Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κερδίζουν τη μάχη οι αγρότες; ΝΕΑ "αρχιτεκτονική" στο Ασφαλιστικό ετοιμάζει η Κυβέρνηση- Αποφεύγει όμως τις διαρροές για να γίνει διάλογος

Κερδίζουν τη μάχη οι αγρότες; ΝΕΑ "...

Μετά και την απειλή για κάθοδο με τρακτέρ στην Αθήνα

Έτοιμοι να κάνει σημαντικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό των Αγροτών φέρεται να είναι η κυβέρνηση μετά και την απόφαση των παραγωγών να εντείνουν τα μπλόκα αλλά και να κατέβουν μαζικά με τα τρακτέρ τους στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, στελέχη του υπουργείου Εργασίας φαίνεται πως έχουν επεξεργαστεί ένα άλλο σχέδιο για το ασφαλιστικό των αγροτών με μία διαφορετική "αρχιτεκτονική", κάτι που ουσιαστικά σημαίνει πως όσα ξέραμε μέχρι τώρα για τις ρυθμίσεις του ασφαλιστικού για τους αγρότες δεν ισχύουν.

Η κυβέρνηση επεξεργάζεται αυτό το σχέδιο και έχει επικεντρωθεί κυρίως στο θέμα των εισφορών, έτσι ώστε οι αγρότες να έχουν χαμηλότερες εισφορές σε μία τελείως διαφορετική λογική από την μέχρι τώρα ελληνική πρόταση στους δανειστές για το ασφαλιστικό.

Το νέο αυτό σχέδιο για το ασφαλιστικό αποκλειστικά των αγροτών δεν πρόκειται να δημοσιοποιηθεί, αλλά η κυβέρνηση σκοπεύει για άλλη μία φορά να καλέσει τους αγρότες σε διάλογο λέγοντάς τους ουσιαστικά: "ελάτε να σας αποκαλύψουμε τη νέα μας πρόταση για το ασφαλιστικό σας".

Το ερώτημα που δημιουργείται αυτόματα είναι εάν αυτό το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για τους αγρότες έχει την έγκριση από τους δανειστές ή έστω εάν έχουν ενημερωθεί οι θεσμοί.

Η απάντηση της κυβέρνησης σε αυτό είναι πως το μεγάλο πρόβλημα είναι το δημοσιονομικό κενό και από τη στιγμή που θα υπάρξει συμφωνία σε αυτό θα μπορέσει η κυβέρνηση πολύ πιο εύκολα να λύσει και το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες στην εισήγησή του ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να απευθύνει για άλλη μία φορά κάλεσμα στους αγρότες, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες για το νέο σχέδιο.

Νέο τελεσίγραφο από τους αγρότες

«Ζητάμε από την κυβέρνηση πολιτική λύση. Όχι καταστολή και ποινικοποίηση του αγώνα μας. Δηλώνουμε ότι δεν θα φύγουμε από την Αθήνα με άδεια χέρια».

Αυτή είναι η απάντηση που δίνουν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας προς την κυβέρνηση με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου σχετικά με την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας, υπογραμμίζει την αμετακίνητη στάση των αγροτών να κατέλθουν την Παρασκευή στην Αθήνα και επισημαίνει:

«Εμείς, κατεβαίνουμε στην Αθήνα στο πλαίσιο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων μας. Τα προβλήματα μας είναι προβλήματα επιβίωσης και τα αιτήματα μας πρέπει να ικανοποιηθούν αν θέλουν να παραμείνουμε στα χωράφια μας. Ζητάμε από την κυβέρνηση πολιτική λύση και όχι καταστολή και ποινικοποίηση του αγώνα μας. Με αυτή την έννοια, εμείς δηλώνουμε ότι και θα πραγματοποιηθεί η κάθοδος μας στην Αθήνα και θα διαδηλώσουμε στο Σύνταγμα μαζί με το λαό των Αθηνών και για να εκφράσει την συμπαράσταση του στον αγώνα μας, αλλά και για να παλέψουμε μαζί, αφού το αίτημα για απόσυρση του ασφαλιστικού και του φορολογικού είναι κοινό και ο κοινός αγώνας θα είναι και πιο αποτελεσματικός. Δηλώνουμε προς την κυβέρνηση ότι δεν θα αποχωρήσουμε με άδεια χέρια».

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας καθόδου στην Αθήνα την Παρασκευή, οι συσκέψεις είναι αλλεπάλληλες για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό, ενώ όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της σήμερα η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων αύριο στις 10 π.μ. θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ με γενικό θέμα «γιατί ερχόμαστε στην Αθήνα, τι διεκδικούμε και γιατί».

Στο μεταξύ, συνεχίζοντας τους αποκλεισμούς επαρχιακών οδών και εναλλακτικών διαδρομών, σήμερα από τις 5 μέχρι τις 8.30 μ.μ. παρέμεινε κλειστή η επαρχιακή οδός Λάρισας - Αγιάς στο ύψος του Γερακαρίου, έκλεισε από τις 5 το απόγευμα και για μιάμιση ώρα ο κόμβος Πλατυκάμπου στην παλιά Ε.Ο. Λάρισας - Βόλου και έκλεισε επίσης και η νέα Ε.Ο. Λάρισας - Κοζάνης από τις 4 μ.μ. στο ύψος του Αργυροπουλίου.

 

ΔΙΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Αγροτικές κινητοποιήσεις - Κλειστή η νέα εθνική οδός στο Αίγιο από τις 7 έως τις 10 το βράδυ- Κλειστή η Πατρών- Πύργου στο ύψος της Κάτω Αχαϊας

 

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις