Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο Δ. Τσακνής θα στείλει με απευθείας ανάθεση το φετινό τραγούδι και καλλιτέχνη στην Eurovision

Ο Δ. Τσακνής θα στείλει με απευθείας ανά...

Ήδη ακούστηκε πως πρόκειται για το συγκρότημα έντεχνης, παραδοσιακής μουσικής Ηθικόν Ακμαιότατον από τη Β. Ελλάδα

Tρεις περίπου μήνες μας χωρίζουν από την διεξαγωγή της φετινής Eurovision που θα φιλοξενηθεί στην πρωτεύουσα της Σουηδίας, την Στοκχόλμη (σχεδόν αμέσως μετά το φετινό Πάσχα) και ήδη διέρρευσαν τα πρώτα νέα ως προς το τι θα κάνει φέτος η Ελλάδα και δη η ΕΡΤ.

Όπως ήδη γράφτηκε σε ενημερωτικά σάιτ στο διαδίκτυο, στην λύση της απευθείας ανάθεση, προσανατολίζεται ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής, ο οποίος είναι ερμηνευτής και τραγουδοποιός και λογικό είναι να έχει μία παραπάνω ευαισθησία και άποψη στο συγκεκριμένο θέμα. Όπως δήλωσε στην εφημερίδα Espresso, στόχος είναι να επιλεχθεί ένα κομμάτι με καθαρά έθνικ στοιχεία, με βαλκανικό ή ποντιακό ήχο.

Έτσι φέτος στον ημιτελικό της 10ης Μαΐου 2016, που θα πάρει μέρος η Ελλάδα, δεν θα υπάρχει κάποια συμμετοχή με χορευτές,  εφέ και άλλα που συνήθιζε η χώρα μας κατά το παρελθόν (αν και πέρυσι η εμφάνιση της Μαρίας Έλενας Κυριάκου με το «One last breath» ήταν μετρημένη και σοβαρή).

«Αυτά μπορούν να τα προσφέρουν άλλες χώρες και καλύτερα από εμάς. Και το σόου πάνω στη σκηνή και τις εκθαμβωτικές εμφανίσεις. Η Ελλάδα, όμως, δεν βρίσκεται και δεν βιώνει αυτή τη φάση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πάμε με ένα λυπητερό τραγούδι. Αντιθέτως θα συμμετάσχουμε με ένα αισιόδοξο κομμάτι, ξεσηκωτικό, αλλά με ελληνική μελωδία και στίχο και θα μιλήσουμε για όσα ζει ο ελληνικός λαός με τα σκληρά οικονομικά μέτρα και για τον αγώνα των προσφύγων, δίνοντας μαθήματα ανθρωπιάς στην οικουμένη», δήλωσε ο κ. Τσακνής.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του σάιτ Yupiii, ο Διονύσης Τσακνής προσανατολίζεται να αναθέσει την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Eurovision σε συγκρότημα, το οποίο θα συνοδεύεται και από μία νεαρή γυναίκα τραγουδίστρια.

Ήδη λοιπόν ο κ. Τσακνής λέγεται πως έχει ξεχωρίσει το τριμελές συγκρότημα «Ηθικόν Ακμαιότατον» από τη Θεσσαλονίκη και μάλιστα οι σχετικές συζητήσεις έχουν ξεκινήσει από τις αρχές Ιανουαρίου.  Όσο για την κοπέλα μάλλον θα είναι η Σαλίνα, μία νέα ποπ/ροκ φωνή που έχει ξεχωρίσει με το κομμάτι «Πονάει η αγάπη».

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά από αρκετά χρόνια, η ΕΡΤ αποφάσισε να προβεί και πάλι στην λύση της απευθείας ανάθεσης σε έναν καλλιτέχνη (βέβαια είχε γίνει το 2009 με τον Σάκη Ρουβά και το 2006 με την Άννα Βίσση για την οποία είχε γίνει εθνικός τελικός επιλογής του τραγουδιού).

Φέτος δεν θα υπάρξει και ελληνικός τελικός σε συνεργασία με κάποιο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο, όπως είχε γίνει τα τελευταία χρόνια με το Mad.

*Επίσης στο μακρινό παρελθόν, με απευθείας ανάθεση και στόχο να κάνει μία "τραγουδιστική" διαμαρτυρία για την εισβολή της Τουρκίας στο βόρειο τμήμα της Κύπρου, είχε στείλει ο Μάνος Χατζιδάκις το 1976 να τραγουδήσει η Μαρίζα Κωχ στην Γιουροβίζιον, το κομμάτι "Παναγιά μου, Παναγιά μου". Ο διαγωνισμός τότε είχε γίνει στην Χάγη της Ολλανδίας και η Τουρκία σε ένδειξη διαμαρτυρίας δεν είχε πάρει μέρος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture