Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Η πολιτική αβεβαιότητα "τίναξε" το Χρηματιστήριο- Η θεαματική βουτιά των μετοχών στα χαμηλότερα επίπεδα που έχουν βρεθεί ποτέ επί ευρώ και οι κυβερνητικές πηγές για τα περί εκλογών

Η πολιτική αβεβαιότητα "τίναξε"...

To σημερινό «ξεπούλημα» είχε στο επίκεντρο τις τραπεζικές μετοχές

Πρωτοφανή βουτιά έκαναν σήμερα οι τιμές των μετοχώνστυο Χρηματιστήριο της Αθήνας, βυθίζοντάς  κάτω από τα επίπεδα των 500 μονάδων, δηλαδή στα χαμηλότερα επίπεδα που έχει βρεθεί ποτέ επί ευρώ, με τις τραπεζικές μετοχές να δέχονται τα πυρά των πωλητών, καθώς οι δεικτοβαρείς μετοχές των τραπεζών κατέγραψαν σημαντικότατες απώλειες, που ξεπερνούν το 25%.

Η  δρματική  πτώση αποδίδεται στην αβεβαιότητα σχετικά με την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης αλλά και στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, τα οποία διακιούνται από κυβερνητικούς κύκλους. «Η αγορά αποτιμά την οικονομική και πολιτική αστάθεια, όπως και τις καθυστερήσεις στην αξιολόγηση του προγράμματος», σύμφωνα με δηλώσεις οικονομικών αναλυτών στο Reuters.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 464,23 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 7,87%, αν και νωρίτερα είχε βρεθεί με απώλειες ακόμα και έως 8,49%.

Το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ για τον Γενικό Δείκτη, επί ευρώ, είχε σημειωθεί στις 5 Ιουνίου 2012, ενδοσυνεδρικά, όταν είχε φτάσει στις 471,35 μονάδες. Τότε η χώρα βρισκόταν στο έλεος της ακυβερνησίας, μεταξύ των δύο εκλογικών διαδικασιών, στα όρια της χρεοκοπίας.

Αυτό που ανησυχεί περισσότερο τους αναλυτές στην παρούσα συγκυρία δεν είναι τόσο οι μαζικές εντολές πωλήσεων, αλλά το γεγονός ότι οι εντολές αγοράς είναι ελάχιστες.

Την τελευταία φορά που βρέθηκε τόσο χαμηλά ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου ήταν 26 χρόνια πριν, επί δραχμής, και συγκεκριμένα στις 2 Ιανουαρίου του 1990, όταν είχε κλείσει στις 460,68 μονάδες.

Πτώση κατέγρψαν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, μεταξύ των οποίων και οι τράπεζες.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε σε 97,03 εκατ. ευρώ.

Κυβερνητικές πηγές θεωρούν αδιανόητο το σενάριο των εκλογών και "αδειάζουν" τον Καμμένο και τους συνεργάτες του

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά