Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έρχεται σήμερα Σάββατο, στην Πάτρα ο έγκριτος Διεθνολόγος Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης

Έρχεται σήμερα Σάββατο, στην Πάτρα ο έγκ...

Θα μιλήσει για το Κυπριακό ζήτημα και τον Κυπριακό ελληνισμό

Ο πανεπιστημιακός καθηγητής της Διεθνούς πολιτικής Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης, που διατελεί Κοσμήτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου και Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και ένας από τους πλέον ειδικούς όσον αφορά στα εθνικά μας θέματα και δη το Κυπριακό, αναμένεται να έρθει να μιλήσει στην Πάτρα σήμερα Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016, στις 20.30 το βράδυ, μετά από πρόσκληση της ενορίας του Αγίου Ανδρέου Εγλυκάδος Πατρών.

Η ομιλία του θα λάβει χώρα στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου του ιερού ναού Αγίου Ανδρέου Εγλυκάδος. Ο  έγκριτος και καταξιωμένος Διεθνολόγος που έχει γεννηθεί στη Μόρφου της Κύπρου το 1949, έχει μεγάλη εμπειρία στα θέματα εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας ενώ έχει διατελέσει σύμβουλος πολλών από τις Κυβερνήσεις της χώρας μας.

Στην ομιλία του στην Πάτρα, ο κ. Γιαλλουρίδης θα αναφερθεί στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό ζήτημα, στο μέλλον της Κυπριακής δημοκρατίας και του Κυπριακού ελληνισμού. Όπως έχει γράψει σε ανάρτηση του το σάιτ της ελληνικής έκδοσης της Huffington post, μέσα στην πληθώρα των μηνυμάτων του διακεκριμένου καθηγητή, ξεχωρίζουν αυτό που έχει πει ότι η στρατηγική θέση της χώρας μας έχει αποδυναμωθεί ραγδαία λόγω των οικονομικών προβλημάτων και πως μία ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ σημαίνει αυτόματα έξοδος μας από την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ και αυτό συνεπάγεται άμεσο εθνικό κίνδυνο.

«Ποιος εγγυάται ότι δεν θα ζητήσουν ανεξαρτητοποίηση οι μουσουλμάνοι της Θράκης με την Τουρκία να τους κλείνει το μάτι και να τους στηρίζει;» έχει αναρωτηθεί. Ακόμα ο κ. Γιαλλουρίδης έχει αναφέρει πως «η Ευρώπη της αλληλεγγύης κοιτάζει τον εαυτό της και κάθε κράτος τα στενά συμφέροντα του καθώς και ότι «οι μετανάστες είναι τεράστιο πρόβλημα. Η Μέση Ανατολή και η Βόρειος Αφρική είναι μεγαλύτερο. Σύμμαχοι μας η Κύπρος, το Ισραήλ και η Αίγυπτος. Μόνον».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις