Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Α1 μπάσκετ: Έπαιξε με την φωτιά ο Απόλλων Carna-Επικράτησε στο τέλος της Καβάλας

Α1 μπάσκετ: Έπαιξε με την φωτιά ο Απόλλω...

Οι μελανόλευκοι πέτυχαν δύσκολη νίκη με 66-59 επί των ουραγών στην Περιβόλα

Την 8η νίκη του στην Α1 και την 4η στα πέντε τελευταία παιχνίδια, πανηγύρισε ο Απόλλωνας Πατρών που επικράτησε δύσκολα 66-59 της Καβάλας.

Μετά από ένα μικρό διάλειμμα, ο Απόλλων Πατρών επέστρεψε στις νίκες. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Καβάλας να ηττηθεί από την ομάδα του Κώστα Μέξα με 66-59, η οποία ξέφυγε ακόμη περισσότερο από τις δύο τελευταίες θέσεις.

Οι γηπεδούχοι είχαν από νωρίς το προβάδισμα, πλην όμως "λαχτάρισαν" στο τελευταίο δεκάλεπτο βλέποντας ους "Αργοναύτες" να κάνουν την αντεπίθεσή τους.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε εξ ολοκλήρου στον Απόλλωνα, ο οποίος πήγε το παιχνίδι εκεί που ήθελε. Στον χαμηλό ρυθμό. Οι παίκτες του Κώστα Μέξα προστάτευσαν το καλάθι τους, περιόρισαν τα επιθετικά ατού της Καβάλας και έχοντας συνέπεια στην επίθεση μπόρεσαν να χτίσουν από νωρίς διψήφιο προβάδισμα (17-7 στο 8').

Κάτι που δεν άλλαξε στην πορεία (30-20 στο 14'), όσο κι αν προσπαθούσε ο Στιβ Γιατζόγλου να αλλάξει τα δεδομένα της αναμέτρησης, με τρικ που χρησιμοποίησε.

Το +11 (38-27) του ημιχρόνου αποτέλεσε το καλύτερο εφόδιο για τους "μελανόλευκους" εν όψει της επανάληψης, κάτι που πάντως δεν απέτρεψε την Καβάλα από το να παλέψει. Έτσι έκανε άλλωστε και μια εβδομάδα νωρίτερα στην Αμαλιάδα, όταν πήρε το ροζ φύλλο αγώνα.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι "Αργοναύτες" πέτυχαν τους οκτώ πρώτους πόντους του τέταρτου δεκαλέπτου, για να ισοφαρίσουν (49-49 στο 32') με συνοπτικές διαδικασίες.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά λίγο αργότερα έφτασαν στο σημείο να έχουν το προβάδισμα (54-55 στο 35') μεταφέροντας την πίεση στην πλευρά των γηπεδούχων.

Στο σημείο που κρίνονταν όλα όμως, οι παίκτες του Κώστα Μέξα ήταν αυτοί που έκαναν το κάτι παραπάνω. Με το σκορ στο "Χ" (59-59) και 1'19'' να μένει για το τέλος, οι γηπεδούχοι απέδειξαν πως δεν επρόκειτο να διαπραγματευτούν τη νίκη.

Οι Ντεβόν Σάντλερ (βολές στο 1'01''), Τόνι Μέιερ (δίποντο στα 21'') και Δημήτρης Βεργίνης (τρίποντο στα 2'') πέτυχαν τους τελευταίους πόντους του αγώνα, για να δημιουργήσουν το +7 (66-59) που φέρνει τον Απόλλωνα "αγκαλιά" με την εξασφάλιση της παραμονής, κοιτώντας το κάτι παραπάνω.

Τα δεκάλεπτα: 21-13, 38-27, 49-41, 66-59.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Μέξας): Αργυρόπουλος 2, Πάλμλαντ 8 (1), Μέιερ 8 (2), Σάντλερ 15 (1), Γουντς 10 (13 ριμπ.), Άντερσον 4, Βεργίνης 6 (1), Τζαουάρα 5 (1), Κουζέλογλου, Λαμπρόπουλος 8.

ΚΑΒΑΛΑ (Γιατζόγλου): Λέιζερ 12 (1), Ουίλιαμς 20 (11 ριμπ.), ΜακΚι 8 (2), Γιαννακίδης, Κρομά 9, Σταμπουλής 2, Κοστόφ 8 (4/11 σουτ, 13 ριμπ.), Γκέλιος, Καλαϊτζίδης, Δεμερτζής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόλλων Carna: "Μπαίνει μπροστά το "πρέπει" κόντρα στην Καβάλα", σύμφωνα με τον Δημήτρη Βεργίνη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports