Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ουσιαστικές αλλαγές στο σύστημα προμηθειών Υγείας δεσμεύτηκε ο Αν. Υπουργός Παύλος Πολάκης απαντώντας σε ερώτηση του Κώστα Σπαρτινού

Ουσιαστικές αλλαγές στο σύστημα προμηθει...

Την ερώτηση είχαν συνολικά καταθέσει 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά από σχετική ερώτηση που είχαν καταθέσει 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατόπιν πρωτοβουλίας του βουλευτή Αχαΐας του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς Κώστα Σπαρτινού για τον έλεγχο και την εποπτεία των επιχειρήσεων που αναλαμβάνουν παροχή υπηρεσιών προς φορείς του Δημοσίου, μεταξύ των οποίων και τα Νοσοκομειακά Ιδρύματα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης απήντησε ότι το Υπουργείο προωθεί ουσιαστικές αλλαγές στο σύστημα προμηθειών Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα στο σύστημα αυτό θα ενταχθούν – μεταξύ των άλλων – και οι υπηρεσίες καθαριότητας των Νοσοκομείων, με εξασφάλιση της δυνατότητας για απευθείας σύναψη ατομικών συμβάσεων με εργαζόμενους/ες σε αυτές, χωρίς τη διαμεσολάβηση τρίτων, γεγονός που θα οδηγήσει αφενός στη μείωση της δαπάνης των Νοσοκομείων που καταβάλλεται σήμερα σε εργολαβικές εταιρείες και αφετέρου στην αναβάθμιση του συνολικού πλαισίου των εργασιακών σχέσεων των εργαζόμενων σε αυτές τις υπηρεσίες.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η κατάσταση σε αυτή την αγορά εργασίας, είναι με το υφιστάμενο μέχρι τώρα καθεστώς – σύμφωνα και με την παραδοχή του Υπουργού Εργασίας στην ίδια ερώτηση των βουλευτών, μεταξύ των οποίων είναι και ο κ. Σπαρτινός – ιδιαίτερα προβληματική ως προς την τήρηση τόσο της εργατικής νομοθεσίας (π.χ. δήλωση 4ωρης αντί 8ωρης απασχόλησης, δήλωση απασχόλησης σε ξενοδοχεία αντί νοσοκομείων οπότε καταβάλλονται διαφορετικά ένσημα στο ΙΚΑ, μη καταβολή μισθών και άλλων δικαιωμάτων) όσο και των προβλεπόμενων απαιτήσεων του διαγωνισμού και των όρων ανάθεσης των συγκεκριμένων υπηρεσιών.

Το περιεχόμενο της γραπτής απάντησης στην ερώτηση των βουλευτών, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας επανέλαβε και σε συνάντηση που είχε με εργαζόμενες καθαριότητας από το Νομό Αχαΐας.

Οι νέες ρυθμίσεις που θα εφαρμόσει το Υπουργείο Υγείας στοχεύουν στην οριστική αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων.

*Η ερώτηση του Κώστα Σπαρτινού και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είχε ακριβώς ως εξής: «προωθείται η απευθείας σύναψη ατομικών  συμβάσεων με εργαζόμενους/ες καθαριότητας και άλλων υπηρεσιών στα Νοσοκομεία».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις