Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

H Art in Progress συνεχίζει τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις ξεναγήσεις στην έκθεση ζωγραφικής «Εγώ ένας άλλος» του Κλ. Κωστόπουλου

H Art in Progress συνεχίζει τα εκπαιδευτ...

Στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών - Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 28/2

Κάθε σαββατοκύριακο πραγματοποιούνται από την Art in Progress εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις για μικρούς και μεγάλους, στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έκθεση ζωγραφικής του Πατρινού εικαστικού δημιουργού και δάσκαλου Κλεομένη Κωστόπουλου με τίτλο «Εγώ ένας άλλος -  I is another» που παρουσιάζεται με επιτυχία στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας.

Στην έκθεση που ξεκίνησε στις 16 Ιανουαρίου 2016 συνεχίζεται έως και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου παρουσιάζεται η δουλειά και ζωγραφική πορεία του Κλεομένη Κωστόπουλου τα τελευταία σχεδόν είκοσι χρόνια.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου της Art in Progress, πενήντα μικροί φίλοι της τέχνης το προηγούμενο σαββατοκύριακο, είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν από κοντά  τα έργα του καλλιτέχνη και να αναπτύξουν ένα παιχνίδι παρατηρητικότητας των στοιχείων ενός πίνακα και διάκρισης των διαφορετικών τεχνικών και ρευμάτων στην ζωγραφική.

Αυτή την εβδομάδα συνεχίζονται τα εκπαιδευτικά προγράμματα με τη συμμετοχή σχολείων, καθώς και οι  ξεναγήσεις σε ενήλικες κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, με την  παρουσία του ίδιου του καλλιτέχνη να ενθαρρύνει τις συζητήσεις με τους επισκέπτες.

Η Art in Progress συνεχίζει την προσπάθειά της να δοθεί ευκαιρία στο κοινό της Πάτρας να εξοικειωθεί με τις εικαστικές τέχνες και ιδιαίτερα με τις σύγχρονες μορφές τους. Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια το μοναδικό διεθνές εικαστικό Φεστιβάλ σύγχρονης Τέχνης -  RE-culture στην Πάτρα.

Η αναδρομική έκθεση «Εγώ ένας άλλος -  I is another» περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά έργα του καλλιτέχνη από τα τελευταία 20 χρόνια της δημιουργίας του. Η ζωγραφική του χαρακτηρίζεται ως ανθρωποκεντρική και παρουσιάζεται στην έκθεση διαρθρωμένη σε 5 διακριτούς θεματικούς και χρονικούς κύκλους, ξεκινώντας από τα χρόνια σπουδών του ζωγράφου στην ΑΣΚΤ – Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, έπειτα στη Γερμανία, καταλήγοντας στις σημερινές καλλιτεχνικές δημιουργίες, στην γενέτειρα του, την Πάτρα.

Ο Κλεομένης Κωστόπουλος ολοκλήρωσε τις σπουδές του με άριστα στην ΑΣΚΤ Αθηνών και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Στουτγάρδη και το Βερολίνο. Υπήρξε υπότροφος του Ι.Κ.Υ., της Robert Bosch Stiftung, της DAAD και της ΑΣΚΤ Αθηνών. Έργα του υπάρχουν σε μουσεία, πολλές ελληνικές και ξένες ιδιωτικές συλλογές. Έχει στο ενεργητικό του 8 ατομικές εκθέσεις καθώς και πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχει ασχοληθεί με θέματα πολιτικών πολιτισμού, δομές ανάπτυξης και προβολής της σύγχρονης ελληνικής τέχνης, δημιουργική προσβασιμότητα σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και πολιτιστικά – καλλιτεχνικά – εκπαιδευτικά project για παιδιά.

Η έκθεση όπως προείπαμε, θα διαρκέσει έως τις 28 Φεβρουαρίου και η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό.

*Ώρες λειτουργίας Μουσείου: Τρίτη – Κυριακή από τις 8:00 – 15:00.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture