Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πάνω από 800 συνέδριο στο 31ο Παιδαγωγικό Συνέδριο της Χριστιανικής Εστίας

Πάτρα: Πάνω από 800 συνέδριο στο 31ο Παι...

Έγινε στις 6 και 7 Φεβρουαρίου

Με τη συμμετοχή άνω των 800 συνέδρων πραγματοποιήθηκε το 31ο Παιδαγωγικό Συνέδριο που οργάνωσε και φέτος ο τομέας επιστημόνων της Χριστ. Εστίας Πατρών. Το γενικό θέμα του συνεδρίου «Σύγχρονες αθεϊστικές προκλήσεις» επελέγη από τους διοργανωτὲς προκειμένου η ποικίλη διερεύνησή του να συμβάλει στη διασφάλιση και ισχυροποίηση της ορθόδοξης ταυτότητας μέσα στο σύγχρονο κόσμο, στην εποχή μας την κατακερματισμένη πνευματικά, εποχή συγχύσεως και χάους ιδεών, στην οποία η αθεΐα προβάλλει με επιθετική ορμή να αλώσει και να αλλοιώσει τη ζωή των ανθρώπων και σʼ αυτή την ορθόδοξη πατρίδα μας.

Οι εργασίες του Συνεδρίου διεξήχθησαν σε δύο επιμέρους συνεδρίες: Η πρώτη ασχολήθηκε με τις αθεϊστικὲς προκλήσεις από τον χώρο των θετικών επιστημών, της Βιολογίας, Βιοτεχνολογίας, Γενετικής και Φυσικής, και αναλύθηκε από δύο εισηγητές: κ. Πετρουλέα Βασίλειο, τ. Διευθυντή Ερευνών Ε.ΚΕ.Φ.Ε. «Δημόκριτος» και κ. Παναγόπουλο Εμμανουήλ, άμ. Επίκ. Καθηγητή Χειρουργικής, ενώ η δεύτερη επικεντρώθηκε στην κοινωνική διάσταση του φαινομένου και την αντιμετώπισή του, και αναλύθηκε από δύο εισηγητές: κ. Ευστρατιάδη Ιωάννη, Νομικό - Θεολόγο, και κ. Γεωργιάδη Κωνσταντίνο, τ. Α΄ Λειτουργό Μ.Ε. Κύπρου.

Το Συνέδριο ξεκίνησε με την τελετή του αγιασμού από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης κ.κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟ, ο οποίος κήρυξε και την έναρξη του Συνεδρίου ενώ το τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Αχαΐας Ανδ. Κατσανιώτης και Ν. Νικολόπουλος και η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Αναστ. Τογιοπούλου.

Το συνέδριο επισφράγισε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ, ο οποίος, αφού συνεχάρη και ευχαρίστησε τους ομιλητές και τους διοργανωτές, εξέφρασε την ελπίδα το Συνέδριο αυτό να παρέσχε μια τόνωση στο φρόνημα τόσων Ελλήνων εκπαιδευτικών, που παλεύουν μέσα στα σχολεία με την πολυειδή πνευματική αποστασία.

Παρέστησαν πλήθος σχολικών Συμβούλων, στελεχών εκπαίδευσης και εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων ενώ το συνέδριο μεταδόθηκε ζωντανά από τον Ρ/Σ της Ι. Μητροπόλεως Πατρών και μαγνητοσκοπήθηκε για το τηλεοπτικό κανάλι ΛΥΧΝΟΣ.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

 

http://kataskinosi-agkyra.blogspot.gr/2016/02/31-1.html

 

http://kataskinosi-agkyra.blogspot.gr/2016/02/31o-2.html

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις