Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πρόεδρος συντονιστικού αγροτών Δυτ. Αχαΐας στο thebest.gr: "Είμαστε στο σκοτάδι - Δεν μπορούμε να πάρουμε πρωτοβουλίες πέρα από τα διοικητικά μας όρια"

Πρόεδρος συντονιστικού αγροτών Δυτ. Αχαΐ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Στους δρόμους μέχρι να δικαιωθούμε - Δεν έχει ημερομηνία λήξης ο αγώνας μας

"Είμαστε στο σκοτάδι. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση από την Αθήνα. Δεν γνωρίζουμε αν έχει υπάρξει καμία πρόοδο στις επικοινωνίες με την κυβέρνηση", δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής αγώνας των αγροτών της Δυτικής Αχαΐας, Νίκος Ζαφειρόπουλος. Είμαστε σε αδιέξοδο δήλωσε χαρακτηριστικά, εξηγώντας μας πως δεν έχουν δυνατότητα παρέμβασης έξω από τα διοικητικά τους όρια καθώς αυτό θα τους εξέθετε αυτομάτως, πως έχουν "πάρε δώσε" με την κυβέρνηση. Είναι μια κόκκινη γραμμη η οποία έχει τεθεί από την πρώτη στιγμή έτσι ώστε να μην επηρρεαστεί ο αγώνας των αγροτών. Τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί ο δίαυλος επικοινωνίας που θα είναι αποδεκτός από το σύνολο του αγροτικού κόσμου.

Δεν έχουμε επαφές με το υπουργείο. Εμείς είμαστε μέλος μιας πρωτοβουλίας 60 συλλόγων. Όποιος έχει τα πιο πολλά τρακτέρ κάνει τις συζητήσεις. Αυτό βλέπουμε μέχρι τώρα. Στην Νίκαια κατέληξαν σε 5 κοινά αιτήματα. Με αυτά πορευόμαστε", εξηγεί στο thebest.gr ο κ. Ζαφειρόπουλος.

Ακόμη και για τις επερχόμενες κινητοποιήσεις και την ενίσχυση εκείνων της Αθήνας ο πρόεδρος του συντονιστικού των αγροτών της Δυτικής Αχαΐας δήλωσε πως δεν είναι ξεκάθαρο. "Θα παμε όλοι μαζί στην Αθήνα; Δεν έχει ξεκαθαριστεί. Σκεπτόμαστε να ανέβουμε με λεωφορεία. Υπάρχει και μια σκέψη να φορτώσουμε λίγα τρακτέρ σε τράκτορες για να ενισχύσουμε την κινητοποίηση, αλλά ακόμη κι αυτό είναι κάτι κοστοβόρο", καταλήγει.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ακόμη και κατά την χθεσινή κινητοποίηση, υπήρξε σύγχυση ως προς τον τρόπο επικοινωνίας με τις διοικήσεις σε Γ ΔΟΥ και ΟΠΕΚΕΠΕ όπου οι αγρότες της Δυτικής Αχαΐας προχώρησαν σε συμβολικούς αποκλεισμούς των εισόδων τους. Στην περίπτωση της Γ ΔΟΥ, αγρότες ανέβηκαν στο γραφείο του διευθυντής της εφορίας και παρακάμπτωντας πρόεδρο και αντιπρόεδρο έκαναν τις επαφές και κατέθεσαν τα αιτήματά τους. Κάτι το οποίο προκάλεσε τη δυσφορία και την παρέμβαση του προέδρου του συντονιστικού οργάνου που πήρε το μικρόφωνο και ζήτησε να υπάρχει ψυχραιμία και συντονισμός στους αγρότες, λέγοντας χαρακτηριστικά "..να είμαστε ενωμένοι και πειθαρχημένοι".

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Σε ότι αφορά στο φορολογικό, ο κ. Ζαφειρόπουλος δήλωσε στο thebest.gr πως οι αγρότες θέλουν να γυρίσουν στο παλιό καθεστώς. "Η ουσία είναι ο τρόπος φορολόγησης που δεν συμβαίνει πουθενά στον κόσμο. Έχει ιδιαιτερότητες η φορολόγηση των αγροτών. Ενοίκια γής, κεφάλαια κίνησης, υποδομές, κ.α. Το κέρδος που μένει στο τέλος είναι μόνο το κέρδος της εργασίας των μελών της οικογένειας", εξηγεί ο πρ. του συντονιστικού των αγροτών της Δυτ. Αχαΐας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις