Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας - Οι πολίτες χαιρετίζουν τη διαφαινόμενη εγκατάλειψη του καταστροφικού σχεδίου της εκτροπής του Αχελώου

ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας - Οι πολίτες χαι...

Επίσης στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για ανεύθυνο «φαραωνικό» έργο

Ανακοίνωση σχετικά με το θέμα της εκτροπής του Αχελώου ποταμού εξέδωσε ο Σύριζα Αιτωλοακαρνανίας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, με μεγάλη ανακούφιση, οι παραγωγικοί φορείς του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, ο αγροτικός κόσμος και το σύνολο των πολιτών, χαιρετίζουν τη διαφαινόμενη εγκατάλειψη του καταστροφικού σχεδίου της εκτροπής του Αχελώου.

Το «φαραωνικό» αυτό έργο χρησιμοποιήθηκε με ανευθυνότητα για χρόνια από τα κόμματα του παλαιού συστήματος για μικροπολιτικά παιχνίδια. Τα σχέδια της εκτροπής του Αχελώου συντηρούνταν στο δημόσιο διάλογο, αναστέλλοντας το σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων και παρεμβάσεων στo Νομό μας και στη Θεσσαλία, αναστέλλοντας ταυτόχρονα και τις προοπτικές παραγωγικής ανασυγκρότησης των περιοχών αυτών, σε τόσο κρίσιμα χρόνια για τη χώρα μας.

Το φράγμα της Μεσοχώρας και οποιοσδήποτε σχεδιασμός υδροηλεκτρικών έργων πρέπει να συναρτάται άμεσα και αποκλειστικά με την ικανοποίηση των ενεργειακών αναγκών της περιοχής έτσι ώστε να συμβάλει στην ανάπτυξη του τόπου, με ταυτόχρονη μέριμνα για τους κατοίκους των περιοχών και το περιβάλλον.

Το ενεργειακό  μοντέλο της χώρας και το πρόγραμμα παραγωγικής και οικονομικής ανασυγκρότησης που θα μας βγάλει από την οικονομική και κοινωνική κρίση, οφείλει να βάζει στο επίκεντρο τις ανάγκες των πολλών, με γνώμονα την αειφορία και την διατήρηση της περιβαλλοντικής ισορροπίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις