Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Φουρνίζουν 700 κιλά ψωμί ημερησίως οι κρατούμενοι στον Αγ. Στέφανο - Ετοιμάζονται και για ραφείο

Πάτρα: Φουρνίζουν 700 κιλά ψωμί ημερησίω...

Η νέα πολιτική του υπουργείου προσβλέπει και στην αυτοχρηματοδότηση των σωφονιστικών καταστημάτων

Ένα πρωτότυπο τρόπο που θα βοηθήσει στην κατευθύνση αυτοχρηματοδότησης των σωφρονιστικών ιδρυμάτων της χώρας με ταυτόχρονη ενίσχυση της κοινωνικοποίησης των κρατουμένων, είναι αυτός που προωθείται τελευταία σε αρκετές φυλακές της χώρας, ανάμεσά τους και ο Αγ. Στέφανος της Πάτρας. Ο λόγος για την λειτουργία φούρνων εντός των φυλακών, όχι μόνο για να καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες των κρατουμένων σε ψωμί αλλά ταυτόχρονα για να μπορούν να το εμπορεύονται αυξάνοντας τα έσοδα.

Ήδη ο Κορυδαλλός, στον οποίο λειτουργεί ο μεγαλύτερος φούρνος φυλακών προμηθεύει σε καθημερινή βάση ψωμί νοσοκομεία του ΕΣΥ και πολλά ιδρύματα στο λεκανοπέδιο. Στεγάζεται δίπλα από τις φυλακές και απασχολεί πάνω από εκατό κρατουμένους. Οι περισσότεροι δουλεύουν μαζί με εξειδικευμένους αρτεργάτες, ενώ περί τους 40 καθημερινά επανδρώνουν τα βανάκια που βγαίνουν από τη φυλακή και διανέμουν το ψωμί και τα άλλα αρτοσκευάσματα στους πολλούς «πελάτες» τους. Η συνολική παραγωγή; Διόλου ευκαταφρόνητη, πλησιάζει τους δύο τόνους την ημέρα, για την ακρίβεια 1.865 κιλά.

Η Πάτρα παράγει σε καθημερινή βάση 700 κιλά ψωμί για τους κρατουμένους –δεν εμπορεύεται προς το παρόν.

Οι λόγοι της ανάπτυξης τέτοιων μονάδων είναι παιδευτικοί για τους κρατούμενους, συντελούν στην κοινωνική τους επανένταξη, εναρμονίζουν τα των φυλακών με ισχύοντα σε άλλες χώρες, ενώ συμβάλλουν και στην αύξηση των εσόδων τους.

Οι φούρνοι των φυλακών, που λειτουργούν σε έξι προς το παρόν φυλακές, αποτελούν προτεραιότητα της νέας οικονομικής σωφρονιστικής πολιτικής του υπουργείου.

Εκτός από τα αρτοποιεία, το υπουργείο προωθεί λειτουργία και ραφείων σε φυλακές, όπως στις γυναικείες στη Θήβα, αλλά και αλλού, για την παραγωγή στολών για το σωφρονιστικό προσωπικό, την αστυνομία και τον στρατό.

Πηγή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις