φρέσκια κωμωδία, γύρω από τα πάρτι, το να περνάς καλά, τα ραντεβού – στιγμιότυπα δηλαδή του τι σημαίνει να είσαι single σήμερα. Οι περισσότερες ταινίες που ασχολούνται με τους άνδρες, τις γυναίκες και το dating περιστρέφονται γύρω από την αναζήτηση της ιδανικής σχέσης, όχι όμως η δική μας ταινία. Αντίθετα, αγκαλιάζει την πιο fun και ελεύθερη περίοδο της ζωής σου, όταν ψάχνεις τη θέση σου στον κόσμο, γνωρίζεσαι με τους φίλους σου, ανακαλύπτεις το τι θες από την ζωή».

Επιστρέφοντας σε κωμικούς ρόλους, η Ντακότα Τζόνσον αντιμετωπίζει τις αδέξιες προσπάθειες της Άλις να γνωρίσει άνδρες, ως πρόσφατα single, ειδικά όταν δίπλα της είναι η Ρέμπελ Γουίλσον, ως η Ρόμπιν, το απόλυτο party girl και η καλύτερη οδηγός της στον κόσμο των δωρεάν ποτών, των one night stands και του πρωτοκόλλου των μηνυμάτων. Η Άλισον Μπρι είναι το κορίτσι με αποστολή της, το online dating, και η Λέσλι Μαν, κάπου ανάμεσα στην καριέρα της, έχει ξεχάσει τι σημαίνει προσωπική ζωή. Μαζί με τους άνδρες που θα βρουν στον διάβα τους, αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα καθημερινών ανθρώπων που ζουν και αλληλοεπιδρούν κάπου γύρω μας.

Ο “Οδηγός για Singles” μας γνωρίζει την πρόσφατα χωρισμένη Άλις στο ξεκίνημα μιας νέας δουλειάς, μιας νέας πόλης, μιας νέας ζωής χωρίς δεσμεύσεις, με όλα όσα φέρνει μια τέτοια αλλαγή. Η Ντακότα Τζόνσον, που παίζει την Άλις, αναφέρει πως, “Μου άρεσε πόσο πραγματική είναι η ιστορία. Όλοι έχουμε βρεθεί στη φάση που σκουντουφλάμε, που προσπαθούμε να καταλάβουμε τα πράγματα γύρω μας”.

Από την άλλη, η Ρόμπιν «είναι η ‘για πάντα single’, που ξέρει ποιον και πότε τον θέλει, που είναι απόλυτα ανεξάρτητη και έχει την καλύτερη ζωή, στην ιδανικότερη πόλη. Διασκεδάζει συνέχεια, πίνει πολύ, κάνει πολύ σεξ και δεν έχει καθόλου δεσμεύσεις», εξηγεί η Γουίλσον.

Όταν γνωρίζει την Άλις, η Ρόμπιν είναι αποφασισμένη να της μάθει όλα τα μυστικά της single ζωής, πώς να σε κερνούν δωρεάν ποτά στα μπαρ, που να κάνεις σεξ στο γραφείο, πότε να απαντάς σε μήνυμα την επομένη ενός sex date.

Αν η Ρόμπιν είναι η νέα και κάπως ασταθής δύναμη στη ζωή της Άλις, η Μεγκ είναι ο βράχος της. Το ρόλο υποδύεται η Λέσλι Μαν, για την οποία ο σκηνοθέτης Κρίστιαν Ντίτερ τονίζει πως είναι “κωμική φλέβα, έχει απίστευτο χιούμορ και είναι απόλαυση να δουλεύεις μαζί”.

“Υποδύομαι μια γυναικολόγο, έτσι είμαι όλη μέρα ανάμεσα σε παιδιά. Αλλά η ίδια δεν έχει, ούτε και ενδιαφέρεται να αποκτήσει παιδί, παρότι ξέρει πως το βιολογικό της ρολόι χτυπά” αποκαλύπτει η Λέσλι Μαν.

Σε αντίθεση με την Μεγκ, η Λούσι είναι μια δραστήρια νέα γυναίκα, αποφασισμένη να κάνει μόνο τα απαραίτητα ραντεβού, με τον πιο πρακτικό και αποτελεσματικό τρόπο, μέσα από το ίντερνετ, με στόχο να βρει όχι μόνο μια σχέση, αλλά την σχέση της ζωής της. Έχει κάνει τις λίστες της, έχει εμπιστευτεί την τύχη της στην τεχνολογία, πεπεισμένη πως θα της φέρει τον Εκλεκτό έξω από την πόρτα της. Αλλά με το Wi-Fi στο διαμέρισμα της να μην της κάνει τα χατίρια, θα καταλήξει στο μπαρ κάτω από το σπίτι της, να τσεκάρει τα διάφορα sites που θα την συνδέσουν με τον έρωτα.

Η Άλισον Μπρι υποδύεται την πραγματίστρια εξπέρ των ψηφιακών ραντεβού. “Όλη η ζωή της Λούσι περιστρέφεται γύρω από τα online ραντεβού. Έτσι μια κακή σύνδεση είναι για την ίδια η απόλυτη καταστροφή,” αναφέρει. “Ένας γάμος, το συντομότερο δυνατό, είναι για την ίδια προτεραιότητα. Είναι έξυπνο κορίτσι, με ένα μυαλό που παίρνει συνέχεια στροφές κι έναν προσωπικό αλγόριθμο που θεωρεί πως την βοηθάει να ξεχωρίσει την ήρα από το στάρι, ανάμεσα σε δεκάδες ιστοσελίδες.  Αλλά αισθάνεται την πίεση του χρονοδιαγράμματος που έχει βάλει να την πιέζει. Αισθάνεται ήδη να έχει μείνει πίσω”.

*Να προσθέσουμε τέλος πως ο “Οδηγός για Singles” γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Νέα Υόρκη. Το γύρισμα κράτησε περίπου 47 μέρες, σε 45 διαφορετικά locations – τοποθεσίες, κι όπως είπε ο σκηνοθέτης Κρίστιαν Ντίτερ, “ήθελα να νιώσω την Νέα Υόρκη, να βγάλω την ταινία έξω στην πόλη, στους δρόμους, στις γέφυρες, στα πάρκα, στις ταράτσες, να μην γυρίσουμε τα πάντα σε στούντιο. Και αυτό κάναμε”.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture