Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Πάτρα: H τοποθέτηση της Βίβιαν Σαμούρη στο Δημοτικό Συμβούλιο για το αποτεφρωτήριο και το ασφαλιστικό

Πάτρα: H τοποθέτηση της Βίβιαν Σαμούρη σ...

Χθες συνεδρίασε το σώμα

Η τοποθέτηση της Βίβιαν Σαμούρη, για το αποτεφρωτήριο, στο Δημοτικό Συμβούλιο:

«Θα ξεκινήσω με τη φράση του φημισμένου Ρώσου συνθέτη Ιγκόρ Στρανβίσκι, ότι «το σημερινό προπατορικό αμάρτημα, είναι η μη αποδοχή της διαφορετικότητας», που είχε μια προφητικότητα, σε ό,τι αφορά τις σύγχρονες κοινωνίες, όπως η δική μας, που αποτελούν ένα μωσαϊκό εθνοτήτων, γλωσσών, ιδεών και θρησκειών.

Η οπτική του Στραβίνσκι, μεταφερόμενη στο πεδίο της άσκησης πολιτικής, συνοψίζεται στο ότι «δεν νοείται κράτος δικαίου, που δεν σέβεται και δεν κατανοεί την ετερότητα, σε κάθε εκδοχή της».

Η δημιουργία αποτεφρωτηρίου λοιπόν, εντάσσεται, ουσιαστικά, στο προαναφερθέν σκεπτικό, που σημαίνει ότι αποτελεί θετική κίνηση απέναντι στη διαφορετικότητα, καθώς επιλύει πρακτικά προβλήματα της καθημερινότητας, έστω για μια μικρή μειονότητα.

Άλλωστε, ακόμη και η αναμενόμενη διαφοροποίηση της Εκκλησίας, δεν ήταν τίποτε άλλο, παρά ένα ευκρινές μήνυμα προς το χριστεπώνυμο πλήθος, ότι η διαφύλαξη της ορθόδοξης παράδοσης δεν είναι υπό διαπραγμάτευση.

Κι επειδή η Ορθοδοξία είναι πλέον βαθιά ριζωμένη στο DNA του νέο-ελληνικού πολιτισμού, συνεπώς δεν έχει να φοβηθεί από κάτι διαφορετικό, γι' αυτό και ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε πως «ο βασικός κανόνας της Ορθοδοξίας λέει ότι κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να διαλέξει αυτό που θέλει, αλλά αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών του».

Συμπλήρωσε, δε, ο Μακαριώτατος, ότι «οι δήμαρχοι τη δουλειά τους κι εγώ τη δική μου». Και η δουλειά των δημάρχων και, γενικότερα, των πολιτικών αξιωματούχων, είναι να μεριμνούν για τις ανάγκες του συνόλου των πολιτών, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, ιδεολογίας κ.τ.λ.

Σε ό,τι αφορά το πρακτικό μέρος της δημιουργίας αποτεφρωτηρίου στην περιοχή, δηλαδή την ανεύρεση πηγών χρηματοδότησης, τη χωροθέτηση και, τέλος, τις προϋποθέσεις λειτουργίας, πιστεύω πως, στη δεδομένη χρονική συγκυρία, μόνον σχεδιασμούς επί χάρτου μπορούμε να κάνουμε, έως ότου εντοπιστεί διαθέσιμο πρόγραμμα, κοινοτικό ή εθνικό, για άντληση κονδυλίων».

 

 

Για το Ασφαλιστικό…

της Βίβιαν Σαμούρη, επικεφαλής της δημ. παράταξης «Όλοι μαζί, για την Πάτρα»

 

Η τοποθέτηση της Βίβιαν Σαμούρη, για το Ασφαλιστικό, στο Δημοτικό Συμβούλιο:

Ως παράταξη, φυσικά και ψηφίζουμε ενάντια στο νέο Ασφαλιστικό -και, κατά προέκταση, κατά του Φορολογικού-, συντασσόμενοι με το σύνολο των εργαζομένων, που εναντιώνονται σθεναρά, εδώ και εβδομάδες, σ' αυτόν τον σχεδιασμό.

Σε ό,τι αφορά, δε, ιδιαιτέρως τους αγρότες, οφείλω να επισημάνω ότι μείζον θέμα είναι και τα «κόκκινα» δάνειά τους, που βρίσκονται -μετά την πώληση της Αγροτικής- στα χέρια ιδιωτικής τράπεζας. Όλοι αντιλαμβανόμεθα τι σημαίνει να έχει, μέσω υποθήκευσης, στην κατοχή του, ιδιωτικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, ένα μεγάλο μέρος της αγροτικής γης της χώρας

Δεδομένων τούτων, προτρέπουμε τους τρεις Αχαιούς κυβερνητικούς βουλευτές να μην ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο, τασσόμενοι στο πλευρό της πλειονότητας των πολιτών.

Καταλήγοντας, δεν μπορώ να μην επισημάνω ότι εσχάτως βιώνουμε την αποθέωση του σουρεαλισμού στην πολιτική σκηνή της χώρας. Και, δυστυχώς, δεν πρόκειται περί πολιτικού αυτισμού, αλλά περί επικίνδυνης πολιτικής σκοπιμότητας.

Από τη μια πλευρά, έχουμε τους χθεσινούς μνημονιακούς, που έκοβαν ελαφρά τη καρδία συντάξεις και εφήρμοζαν απανωτά μέτρα λιτότητας, να εμφανίζονται σήμερα ως πρωτοπαλίκαρα του αντιμνημονιακού αγώνα.

Και από την άλλη, τους σημερινούς μνημονιακούς, να προτρέπουν τα μέλη των κομμάτων τους να κατέλθουν σε διαδηλώσεις, ενάντια στα μέτρα που μέλλεται οι ίδιοι να ψηφίσουν.

Φυσικά, αυτή η προτροπή, υποκρύπτει και μια άκρως θλιβερή αλήθεια… Ότι πρέπει να βγούμε όλοι στους δρόμους, διότι το μήνυμα πρέπει να σταλεί στους αληθινούς κυβερνήτες αυτής της χώρας, δηλαδή στους δανειστές, κι όχι στους ντόπιους αξιωματούχους, καθώς λειτουργούν απλά ως εκτελεστικοί λογιστές.

Ε, δεν είναι θλιβερό, να παραδέχονται ευθέως οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ότι είμαστε αποικία;

Αυτή τη φορά όμως, ο λαός έμαθε, γιατί έπαθε. Που σημαίνει ότι δεν θα δώσει την ευκαιρία σε κανέναν, να μεταλλάξει το ΟΧΙ, στο Ασφαλιστικό, σε ΝΑΙ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις