Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Πρωτοχρονιάτικη Πίτα με... κριτική στη δημοτική Αρχή από την παράταξη "Νέα Πόλη"

Πάτρα: Πρωτοχρονιάτικη Πίτα με... κριτικ...

Σε υψηλούς τόνους η τοποθέτηση του Κώστα Χριστόπουλου

Κριτική στην δημοτική αρχή για ατολμία σε μια σειρά από σημαντικά θέματα και διεκδικήσεις της Πάτρας άσκησε ο επικεφαλής της «Νέας Πόλης», Κώστας Χριστόπουλος, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας της δημοτικής παράταξης.

Ο Κ. Χριστόπουλος τόνισε στην τοποθέτησή του ότι η δημοτική αρχή αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων στα θέματα ύδρευσης-αποχέτευσης, της διαχείρισης απορριμμάτων, και της διεκδίκησης του θαλασσίου μετώπου, ενώ αύξησε τα δημοτικά τέλη χωρίς να παρέχει βελτιωμένες υπηρεσίες στους πολίτες (κυρίως στις δημοτικές ενότητες και τις τοπικές κοινότητες).

Αποτυχημένη χαρακτήρισε την πολιτική της δημοτικής αρχής στην εικόνα της πόλης, την αισθητική και λειτουργική φροντίδα των συνοικιών, στο πράσινο, στην αξιοποίηση των δημοτικών χώρων, στην προσβασιμότητα, στην μείωση των λειτουργικών και πάγιων δαπανών, στην παιδεία, στην στήριξη του πρωτογενή τομέα, την λειτουργία της δημοτικής «μηχανής», στο περιβάλλον με χαρακτηριστική την περίπτωση του Παναχαϊκού, στους Ρομά κ.ά.

Αντιθέτως, την κατηγόρησε ότι λειτούργησε και εξακολουθεί να λειτουργία στη λογική των απευθείας αναθέσεων, υποκαθιστώντας τις δημοτικές υπηρεσίες με εξωτερικούς συνεργάτες (κάτι στο οποίο ήταν αντίθετη η δημοτική αρχή την περίοδο που βρισκόταν στην αντιπολίτευση).

Με αφορμή την επικείμενη διοργάνωση του Πατρινού Καρναβαλιού ο Κ. Χριστόπουλος κατηγόρησε την δημοτική αρχή ότι πάσχει επικίνδυνα στην προετοιμασία της διοργάνωσης του θεσμού, και προανήγγειλε ότι θα ζητηθεί έλεγχος από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας.

«Η δημοτική αρχή αναδεικνύεται σε ρέκορντμαν των αναθέσεων» είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Χριστόπουλος και επεσήμανε ότι πρόσφατα ανατέθηκε έργο σε υποψήφιο δήμαρχο του ΚΚΕ.

«Φωνάζουν για θαλάσσιο μέτωπο αλλά η διεκδίκηση έχει παγώσει ως διαδικασία, δεν έχουν σύστημα και μεθοδικό τρόπο, περιμένουν ότι βρέξει ας κατεβάσει από την κυβέρνηση» τόνισε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της «Νέας Πόλης». Αναφέρθηκε στην πρόταση που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο για την συγκρότηση μιας Επιτροπής Παρακολούθησης και μιας Επιστημονικής Επιτροπής για την υπόθεση του θαλασσίου μετώπου, την οποία αρνήθηκε η δημοτική αρχή από καθαρή ιδεοληψία.

«Η πόλη δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει έτσι, χωρίς σχέδιο, χωρίς όραμα. Πρέπει να υπάρξει στρατηγικό σχέδιο σε όλους τους τομείς, να συμφωνηθεί κατά το μέγιστο δυνατό από το Δημοτικό Συμβούλιο και τους φορείς της πόλης και όλοι μαζί να διεκδικήσουμε. Αν νομίζουν ότι έχουν το αλάθητο, δεν μπορούμε να πάμε μαζί τους!» πρόσθεσε ο Κ. Χριστόπουλος, και ανακοίνωσε ότι  η «Νέα Πόλη» καταγράφει τα προβλήματα και θα τα παρουσιάσει άμεσα, μαζί με τις προτάσεις της ανά τομέα δημοτικού έργου.

 

Βραβεύσεις

Στη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκαν από τη «Νέα Πόλη» πρόσωπα με συνεχή και ανιδιοτελή προσφορά στην πόλη. Για την κοινωνική του προσφορά τιμήθηκε ο π. Ερμόλαος Μασαράς προϊστάμενος του Ι.Ν. της Αγίας Σοφίας, η τ. δημοτική σύμβουλος Μαριάννα Σταματιάδου.

Επίσης, βραβεύτηκαν οι: Xαρά Αντιόχου, Πένυ Σακοβέλη και Βίκτωρας Στιβανάκης, για την προσφορά τους στο αστικό περιβάλλον της Πάτρας ενώ ο Κώστας Τσιπινάκης παρέλαβε το βραβείο για τον αείμνηστο αδελφό του, μαέστρο και ιδρυτής της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων, Θανάση Τσιπινάκη.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις