Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Kρίσιμη η κατάσταση του εργάτη του πυρηνελαιουργείου - Τι λέει ο γιος του

Αχαΐα: Kρίσιμη η κατάσταση του εργάτη το...

Ο άνδρας νοσηλεύεται στο ΚΑΤ

"Η κατάστασή του είναι κρίσιμη. Φέρει εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού στην πλάτη, το κεφάλι και τα πόδια. Μόνο το στήθος του έχει παραμείνει ανέπαφο. Και κινδυνεύει άμεσα». Αυτά τονίζει στην «Πελοπόννησο» ο Δημήτρης Κωσιμήδας, γιος του 55χρονου Γιώργου Κωσιμήδα, ο οποίος χαροπαλεύει στο ΚΑΤ μετά από το εργατικό ατύχημα της περασμένης Τρίτης, που σημειώθηκε σε πυρηνελαιουργείο της Δυτικής Αχαΐας, όπου εργαζόταν.

Πάτρα: Με εγκαύματα στο πρόσωπο και το σώμα 50χρονος εργαζόμενος πυρηνελαιουργείου - Ανεφλέγη εξάνιο - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

Τα ερωτήματα ως προς τις συνθήκες που έγινε το περιστατικό για την οικογένεια είναι πολλά. Εκείνό όμως που προέχει για όλους είναι ο άνθρωπός τους να καταφέρει να γλιτώσει. Τα εγκαύματα που φέρει στην πλάτη του χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα σοβαρά και οι γιατροί δίνουν μάχη για να ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Λουκέτο» βάζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πυρηνελαιουργείο που σημειώθηκε το ατύχημα

Πάτρα: Πώς λειτουργούν τα πυρηνελαιουργεία - Τι είναι αυτό που μυρίζει τόσο έντονα; ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

 

«Ηταν η δεύτερη χρονιά όπου εργαζόταν ο πατέρας μου στη συγκεκριμένη επιχείρηση. Είναι εποχική δουλειά. Τους υπόλοιπους μήνες δούλευε σε ένα κεραμοποιείο στην Αμαλιάδα. Πού να φανταζόταν τι τον περίμενε» σημειώνει ο γιος του τραυματία στην εφημερίδα.

Ο ίδιος μαζί με την αδελφή και τη μητέρα του καλούνται να σηκώσουν το βάρος του τραυματισμού του πατέρα τους, σε ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες και με ελάχιστη βοήθεια.

«Με πήραν από την επιχείρηση μια φορά τηλέφωνο και τίποτα άλλο. Από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος υπήρξε ενδιαφέρον, όπως και την Πυροσβεστική, αλλά και το Εργατικό Κέντρο. Δυστυχώς δεν γνωρίζω με ποιο τρόπο έγινε το ατύχημα, γιατί δεν ήταν σε θέση ο πατέρας μου να επικοινωνήσει» καταλήγει ο Δ. Κωσιμήδας

Ο γιος του τραυματία είχε εργαστεί και ο ίδιος στη συγκεκριμένη επιχείρηση πέρυσι και αφήνει αιχμές για τα μέτρα ασφαλείας.

«Είναι δύσκολη και επικίνδυνη δουλειά, γιατί δεν τηρούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις ασφαλείας. Στο ίδιο εργοστάσιο είχε ξαναγίνει ατύχημα και είχε κόψει το δάκτυλό του ένας εργάτης πριν από μια τριετία. Είχα ακούσει επίσης και για αντίστοιχο με του πατέρα μου ατύχημα πριν από χρόνια» καταλήγει ο κ. Κωσιμήδας.

Στην παρούσα φάση, πάντως, ο ίδιος προσπαθεί να βοηθήσει την οικογένειά του. Να σταθεί δίπλα στην μητέρα του και την αδελφή του, που βρίσκονται στο ΚΑΤ για να πληροφορηθούν την κατάσταση της υγείας του 55χρονου. Ο Δημήτρης Κωσιμήδας εργάζεται ως οικοδόμος και τα χρήματα που παίρνει δεν φθάνουν για να συντηρήσει την οικογένειά του.

 

Aχαΐα: Φωτιά σε πυρηνελαιουργείο στη ΒΙΠΕ - Ένας τραυματίας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις