Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Παρέμβαση από τον Περιφερειάρχη στις Βρυξέλλες για Σένγκεν και Προσφυγικό - Θα είναι εγκληματικό αν επιλεγεί ο "δρόμος των συνόρων"

Παρέμβαση από τον Περιφερειάρχη στις Βρυ...

Ο Απόστολος Κατσιφάρας συμμετέχει στην 116η Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, για να συμμετάσχει, στις εργασίες της 116ης Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ) που πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2016.

Στο διήμερο των εργασιών της Ολομέλειας της Ευρωπαικής Επιτροπής των Περιφερειών, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, οι ηγέτες των Περιφερειών και των Δήμων της Ε.Ε. θα συζητήσουν με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, για τις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, με τον Επίτροπο Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Νεότητας και Αθλητισμού Τίμπορ Νάβρατσιτς, για πολιτική της ΕΕ για την νεολαία και την εκπαίδευση, με την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου, για τη βελτίωση της πολιτικής συνοχής της ΕΕ, και τον Υπουργό Εσωτερικών και Σχέσεων του Βασιλείου των Κάτω Χωρών Ρόναλτ Πλάστερκ, για τις προτεραιότητες της Ολλανδικής Προεδρίας της ΕΕ.

Κυρίαρχο θέμα στην ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας της ΕτΠ είναι η συζήτηση και η προσπάθεια υιοθέτησης ψηφίσματος σχετικά με τον χωρίς σύνορα χώρο Σένγκεν της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και Αντιπρόεδρος της Ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES Group) της ΕτΠ, Απόστολος Κατσιφάρας, κατά τη συνεδρίαση του Προεδρείου της Ομάδας PES αλλά και στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της πολιτικής ομάδας, έκανε παρέμβαση για το «μεγαλύτερο επίτευγμα του εγχειρήματος της ενωμένης Ευρώπης», τη Συνθήκη Σένγκεν, και την προσπάθεια ενοχοποίησής της για την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση.

«Η πρόταση που εκστομίσθηκε από ορισμένους αρχηγούς - κρατών, για να διωχθούν μία ή περισσότερες χώρες από το Συνθήκη Σένγκεν, θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα επικίνδυνο προηγούμενο, του οποίου οι συνέπειες για το εγχείρημα της ενωμένης Ευρώπης μπορεί να αποδειχθούν δυνητικά καταστροφικές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσιφάρας ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο μέγεθος του προσφυγικού ζητήματος, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, σημειώνοντας πως υπήρξε μια γενικότερη έλλειψη σχεδίου από όλες τις χώρες.

«Είμαστε μπροστά σε ένα κρίσιμο σημείο. Όλα τα θέματα απαιτούν λύσεις μέσα από πολιτική αλληλεγγύη, ώστε να έχουμε μία Ευρώπη δυνατή. Πρέπει να έχουμε ξεκάθαρη θέση όσον αφορά τη συνθήκη Σένγκεν. Δεχόμαστε ως Ελλάδα μία πολύ άδικη επίθεση και δεν μπορούμε να κατηγορούμαστε αποκλειστικά εμείς. Χρειάζεται μία κοινή πολιτική λύση και παρέμβαση. Θα είναι πολιτικά εγκληματικό για την ίδια την Ευρώπη, αν επιλεγεί ο "δρόμος των συνόρων".

Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα έχει ως θεμέλιο λίθο την ελεύθερη διακίνηση αγαθών, υπηρεσιών, ατόμων και ιδεών και κάθε προσπάθεια να αποδυναμωθεί θα έθετε σε κίνδυνο την ευημερία των κοινωνιών και των πολιτών μας» υπογράμμισε ο Απόστολος Κατσιφάρας προσθέτοντας πως δεν πρέπει «να γίνει καμία υποχώρηση στο ζήτημα της Σένγκεν. Είναι μία κρίσιμη στιγμή και συγκυρία και η Ευρώπη πρέπει να ηγείται και όχι να έπεται των πολιτικών εξελίξεων. Η Ευρώπη πρέπει να είναι παρούσα με όλες τις χώρες μέλη της και όχι ακρωτηριασμένη».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις