Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ανοικτή επιστολή προς τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, για το Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών

Ανοικτή  επιστολή προς τον δήμαρχο Κώστα...

Θέτουν μια σειρά ερωτημάτων

Επιστολή - καταπέλτη για το αποτεφρωτήριο και την εκπεφρασμένη διάθεση του δήμου Πατρέων να προχωρήσει στην κατασκευή του, απέστειλαν στον Κώστα Πελετίδη οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης "Νέα Πόλη" Ανδρέας Νικολάου και Γιώργος Καυκάς.

Στην επιστολή τους αναφέρουν:

"Πριν λίγες ημέρες, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, γίναμε μάρτυρες σε άλλη μια ιστορία καθημερινής τρέλας, όπως γινόμαστε τους τελευταίους 16 μήνες στο Δήμο Πατρέων.

Η Δημοτική Αρχή έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο, σχεδόν με τη μορφή του κατεπείγοντος , την έγκριση για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου νεκρών στο νότιο διαμέρισμα.

Μια πρόταση που στερείτο όλων των παραμέτρων  που θα έπρεπε να έχει μια τέτοια απόφαση.

Πρώτον και σημαντικότερο το γεγονός ότι παρουσιάστηκε μια  πρόταση χωρίς καμία οικονομοτεχνική μελέτη,  ούτε όμως εμπεριστατωμένη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Οι παράγοντες της Δημοτικής αρχής ,  μας ενημέρωσαν ανερυθρίαστα ότι θα στοιχίσει περίπου 2,3 κατ €, τα οποία, ο Δήμος  θα εξασφαλίσει,  από τα άλλοτε καταραμένα ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά   αν δεν καταφέρει να  βρει πηγή χρηματοδότησης, θα φορτώσει το κόστος στον πατραϊκό λαό, με δάνειο που θα επιδιώξει να πάρει.

Αυτή η απόφαση  για τα οικονομικά των δημοτών αφορά όλους, είτε μένουν στο νότιο διαμέρισμα, είτε στο ανατολικό, ή και στην Ελεκίστρα. Διότι,  αυτό το δάνειο θα μετακυληθεί συνολικά στους δημότες.

Δεύτερον, μια  άλλη σημαντική παράμετρος είναι ότι δεν υπήρξε διαβούλευση με τους κατοίκους των περιοχών που γειτνιάζουν με το αποτεφρωτήριο, επιτυγχάνοντας έτσι η Δημοτική Αρχή, να εξαγριώσει τους κατοίκους, αποτυγχάνοντας να πείσει για το δίκαιο του εγχειρήματός. Προκάλεσε ακόμη και την αποχώρηση του δημοτικού συμβούλου της περιοχής καταγράφοντας την πρώτη ρωγμή στο "στρατιωτικό" οικοδόμημα της Δημοτικής Αρχής.

Κύριε Δήμαρχε,  φέρατε στο Δημοτικό μας  Συμβούλιο,  όπως είπατε,  ένα αναπτυξιακό έργο . Ή εμείς δεν ζούμε στην Πάτρα ή έχουμε διαφορετική ερμηνεία για τη λέξη ανάπτυξη.  Θα περιμέναμε λοιπόν να μας παρουσιάστε το αναπτυξιακό της επένδυσης , σε ποιο βαθμό δηλαδή  βελτιώνει  την  οικονομική κατάσταση  των πολιτών.

Μας εγκλωβίζετε κύριε Δήμαρχε,  λόγω της στρατιωτικής πειθαρχίας της δημοτικής σας ομάδας,  σε μια "επένδυση" η οποία προς το παρόν εξυπηρετεί μια μικρή μειοψηφία του κόσμου και αρνείστε να φροντίσετε την συντριπτική πλειοψηφία του λαού που θέλει τα ταφεί.

Γιατί κύριε Δήμαρχε μετά από ενάμισι χρόνο δεν έχετε παραλάβει  όλα τα κοιμητήρια του Καλλικρατικού Δήμου;   

Γιατί δεν προχωρήσατε σε  μια κεντρική διαχείριση  εκσυγχρονίζοντας και αναβαθμίζοντας τον κανονισμό λειτουργίας τους ;

Θα δίνατε λύση σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει χρόνια τώρα το Δήμο μας .

Η Δημοτική Αρχή αναφέρθηκε στην  πρόσληψη 10 ατόμων την ίδια στιγμή που η πραγματική δύναμη στα δημοτικά κοιμητήρια είναι 12 άτομα, με αναλογία διοικητικών και εργατών ταφής ένα προς ενάμισι. Αυτό έχει σαν  αποτέλεσμα η καθαριότητα να είναι ελλιπής και όπως μας καταγγέλθηκε, ορισμένες φορές  την ταφή την κάνουν οι υπάλληλοι των γραφείων τελετών και όχι οι υπάλληλοι του Δήμου.

Με όλα αυτά που καταγγείλαμε εμείς, όσο και δημοτικοί σύμβουλοι άλλων παρατάξεων αναγκαστήκατε  να παραδεχθείτε ότι είναι απόφαση κεντρική να γίνονται αποτεφρωτήρια σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος, όπου η  Λαϊκή Συσπείρωση βρίσκεται  στη Δημοτική Αρχή. Αυτό και μόνο επιτρέπει  διάφορους συνειρμούς  σε σχέση με το επιχειρηματικό σκέλος του εγχειρήματος.

Χωρίς να αποποιούμαστε το δικαίωμα του καθενός να επιλέγει τον τρόπο της …αποχώρησής του, πριν φροντίσετε τις επιθυμίες της μειοψηφίας, φροντίστε και όλους εμάς που θέλουμε να ταφούμε".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις