Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Αισιοδοξία για ενδιάμεση και οριστική λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων

Ηλεία: Αισιοδοξία για ενδιάμεση και ορισ...

"Στο τραπέζι" η Κινητή Μονάδα Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία του διαγωνισμού για την Κινητή Μονάδα Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης στην Τριανταφυλλιά, όπως ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ), κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση,  ο Πρόεδρος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Πιο συγκεκριμένα, χθες άνοιξαν και οι οικονομικές προσφορές των τριών εταιρειών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, οι οποίες αξιολογούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ήλιδας, ενώ έως τα τέλη της άλλης εβδομάδας θα συνεδριάσει η Οικονομικής Επιτροπής για να εγκρίνει το αποτέλεσμα της δημοπρασίας. Ο κ. Χριστοδουλόπουλος εκτίμησε ότι, αν δεν υπάρξουν εμπόδια στην όλη διαδικασία, έως το τέλος Φεβρουαρίου θα σταλεί ο φάκελος για προσυμβατικό έλεγχο, και αφού υπογραφεί η σύμβαση η εγκατάσταση και λειτουργία της μονάδας θα είναι εφικτή μέσα σε δυο- τρεις μήνες, δηλαδή έως το τέλος Μαΐου. Όσον αφορά το έργο του ΧΥΤΥ  θα είναι έτοιμο έως το τέλος του μήνα αφού το κύτταρο έχει ήδη ολοκληρωθεί και οι εργασίες που εκτελούνται αυτή την περίοδο είναι η εγκατάσταση των μηχανημάτων στο βιολογικό καθαρισμό και η βελτίωση της βατότητας των οδών πρόσβασης.

Αλλαγή πλεύσης

Θετικές είναι οι εξελίξεις και για τη «Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Νομού Ηλείας», που ως γνωστόν θα αποτελέσει την οριστική λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών που αντιμετωπίζει ο νομός. Παρά το γεγονός ότι χθες αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής που θα συζητούσε το θέμα, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι υπάρχει διαφορετική προσέγγιση πλέον από την πλευρά της κυβέρνησης. Αλλά και η κοινοπραξία που έχει αναδειχθεί προσωρινός ανάδοχος ανακοίνωσε στον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ ότι βρήκε αξιόπιστο χρηματοδοτικό σχήμα, οπότε ετοιμάζει το φάκελο που θα αποστείλει στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο. Ο κ. Χριστοδουλόπουλος εκτίμησε ότι οι διαδικασίες για την υπογραφή της σύμβασης και την έναρξη εκτέλεσης του έργου θα ολοκληρωθούν το φθινόπωρο του 2016

Έντονη αντιπαράθεση

 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του δημάρχου Πηνειού Αλέξη Καστρινού και του πρόεδρου του ΦΟΔΣΑ για το οικόπεδο στα Σαβάλια, η οποία επεκτάθηκε και σε πολλά θέματα. Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ο κ. Καστρινός δήλωσε ότι «είναι ανήθικο ένας δήμος να παρεμβαίνει στα εσωτερικά άλλου δήμου», ενώ κατηγόρησε τον κ. Χριστοδουλόπουλο ότι έχει δείξει μεγάλη αδράνεια τόσο στην αδειοδότηση του δεματοποιητή όσο και στην επιτάχυνση των διαδικασιών για το εργοστάσιο στην Τριανταφυλλιά. Σε υψηλούς τόνους ήταν και η απάντηση του δημάρχου Ήλιδας ο οποίος, όσον αφορά τον δεματοποιητή είπε ότι η μη έκδοση άδειας οφείλεται στην άρνηση του υπουργείου και όσον αφορά το εργοστάσιο ότι μέχρι τώρα δεν υπήρχε πολιτική βούληση από την πλευρά της κυβέρνησης.

Φορτισμένος

Συγκινησιακά φορτισμένη ήταν η τοποθέτηση του δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή, ο οποίος επιτέθηκε με σφοδρότητα στο δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου για την εμμονή του να μη δέχεται σκουπίδια από τον Πύργο στο ΧΥΤΑ του Στράτου. Ο κ. Λιατσής τόνισε επίσης ότι στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την ενδιάμεση λύση στην Τριανταφυλλιά ενώ όσο οφορά το εργοαστάσιο είπε ότι θα ταυτιστεί με την απόφαση της κυβέρνησης.

Πρόταση Αντωνακόπουλου

Στην αρχή της συνεδρίασης ο λόγος δόθηκε στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο, ο οποίος αφού αναφέρθηκε διεξοδικά στη μεγάλη αύξηση του αριθμού των γαστρεντερίτιδων σε παιδιά στην πόλη του Πύργου, κατέθεσε πρόταση για τη χωροθέτηση σταθμού προσωρινής αποθήκευσης και μεταφόρτωσης των σκουπιδιών που βρίσκονται στους δρόμους κι έχουν σαπίσει. Ως γνωστόν, με τη συγκεκριμένη πρόταση έχει συμφωνήσει και ο αντιπρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Γ. Αργυρόπουλος την οποία και επανέλαβε χθες. Προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και η τοποθέτηση του αντιδημάρχου Πύργου Ανδρέα Σκαρτσιάρη, που τόνισε ότι «αν κάτι δεν πάει καλά με τη μεταφορά σε άλλους ΧΥΤΑ τότε θα πρέπει ο ΦΟΔΣΑ να πάρει απόφαση για επίταξη οικοπέδου». Για το θέμα αυτό πάντως θα υπάρξουν εξελίξεις τις επόμενες μέρες.

patrisnews.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις