Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Επαναλαμβάνεται η παράσταση «Ο Καραγκιόζης βιβλιοπώλης» από τον Κώστα Μακρή - Το απολαυστικό κείμενο είναι του Βασίλη Λαδά

Επαναλαμβάνεται η παράσταση «Ο Καραγκιόζ...

Την Τετάρτη 10/2 στις 21.30 το βράδυ

Sold out αποδείχτηκε η πρωτότυπη παράσταση θεάτρου σκιών «Ο Καραγκιόζης βιβλιοπώλης» που παρουσιάστηκε την περασμένη Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016, στις 21.30 το βράδυ, από τον γνωστό και καταξιωμένο Πατρινό καραγκιοζοπαίκτη Κώστα Μακρή, στον «Καραγκιόζη του Μακρή», στο στέκι της οδού Γερμανού 56, στην Πάτρα, κι έτσι λογικό ήταν να αποφασιστεί μία νέα παράσταση, η οποία θα γίνει την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016, στις 21.30.

Αξίζει να σημειωθεί πως το κείμενο της παράστασης «Ο Καραγκιόζης βιβλιοπώλης» ανήκει στον βραβευμένο Πατρινό λογοτέχνη και νομικού Βασίλη Λαδά, ο οποίος όπως είχε εκμυστηρευθεί μιλώντας στο thebest.gr, έγραψε το κείμενο για αστείο, για πλάκα με την προοπτική και πρώτη σκέψη να παρουσιαζόταν στο χώρο του βιβλιοπωλείου 38 μοίρες και 14 λεπτά των Τσιλίρα – Πανόπουλου στην οδό Κολοκοτρώνη.

Βλέποντας ωστόσο το απολαυστικό κείμενο ο έμπειρος καραγκιοζοπαίκτης Κώστας Μακρής που έχει θητεύσει από μικρός κοντά σε μεγαθήρια του θεάτρου σκιών όπως ο αείμνηστος Γιάνναρος, ζήτησε από τον Βασίλη Λαδά να μεταφέρει και να παρουσιάσει το κείμενο κανονικά στον μπερντέ, υπό μορφή παράστασης θεάτρου σκιών.

Μία ακόμα λοιπόν ιστορία και ένα ακόμα ταλαιπωρημένο επάγγελμα, για τον αγαπημένο ξυπόλυτο λαϊκό θυμόσοφο, μέσα από το οποίο οι αλήθειες του Καραγκιόζη αποδεικνύονται μεγάλες και ενίοτε πικρές.

Η πρώτη παράσταση την περασμένη Τρίτη προξένησε πολύ γέλιο ενώ το κείμενο όπως ανέφεραν θεατές, είναι εναρμονισμένο στο πνεύμα των ημερών, με έντονη τη σατιρική διάθεση αλλά και τον βαθύ προβληματισμό.

Ότι πέτυχε ο θρυλικός Μίμαρος (ο αποκαλούμενος και γεννήτορας του Καραγκιόζη), κάπου κοντά στην οδό Γερμανού, με το έργο του «Ο Καραγκιόζης Γραμματικός», πριν από 120 περίπου χρόνια, το επαναλαμβάνουν τώρα, ο Βασίλης Λαδάς και ο Κώστας Μακρής, με το βιβλιοπώλη τους, στα ίδια μέρη και στο τόσο επίκαιρο σήμερα.

*Όπως είδαμε και στις σχετικές διαφημιστικές αφίσες, η συγκεκριμένη παράσταση απευθύνεται σε μεγάλα παιδιά και η είσοδος είναι 5 ευρώ και περιλαμβάνει και ντόπιο τσίπουρο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture