Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Μπάσκετ: Νικητής ο Ολυμπιακός στο θρίλερ με τον ΠΑΟΚ

Μπάσκετ: Νικητής ο Ολυμπιακός στο θρίλερ...

Kαθοριστικός ο Σπανούλης

Ο ΠΑΟΚ έβαλε για δεύτερη φορά φέτος πολύ δύσκολα στον Ολυμπιακό και όπως στον πρώτο γύρο έτσι κι απόψε έκανε θρίλερ το παιχνίδι με τους «ερυθρόλευκους», που κατάφεραν πάντως να φτάσουν στη νίκη με 83-76 χάρις στη συγκέντρωσή τους στο τελευταίο δίλεπτο, με τον Σπανούλη να αποδεικνύεται καθοριστικός σε αυτό το διάστημα.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού σημείωσε τους οκτώ τελευταίους πόντους της ομάδας του, μέσα σε 45 δευτερόλεπτα (!), χαρίζοντας στον πρωταθλητή Ελλάδας τη 16η φετινή νίκη σε 17 αγώνες και επαναφέροντας το πειραϊκό συγκρότημα στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο «Δικέφαλος», παρά τις πολύ σημαντικές απουσίες των Βασιλειάδη και Σχορτσανίτη, προβλημάτισε απίστευτα για 38 λεπτά τον Ολυμπιακό, που δεν είχε τρόπο να αμυνθεί απέναντι στην πρωτοφανή ευστοχία των παικτών του Σούλη Μαρκόπουλου από τα 6,75μ.

Και μπορεί το ποσοστό 50% (12/24) να φαίνεται φυσιολογικό, όμως έπεσε πολύ στις τελευταίες επιθέσεις, καθώς τα σουτ εκδηλώθηκαν από παίκτες πολύ κουρασμένους πια και υπό ασφυκτική πίεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι δύο λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα ο ΠΑΟΚ περνούσε με 74-73, από λάθος των διαιτητών όμως που προηγουμένως είχαν χρεώσει ως τρίποντο καθαρή προσπάθεια 2 πόντων του Ντούβνιακ.

Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε χωρίς ενέργεια, λόγω και της υπερπροσπάθειας στον αγώνα της Ευρωλίγκας με τη Χίμκι. Άμυνα οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έπαιζαν σε ακόμη ένα παιχνίδι με τα... μάτια, στην επίθεση οι επιλογές ήταν κακές και βεβιασμένες, οι βολές χάνονταν η μία μετά την άλλη ελλείψει καθαρού μυαλού κι αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο αντίπαλος για να επιβάλει το ρυθμό του.

Με «βομβαρδισμό» τρίποντων (Ντούβνιακ 4, Χάτσερ 3, Τέπιτς 2), ο ΠΑΟΚ κρατούσε το προβάδισμα για μεγάλο μέρος του αγώνα φτάνοντας στο +6 (64-58) στο 32΄. Με τους Σπανούλη, που έως τότε δεν ήταν καλός και Λοτζέσκι να επιστρέφουν στο παρκέ, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν αμέσως σκορ, έτρεξαν σερί 7-0 και προσπέρασαν (65-64 στο 33΄), ενώ με τον Βελγοαμερικανό να είναι ιδιαίτερα «ζεστός» (3/4 τρίποντα) έφτασαν στο 71-65.

Ο ΠΑΟΚ ξαναπέρασε με 74-73 στο 38΄ με βολές του Ντούβνιακ, για να φέρει ο Σπανούλης τον Ολυμπιακό στο +4 (78-74) στα 1΄10΄΄ πριν τη λήξη και το 81-74 αμέσως ύστερα με γκολ - φάουλ, κι αφού είχε αστοχήσει ο Τέπιτς και να «κλειδώνει» οριστικά το παιχνίδι και τη νίκη για την ομάδα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Kύπελλο: Και τυπικά στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός

Πηγή: naftemporiki.gr

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports