Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Ηλεία: Σε καραντίνα οι μαθητές για τη γρίπη

Ηλεία: Σε καραντίνα οι μαθητές για τη γρίπη

Oδηγίες για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού Η1Ν1 σε όλα τα σχολεία

Με τους νεκρούς της εποχικής γρίπης να ανέρχονται σε πολλές δεκάδες, το Υπουργείο Παιδείας, απέστειλε οδηγίες για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού Η1Ν1 σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Εκατοντάδες μαθητές σε όλη την Ηλεία έχουν νοσήσει από την εποχική γρίπη και δεκάδες τμήματα, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων λειτούργησαν με σημαντικές απώλειες μαθητών τις δυο τελευταίες εβδομάδες χωρίς ωστόσο να χρειαστεί η λήψη περεταίρω μέτρων.


«Έχει παρουσιαστεί μια έξαρση τις τελευταίες δέκα μέρες στο μαθητικό πληθυσμό της Ηλείας όχι όμως σε βαθμό ανησυχητικό για να απαιτηθεί το κλείσιμο κάποιας σχολικής μονάδας ή ακόμα και κάποιου τμήματος» επισήμανε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Παναγιώτης Ζεύλας και πρόσθεσε ότι η κατάσταση είναι σε ελεγχόμενο επίπεδο και όλα τα σχολεία λειτουργούν κανονικά. «Είμαστε καθησυχαστικοί παρά την έξαρση της γρίπης σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και αυτό γιατί δεν έχει διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία νηπιαγωγείων και δημοτικών. Είμαστε ωστόσο σε εγρήγορση και σε άμεση επικοινωνία με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων για να αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενη επιδείνωση. Τα μηνύματα προς ώρας είναι καθησυχαστικά».
Και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Βασίλης Δημητρέλλος, επισήμανε με τη σειρά του, ότι η εποχική γρίπη έχει εμφανίσει έξαρση και δεκάδες μαθητές δήλωσαν ασθένεια τις τελευταίες ημέρες, τόνισε όμως πως η λειτουργία των γυμνασίων και των λυκείων δεν έχει διαταραχθεί.


Τόσο ο κ. Δημητρέλλος όσο και ο κ. Ζεύλας, επισήμαναν πως προώθησαν χθες, αμέσως μόλις παρέλαβαν την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας σε όλα τα σχολεία της Ηλείας προκειμένου να λάβουν γνώση όλοι οι διευθυντές τις οδηγίες και την αναγκαία ενημέρωση για την εποχική γρίπη.

Η εγκύκλιος


Συγκεκριμένα, στην εγκύκλιο του υπουργείου συστήνεται, τα παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης να μένουν σε χώρο όπου δεν θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους, οι οποίοι θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως.
Επίσης, τονίζεται η ανάγκη τήρησης των κανόνων ατομικής υγιεινής, όπως:


Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.
Αποφυγή κοινής χρήσης μολυβιών, στυλό, μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.
Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο.
Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση στους κάδους απορριμμάτων.
Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.


Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά να χρησιμοποιείται αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.


Το υπουργείο επισημαίνει ότι οι παραπάνω οδηγίες πρέπει να τηρούνται και από το προσωπικό των κυλικείων.

 

ilialive.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being