Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Συνεχίζονται τα σεμινάρια για την Θεωρία της Τέχνης και την Φιλοσοφία της αισθητικής, από την Art In Progress

Πάτρα: Συνεχίζονται τα σεμινάρια για την...

Αυτό το Σάββατο στις 17.30 το δύτερο σεμινάριο

Μεγάλη ήταν η προσέλευση το περασμένο Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 στο πρώτο σεμινάριο για την Θεωρία της Τέχνης και την Φιλοσοφία της αισθητικής, με θέμα «Μοντέρνο-Μεταμοντέρνο» που διοργανώθηκε από την Art In Progress, εγκαινιάζοντας έτσι έναν νέο κύκλο σεμιναρίων αποτελούμενο από 4 αυτοτελείς θεματικές ενότητες.

Ο εισηγητής των σεμιναρίων είναι ο καθηγητής Κωνσταντίνος Βασιλείου, ο οποίος χαρακτηρίζεται ένας από τους νεώτερους και σημαντικότερους θεωρητικός της τέχνης αυτή την στιγμή στην χώρα μας.

Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά πως «ο τρόπος ύπαρξης της τέχνης έχει μεταβληθεί ριζικά σε σχέση με τους παλαιότερους αιώνες και ίσως μεταβάλλεται ακόμη πιο βαθιά σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες. Ποια είναι τα στοιχεία που μπορεί να ορίσουν αυτόν τον νέο τρόπο ύπαρξης; Ποιες είναι οι προδιαγραφές της θεσμικής και κοινωνικής διάστασης της τέχνης;

Το σεμινάριο αυτό, με διεπιστημονικό χαρακτήρα από τη φιλοσοφία, την ιστορία της τέχνης και την πολιτισμική κριτική, θα επιχειρήσει να σκιαγραφήσει  τις τρέχουσες εξελίξεις για αυτά τα ζητήματα. Σκοπός του είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες μια χαρτογράφηση των ερωτημάτων και των ιδεών που διατρέχουν τα σύγχρονα εικαστικά, ούτως ώστε να διευκολύνει την προσέγγιση του φαινομένου τόσο από πρακτική όσο και από θεωρητική σκοπιά».

Ο Κωνσταντίνος Βασιλείου είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Paris 1 Pantheon-Sorbonne και διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Το ερευνητικό του αντικείμενο αφορά τη θεωρία τέχνης και του πολιτισμού. Είναι ο συγγραφέας του βιβλίου Προς την τεχνολογία της τέχνης (Πλέθρον, 2012) και ο επιμελητής του τόμου Τέχνη και Δημιουργικότητα (Πλέθρον, 2014). Μελέτες του έχουν δημοσιεύει επίσης στη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, τα σεμινάρια διεξάγονται στον χώρο της Οινοθήκης Vinum (στην οδό Καραϊσκάκη 146 στην Πάτρα).

Το υπόλοιπο πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016 στις 17:30 με θέμα «Τέχνη και Τεχνολογία»

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στις 17:30 με θέμα «Η εξελίξεις στο 21ο αιώνα»

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στις 17:30 με θέμα «Η ελληνική κατάσταση».

Η μεγάλη ανταπόκριση οδήγησε στην άμεση συμπλήρωση και των τελευταίων κενών θέσεων, γι’ αυτό και η Art In Progress ήδη προγραμματίζει την υλοποίηση του επόμενου κύκλου σεμιναρίων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture