Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Τι απαντά η Σία Αναγνωστοπούλου στον αντιδήμαρχο Ανδρέα Αθανασόπουλο για τις σχολικές καθαρίστριες

Πάτρα: Τι απαντά η Σία Αναγνωστοπούλου σ...

Για πρώτη φορά υλοποιήθηκαν άμεσα οι διαδικασίες

Απάντηση στην επιστολή του Αντιδημάρχου Παιδείας Δήμου Πατρέων, σχετικά με τις σχολικές καθαρίστριες έδωσε με ανακοίνωσή της η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας και βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου. Στην απάντηση αναφέρονται τα εξής:

«Με αφορμή την επιστολή του Αντιδημάρχου Παιδείας Δήμου Πατρέων, κου Ανδρέα Αθανασόπουλου, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας στις 29/1/2016 και απευθύνεται στον Υπουργό Παιδείας, κο Φίλη, αποκαθιστούμε την αλήθεια και  σας γνωστοποιούμε ότι:

Σύμφωνα με το υπ.αρ. πρωτ. 606/83/56340/22-12-2015 έγγραφο του  Ιδρύματος Νεολαίας και δια βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), μέχρι σήμερα έχει εξοφληθεί το 100% της χρηματοδότησης των Σχολικών Επιτροπών ανά την επικράτεια για το Σχ. Έτος 2014-15.

Ταυτόχρονα καταβλήθηκε η προκαταβολή της 1ης δόσης της χρηματοδότησης των Σχολικών Επιτροπών για το Σχ. Έτος 2015-16, που ανέρχεται σε ποσοστό 40%  του συνολικού ποσού.

Οι παραπάνω ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας αποδεικνύουν ότι για πρώτη φορά υλοποιήθηκαν άμεσα  οι διαδικασίες.

Όσον αφορά στο καθεστώς πρόσληψης των καθαριστριών, παραπέμπουμε τον κο Αθανασόπουλο στην απάντηση του Υπουργού Εργασίας,  κου Κατρούγκαλου, που κατατέθηκε ύστερα από ερώτημα με αρ. 1923/14-12-2015 (http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=b6d8c07c-9b9f-4449-88bf-a56f014c555e) προκειμένου να ενημερωθεί πληρέστερα. Ωστόσο θα του προτείναμε να διερευνήσει πότε και με απόφαση ποιών   εξαιρέθηκαν οι καθαρίστριες των σχολικών μονάδων από την κατηγορία των  βαρέων και ανθυγιεινών ενσήμων.

Τέλος, για το θέμα της μείωσης κατά 10% των αποδοχών των καθαριστριών, διαβεβαιώνουμε τον κο Αθανασόπουλο ότι αποτελεί βασικό μέλημα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των Υπουργείων Εσωτερικών και Παιδείας.»

Διαβάστε επίσης:
Πάτρα: Απλήρωτες οι συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες - Επιστολή του Δήμου στο Υπουργείο Παιδείας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις