Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας: Όχι στο διάλογο – απάτη

Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας: Όχι στο διάλογο – απάτη

Οι καθηγητές της Πάτρας ζητούν την απόσυρση της ΟΛΜΕ

Ως «διάλογο – απάτη» χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας την επιτροπή Διαλόγου για την Παιδεία και καλεί την ΟΛΜΕ να μην συμμετάσχει. Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Αχαΐας, έχει ως εξής:

«Σε εξέλιξη είναι η προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να προετοιμάσει το έδαφος για αλλαγές στην εκπαίδευση, στην ίδια κατεύθυνση με τις προσπάθειες των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Η περίφημη Επιτροπή Διαλόγου είναι μια επιτροπή που συγκροτήθηκε από την ίδια την κυβέρνηση με ανθρώπους  προσκείμενους σ’ αυτή.

Οι όποιες αλλαγές γίνουν θα γίνουν κάτω από τις δεσμεύσεις των κυβερνήσεων προς τον ΟΟΣΑ και τα μνημόνια. Αυτό σημαίνει πως η βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση που είναι σε εξέλιξη απέναντι στο δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς θα συνεχιστεί αμείωτη.

Σ’ αυτά τους τα σχέδια η εκπαιδευτική κοινότητα οφείλει να εναντιωθεί.

Για τους παραπάνω λόγους διαφωνούμε κάθετα με την απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ να συμμετάσχει στο διάλογο και απαιτούμε από την Ομοσπονδία:

α) Να αποσύρει τη συμμετοχή της από το διάλογο

β) Να καταγγείλει την εξαπάτηση της κοινωνίας που προωθεί η κυβέρνηση

γ) Να πάρει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για ν’ ανοίξει ένας πραγματικός διάλογος στη βάση των εκπαιδευτικών και της κοινωνίας για το τι σχολείο έχει ανάγκη η νέα γενιά και ο τόπος. Σ’ αυτή την κατεύθυνση θα μπορούσε ν’ αξιοποιηθεί και το επερχόμενο Εκπαιδευτικό Συνέδριο της ΟΛΜΕ.»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις