Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Παράσταση σύγχρονου χορού και σεμινάριο στο Dansarte της Πάτρας

Παράσταση σύγχρονου χορού και σεμινάριο ...

Η παράσταση "Zeno & Nero" θα παρουσιαστεί στις 28/2 στις 20.30

Mία παράσταση σύγχρονου χορού με τίτλο "Zeno & Nero" θα παρουσιαστεί την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 στο @ Dansarte της Τατιάνας Λοβέρδου, στην Πάτρα.

Ο Zeno & Nero είναι 2 διαφορετικοί άνθρωποι με ένα μυαλό. Θεωρούν τους εαυτούς τους μάγους και προσπαθούν να μας πείσουν ότι το όραμα που παρουσιάζουν είναι το μόνο σωστό. Το κοινό τους, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να αναβάλλει τη δυσπιστία που έχει απέναντί τους.

Αναπτύσσοντας έναν κινητικό διάλογο που έχει σαν βάση την απλή καθημερινή κίνηση, οι δύο ήρωες παίζουν το παιχνίδι της επιβίωσης και το μόνο που μένει να σκεφτούμε είναι ποιούς παρασύρει μαζί του.

Εμπνευσμένο από την τεχνική του ντοκιμαντέρ, το έργο παρουσιάζει πτυχές και στιγμιότυπα από τη ζωή δύο προσωπικοτήτων που θα μπορούσαν να είναι πολιτικές.

Από μία άλλη σκοπιά θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μία μελέτη της πολιτικής της γλώσσας του ανθρώπινου σώματος.

Η Ξένη Αλεξάνδρου και o Ράμα Ανδρέας ίδρυσαν τους Porson´s Khashoggi το 2010. Στόχος τους είναι να μεταμορφώνουν συνηθισμένες κινητικές καταστάσεις σε σκηνικές. Προτείνουν & θεωρούν πως το ανθρώπινο σώμα είναι ένα σύστημα που έχει αποκλειστική σχέση με το παρόν.

Δουλεύουν εντατικά με τη διάσταση του χρόνου και πώς αυτός επηρεάζει την κίνηση και το στήσιμο ενός "χορευτικού" έργου.

Το “Zeno & Nero” έχει παρουσιαστεί ως ολοκληρωμένη παραγωγή στην Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ελλάδα, Ιταλία, Πολωνία, Κίνα & έχοντας την υποστήριξη της Sasha Waltz & Guests, Zentrum für Kunst und Medientechnologie Karlsruhe, Centre Chorégraphique National de Luxembourg, Deutsche Oper Berlin, Theaterhaus Berlin, Dock11 Berlin.

Ώρα παράστασης: 20:30 το βράδυ.

Τιμή εισιτηρίου: 7€

Στο μεταξύ το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με τον Andrea Rama στο Dansarte. Το σεμινάριο επικεντρώνεται στο να προτείνει τρόπους για το πως μπορούμε να χρησιμοποιούμε το μάξιμουμ των ματιών μας ως παρατηρητές, κάτι το οποίο θα μας μεταφέρει στο χώρο σε μια τρισδιάστατη κίνηση στον χώρο ανοίγοντας περισσότερες δυνατότητες.

Το ζέσταμα θα βασιστεί κυρίως σε χαμηλά επίπεδα στο οποίο το σωματικό βάρος υποστηρίζεται από το πάτωμα ώστε οι κλειδώσεις/μύες να επιβαρύνονται αυτές. Η συνειδητοποίηση στην παρατήρηση του βάρους που μεταφέρεται από τη μία πλευρά στην άλλη θα αναφέρεται συνεχώς. Μοιράζοντας δυναμικές~momentum κινούμενοι μέσα, μέσω και διαμέσου του πατώματος, παίρνοντας ρίσκα. Χρησιμοποιώντας την αναπνοή ως ρυθμιστή και συνεργάτη της ροής.

Το να παίζεις με τις κινήσεις είναι η πρόκληση του να παίρνεις ρίσκα για κάθε στιγμή/ανά πάσα στιγμή, λαμβάνοντας αποφάσεις και λαμβάνοντας υπ’ όψιν το “τώρα”.

Ο Ανδρέας Ράμα είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης. Κατά την διάρκεια των σπουδών του και αμέσως μετά συνεργάστηκε με διάφορους χορογράφους και σκηνοθέτες όπως Σοφία Σπυράτου, Anton Lachky (ΚΣΟΤ), Άντζελα Μπρούσκου, Γιάννη Κακλέα, Κωνσταντίνο Ρήγο κ.α.

Τον Γενάρη του 2013 μετακομίζει στο Βερολίνο όπου συνεργάζεται σε διάφορες παραγωγές όπως Sasha Waltz & Guests, Fang-Yu Shen (Scapino Βallet Choreo), Massimo Gerardis SubsTanz, MS Schrittmacher, Eldon Pulak Tanz κ.ά. Έχει διδάξει σεμινάρια χορού στην Ελβετία, Πολωνία, Βερολίνο (Marameo Berlin & Dock 11), Χορογραφικό Κέντρο Λουξεμβούργου, Dance Company Nanine Linning/Theater Heildelberg, Καρλσρούη, Κολονία, Βέλγιο & είναι καλεσμένος ως guest σε σεμινάρια του David Zambrano.

Τέλος, μαζί με την Ξένια Αλεξάνδρου είναι συνιδρυτής της ομάδας 'Porson's Khashōggi'.

Ώρες σεμιναρίου:

Φεβρουάριος

Σάββατο 27 - 15.00-18.00

Κυριακή 28 - 11.00-14.00

Κόστος:

50€ και 40€ για τους μαθητές της σχολής.

Υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης της μιας ημέρας με κόστος 25€ και 20€ αντίστοιχα.

Για το workshop και την παράσταση:

Πληροφορίες/ κρατήσεις θέσεων: [email protected]

και στα τηλ.

Dansarte: 2610-272668 (5-10 μμ): // 6942 406992

Καρόλου 1 και Όθωνος Αμαλίας -2ος όροφος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture