Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πύργος: Μεγαλοπρεπής ο εορτασμός του Αγίου Χαραλάμπους-ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Πύργος: Μεγαλοπρεπής ο εορτασμός του Αγί...

Χιλιάδες πιστοί συνέρευσαν από νωρίς το πρωί για να προσκυνήσουν την ιερή εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους

Χιλιάδες πιστοί συνέρευσαν από νωρίς το πρωί της Τετάρτης για να προσκυνήσουν την ιερή εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους στον Ι.Ν. Αγίας Κυριακής. Περίπου στις 10 ξεκίνησε η επίσημη Δοξολογία με τον Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό να συλλειτουργεί παρουσία των Μητροπολιτών Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακαρίου και Καισαριανής – Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ.

Η λιτάνευση της εικόνας ξεκίνησε στις 11 π.μ. διότι οι καιρικές συνθήκες (συννεφιά) δεν επέτρεπαν καθυστέρηση. Η λιτανεία διέσχισε τις οδούς 28ης Οκτωβρίου (πεζόδρομος), με κατεύθυνση προς την οδό Έρμου, την οδό Πατρών, την οδό Μανωλοπούλου όπου έστριψε στην οδό Μπιζανίου και κατέληξε και πάλι στην πλατεία Δικαστηρίων και στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής.

Στον λόγο του ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός απέδωσε σε θαύμα από τον Αγ. Χαράλαμπο, το γεγονός ότι δεν έβρεξε τονίζοντας ότι την ίδια στιγμή στο Κατάκολο έβρεχε καταρρακτωδώς.

Σημειώνεται πως στην κορύφωση των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Πολιούχου του Πύργου, Αγίου Χαραλάμπους δεν πήρε μέρος ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, αφού το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο εκτελών χρέη Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διονύσης Παναγιωτόπουλος, ενώ έδωσαν το παρόν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας, οι αντιπεριφερειάρχες Ηλείας Γιώργος Γεώργιοπουλος, Οικονομικών Λάμπης Αριστειδόπουλος και Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Μπραμος, η Εισαγγελέας Ηλείας Αικατερίνη Πετούμενου καθώς και εκπρόσωποι του Στρατού, της Αεροπορίας και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις