Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Με επιτυχία ξεκίνησαν οι «Πέντε Πέμπτες για τον Κινηματογράφο» με αφορμή το φιλμ "Ουζερί Τσιτσάνης"

Με επιτυχία ξεκίνησαν οι «Πέντε Πέμπτες ...

Αυτή την Πέμπτη στο πάνελ θα είναι ο Γιώργος Σκαμπαρδώνης, ο Γιάννης Ξανθούλης, κ.α.

Το  Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με την κινηματογραφική εταιρεία διανομής Feelgood Entertainment και τον σκηνοθέτη Μανούσο Μανουσάκη προσκαλούν το κοινό στην ομιλία της θεματικής ημερίδας «Πέντε Πέμπτες για τον Κινηματογράφο» αυτή την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016, στις 19:00 το απόγευμα, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης,  με τίτλο «Από το Χαρτί στη Μεγάλη Οθόνη: Εν Αρχή ην ο Λόγος».

Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι: Γιώργος Σκαμπαρδώνης (που είναι και ο συγγραφέας του βιβλίου «Ουζερί Τσιτσάνης» όπου βασίστηκε η ταινία του Μανούσου Μανουσάκη), Γιάννης Ξανθούλης, Όλγα Μαλέα, Πέτρος Τατσόπουλος, Γιώργος Τσεμπερόπουλος, Λένα Διβάνη, Βασίλης Σπηλιόπουλος, Μανούσος Μανουσάκης ενώ συντονιστής θα είναι ο γνωστός δημοσιογράφος, συνεργάτης του τηλεοπτικού καναλιού Σκάι, Παύλος Τσίμας.

*Στο μεταξύ με μεγάλη συμμετοχή και διακεκριμένους ομιλητές άνοιξε και συνεχίζεται έως την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016 ο κύκλος των πέντε συζητήσεων "Πέντε Πέμπτες για τον κινηματογράφο" με αφορμή το φιλμ «Ουζερί Τσιτσάνης». Η ταινία προβάλλεται και τα σαββατοκύριακα του Φεβρουαρίου 2016 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, τα Σάββατα στις 18:00 και τις Κυριακές στις 17:00.

Στον κατάμεστο κινηματογράφο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, την πρώτη Πέμπτη του αφιερώματος, ξεδίπλωσαν τις απόψεις τους ξεχωριστοί δημιουργοί και καλλιτέχνες του  μουσικού στερεώματος, όπως οι Γιώργος Χατζηνάσιος, Θανάσης Πολυκανδριώτης, Θέμης Καραμουρατίδης, Θοδωρής Μαραντίνης του ποπ ροκ γκρουπ ΟΝΙΡΑΜΑ, Νίκος Κατσίκης, με τη συνδρομή των Μιχάλη Ρέππα και Γιάννη Ευσταθιάδη, οικοδεσπότη τον Μανούσο Μανουσάκη και συντονίστρια την γνωστή στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου.

Εξάλλου ο τίτλος της συζήτησης: «Νότες και Καρέ: Μουσική και κινηματογράφος» ήταν ο ιδανικός καμβάς για την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, να θιχτούν ενδιαφέροντα θέματα και να αναδειχθούν οι φανερές και υπόγειες σχέσεις ανάμεσα στις δύο τέχνες.

Η 2η ανοικτή συζήτηση, όπως προείπαμε είναι αυτή την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 19:00, με τίτλο «Από το Χαρτί στη Μεγάλη Οθόνη: Εν Αρχή ην ο Λόγος» ενώ την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016, στις 19:00,  θα επιχειρηθεί μια αποδόμηση των ηρώων και των χαρακτήρων της ιστορίας σε μια κουβέντα με τίτλο «Πάθος – Ήθος – Μισαλλοδοξία: Η Ψυχή των Ηρώων».

Συμμετέχουν οι:  Μανώλης Γλέζος, Χριστιάννα Κωνσταντοπούλου, Γιάννης Σολδάτος, Χριστίνα Χειλά, Βασιλική Τρουφάκου, Ξανθή Γεωργίου, Μανούσος Μανουσάκης. Συντονίζει η Άννα Λυδάκη.

Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016, στις 19:00, σειρά θα έχουν οι «Αληθινές Ιστορίες γύρω από την Ταινία: η Πραγματικότητα και η Εικόνα» και o κύκλος των εκδηλώσεων κλείνει την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016,  στις 18:00 με θέμα:  «Ελληνικός Κινηματογράφος: Σύγχρονος Οδυσσέας, η εικόνα ταξιδεύει. Ανάπτυξη και Πολιτισμός», όπου η ταινία θα προβληθεί και με αγγλικούς υπότιτλους.

*Τιμές εισιτηρίων: 7€, γενική είσοδος και 6€, μειωμένο  (Μαθητές / Φοιτητές / Κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων / Νεανικό (έως 26 ετών) / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ)/ Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) / ΑμΕΑ / Άνω των 65 ετών/Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού / Κάτοχοι Κάρτας Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου) / Κάτοχοι Κάρτας ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ) / Κάτοχοι Κάρτας Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Ακαδημίας Αθηνών / Κάτοχοι Κάρτας ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας) / Κάτοχοι Κάρτας ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) / Μέλη ΟΤΟΕ/ Ομαδικό ενηλίκων (άνω των 10 ατόμων).

*Η ταινία "Ουζερί Τσιτσάνης" προβλήθηκε με επιτυχία και στην Πάτρα, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε. Μάλιστα την Πάτρα επισκέφθηκε και ο σκηνοθέτης του φιλμ Μανούσος Μανουσάκης στα μέσα Δεκεμβρίου.

*Το βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη "Ουζερί Τσιτσάνης" που διακσευάστηκε και μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Μανούσο Μανουσάκη, έχει επανακυκλοφορήσει με το εξώφυλλο της ταινίας, από τις εκδόσεις Πατάκη και αξίζει να το διαβάσετε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture