Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

H 27χρονη Αντέλ ανακηρύχθηκε ως η μεγαλύτερη παγκόσμια καλλιτέχνιδα για το 2015

H 27χρονη Αντέλ ανακηρύχθηκε ως η μεγαλύ...

Τον τιμητικό αυτό τίτλο της απέμεινε η Διεθνής Ομοσπονδία Φωνογραφικής Βιομηχανίας -IFPI

Το φαινόμενο Αντέλ – Adele όχι μόνο δεν ξεφουσκώνει, αλλά αντιθέτως συνεχίζει να γιγαντώνεται. Η 27χρονη Βρετανίδα ποπ τραγουδίστρια, που μπήκε τυχαία στη δισκογραφία όταν ένας φίλος της πόσταρε το ερασιτεχνικό της βίντεο στο διαδίκτυο, όπου και την ανακάλυψαν, όπως έχει γραφτεί και ειπωθεί, συνεχίζει να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του το σάιτ της εφημερίδας Έθνος, τι κι αν αποσύρθηκε για σχεδόν 4 χρόνια από το προσκήνιο, τι κι αν η εικόνα της δεν συνάδει με αυτήν της καλογυμνασμένης ποπ σταρ, καταφέρνει, με μεγάλη ευκολία μάλιστα, ότι αγγίζει να γίνεται χρυσός. Τελευταίο επίτευγμά της η ανακήρυξή της στη μεγαλύτερη παγκόσμια καλλιτέχνιδα για το 2015 και φυσικά και το εξώφυλλο στο περιοδικό Time.

Τον τιμητικό αυτό τίτλο της απέμεινε η Διεθνής Ομοσπονδία Φωνογραφικής Βιομηχανίας (IFPI) ως αναγνώριση της μνημειώδους επιτυχίας της. Δεν είναι εξάλλου και λίγο το ότι η τελευταία δισκογραφική δουλειά της με τίτλο «25» κατάφερε να αναδειχθεί ως το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις για το 2015, παρά το γεγονός ότι κυκλοφόρησε λίγο πριν από την εκπνοή του χρόνου, στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου.

Το «25» πούλησε περισσότερα από 800.000 αντίτυπα μόλις στην πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του και έγινε η δισκογραφική δουλειά με τις πιο γρήγορες πωλήσεις στη μουσική ιστορία της Βρετανίας. Τεράστια ήταν η εμπορική επιτυχία και για ένα από τα τραγούδια του δίσκου, το πασίγνωστο πλέον «Hello», που έγινε το πρώτο σινγκλ το οποίο είχε περισσότερα από 1 εκατομμύριο κατεβάσματα στις ΗΠΑ ενώ ακούγεται συνέχεια στα ραδιόφωνα.

Με αυτήν τη νέα πρωτιά της η γεννημένη στις 5 Μαίου του 1988 στο Λονδίνο, Αντέλ κατάφερε να εκτοπίσει από την κορυφή άλλα μεγάλα ονόματα της διεθνούς μουσικής βιομηχανίας. Όπως για παράδειγμα την Τέιλορ Σουίφτ, η οποία από την πρώτη θέση στον κατάλογο των καλλιτεχνών με τις υψηλότερες πωλήσεις που είχε κατακτήσει πέρυσι, έπεσε φέτος στην τρίτη. Η δημοφιλής ερμηνεύτρια βέβαια δεν έβγαλε κάποια νέα δισκογραφική δουλειά μέσα στο 2015, ωστόσο έκανε μια πολύ μεγάλη περιοδεία με συνολικά 85 σταθμούς, η οποία της απέφερε τεράστια κέρδη.

Στη 2η θέση συναντάμε τον Εντ Σίραν, ο οποίος επίσης δεν κυκλοφόρησε νέο άλμπουμ τη χρονιά που πέρασε, είχε ωστόσο μια ιδιαίτερα προσοδοφόρα συναυλιακή δραστηριότητα και είναι υποψήφιος και στα φετινά Γκράμμυ όπως και η Τέιλορ Σουίφτ.

Στην πρώτη δεκάδα των καλλιτεχνών με τις υψηλότερες πωλήσεις της χρονιάς υπάρχουν ακόμη τρία βρετανικά ονόματα, αυτά του Σαμ Σμιθ, των One Direction και των Coldplay.

*Το κομμάτι "Hello" ακούγεται πολύ και στα Πατρινά ραδιόφωνα.

Πηγή - ethnos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight