Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πολλές εκπλήξεις ετοιμάζει το Γαλλικό Ινστιτούτο Πάτρας όπως παιχνίδι θησαυρού αλά γαλλικά μετά το καρναβάλι

Πολλές εκπλήξεις ετοιμάζει το Γαλλικό Ιν...

Θα γιορτάσει και θα τιμήσει επίσης την Γαλλική εβδομάδα Τύπου και Μέσων ενημέρωσης

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Πατρών και η δραστήρια διευθύντρια του Γεωργία Πετροπούλου – Conan έχουν ένα πλούσιο πλάνο δραστηριοτήτων για το προσεχές διάστημα.

Ήδη την φετινή χειμερινή περίοδο το Γαλλικό Ινστιτούτο της Πάτρας που ως γνωστό στεγάζεται στην οδό Φιλοποίμενος 54, διοργάνωσε μία ψυχαγωγική βραδιά γευσιγνωσίας αφιερωμένη στο περίφημο γαλλικό κρασί Beaujolais ενώ λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα αντιπροσωπεία μαθητών και καθηγητών του Ινστιτούτου, μετέβησαν στην Αθήνα και ξεναγήθηκαν στο κτίριο της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας.

Αξίζει να θυμίσουμε πως το Γαλλικό Ινστιτούτο, απ’ όπου έχουν περάσει φουρνιές μαθητών, πρωτοάνοιξε  τις πύλες του το μακρινό 1947 (πριν δηλαδή σχεδόν 70 χρόνια) ως παράρτημα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας, Υπηρεσίας Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα. Ο ρόλος που έχει είναι να εστιάζει και να δίνει έμφαση σε δράσεις που στοχεύουν στην ανάπτυξη και διάδοση του γαλλικού πολιτισμού και κουλτούρας στη Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, μέσω της διδασκαλίας της γαλλικής γλώσσας, της συνεχούς επιμόρφωσης καθηγητών, κ.α. Ακόμα γνώμονας του Γαλλικού Ινστιτούτου της Πάτρας είναι η πραγματοποίηση ποικίλων πολιτιστικών δραστηριοτήτων σε συνεργασία με σημαντικούς φορείς ιδιωτικού και δημοσίου χαρακτήρα.

Με τον τρόπο αυτό, επιθυμεί να συμβάλλει στον δημιουργικό διάλογο και πολιτιστική ανταλλαγή μεταξύ καλλιτεχνών, προσωπικοτήτων και δημιουργών των δύο χωρών, της Ελλάδας και της Γαλλίας.

Κατά το παρελθόν το Γαλλικό Ινστιτούτο έχει διοργανώσει και συναυλίες με Γάλλους καλλιτέχνες, σινεπροβολές (τις οποίες και θα συνεχίσει), παιδικά εργαστήρια, έχει συνεργαστεί με το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και πολλά άλλα.

Στο μεταξύ για τον ερχόμενο Μάρτιο, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, η διευθύντρια του Ινστιτούτου Γεωργία Πετροπούλου – Conan και οι συνεργάτες της, ετοιμάζουν μία έκπληξη, την διοργάνωση παιχνιδιού κρυμμένου θησαυρού αλά γαλλικά – francais! Ωστόσο αυτό θα γίνει (σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων) μετά την καρναβαλική περίοδο, στα μέσα με τρίτο δεκαήμερο του Μαρτίου μιας και το παιχνίδι δεν έχει σχέση με τον παραδοσιακό Κρυμμένο θησαυρό όπως εδώ και 51 χρόνια γνωρίζουμε στο καρναβάλι.

Εκτός απ’ αυτό όμως το Γαλλικό Ινστιτούτο ετοιμάζει κι άλλα πράγματα, όπως τον εορτασμό της Semaine de la presse et des medias – Eβδομάδας του Τύπου και των Μέσων ενημέρωσης, επίσης μέσα στο Μάρτιο. Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν όπως μάθαμε επίσκεψη και ξενάγηση στο Μουσείο Τύπου στην οδό Μαιζώνος πλησίον της Παπαφλέσσα αλλά και στρογγυλό τραπέζι όπου θα αναλυθεί ο ρόλος του δημοσιογράφου σήμερα και πόσο έχει αλλάξει με την είσοδο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του διαδικτύου!

Τέλος το Γαλλικό Ινστιτούτο της Πάτρας έχει στα σκαριά και κάτι ακόμα που θα έχει σχέση πιθανότατα με το ραδιόφωνο. Ωστόσο για την ώρα δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε κάτι περισσότερο.

Επιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Από την πρόσφατη επίσκεψη στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα.

Από την πρόσφατη επίσκεψη στην πρεσβεία ...

Από την πρόσφατη επίσκεψη στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture