Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Α. Κατσανιώτης: «Η Περιφέρεια σε ρόλο διαχειριστή, η Δυτική Ελλάδα χωρίς όραμα και στρατηγική»

Α. Κατσανιώτης: «Η Περιφέρεια σε ρόλο δι...

Επίσης τόνισε ότι σε κανένα σημείο του απολογισμού δεν αποτυπώνεται το όραμα της περιφερειακής αρχής

Σε τρεις άξονες εστίασε την κριτική του επί του απολογισμού της Περιφερειακής αρχής Δυτικής Ελλάδος για το 2015, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ και επικεφαλής της Μείζονος αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ο κ. Κατσανιώτης, μιλώντας στην ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, αρχικά επικεντρώθηκε στο διαρκές και μεγάλο έλλειμμα ενός αναπτυξιακού και εξωστρεφούς οράματος και μίας αντίστοιχης στρατηγικής για την περιοχή, σημειώνοντας πως η - καλή έστω - διαχείριση πόρων, δεν αρκεί για να ξεφύγει η Δυτική Ελλάδα από τον κύκλο της ύφεσης και της υπανάπτυξης στον οποίο βρίσκεται πολύ προτού η κρίση χτυπήσει όλη την χώρα.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, ανέφερε ότι σε κανένα σημείο του απολογισμού δεν αποτυπώνεται το όραμα που υπηρετεί η περιφερειακή αρχή, πέραν της διαχείρισης των υφιστάμενων πόρων, ούτε οι μετρήσιμοι στόχοι που επιτεύχθηκαν. «Ποιο είναι το όραμά μας; Για παράδειγμα, να δημιουργήσουμε 20.000 θέσεις εργασίας στην περιοχή. Και να αποτυπώσουμε τους τρόπους με τους οποίους θα το πετύχουμε, καταγράφοντας κάθε χρόνο πόσα πετύχαμε» τόνισε μεταξύ άλλων, σημειώνοντας μάλιστα πως ο Περιφερειάρχης δεν είναι ο γενικός διευθυντής της περιφέρειας για να παρουσιάζει νούμερα υπηρεσιών, αλλά ο τοπικός κυβερνήτης που οφείλει να υπηρετεί ένα συγκεκριμένο και υψηλό πολιτικό στόχο.

Επίσης, τόνισε ότι η Δυτική Ελλάδα δεν έχει πετύχει ακόμα να γίνει γνωστή στο εξωτερικό και να αποκτήσει ένα αυτοτελές «brand name» ενώ η περιφερειακή αρχή, ως πολιτική ηγέτιδα δύναμη στην Δυτική Ελλάδα, δεν έχει πετύχει να ενώσει τις παραγωγικές δυνάμεις σε έναν κοινό στόχο τοπικής ανάπτυξης, με έμφαση στον πρωτογενή τομέα και τις εξαγωγές ποιοτικών προϊόντων, αλλά και την τουριστική ανάκαμψη.

Επίσης, ο κ. Κατσανιώτης ανέφερε ότι η περιφερειακή αρχή οφείλει να γνωστοποιήσει έναν «χάρτη ευθυνών και καθηκόντων», ώστε όλοι να γνωρίζουν τους τομείς ευθύνης, ζητώντας να σταματήσει η μικροπολιτική εκμετάλλευση έργων και δράσεων. «Ότι επιτυγχάνεται αποτελεί επιτυχία της περιφέρειας και ότι δεν επιτυγχάνεται αποτελεί ευθύνη του κράτους. Αυτή η λογική πρέπει να σταματήσει» σημείωσε ο βουλευτής.

Τέλος, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο Ανδρέας Κατσανιώτης ζήτησε από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα να γίνουν τρεις – και μάλιστα ολοήμερες – συνεδριάσεις, μία σε κάθε νομό, ώστε να υπάρξει ένας συγκεκριμένος απολογισμός σε κάθε περιφερειακή ενότητα και μία αναλυτική συζήτηση για τα προβλήματα των τριών νομών της Δυτικής Ελλάδας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις