Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εναλλακτική η τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού στην πλατεία Γεωργίου - Γέμισε επί 8 λεπτά βεγγαλικά ο ουρανός - Πολιτικό και φέτος το μήνυμα Πελετίδη - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Εναλλακτική η τελετή έναρξης του Πατρινο...

Η φετινή Ημέρα Έναρξης φιλοδοξεί να αναδείξει τα γνήσια χαρακτηριστικά του Πατρινού Καρναβαλιού

22.17: Εναλλακτική είναι η φετινή έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού, που βρίσκεται σε εξέλιξη στην πλατεία Γεωργίου, αφού οι διοργανωτές δίνουν βάρος στον ήχο των κρουστών και των έθνικ ρυθμών. Το θέαμα ωστόσο, έχει αρχίσει να κουράζει δεκάδες καρναβαλιστές, οι οποίοι μετά την εντυπωσιακή ρίψη των βεγγαλικών έχουν αρχίσει να αποχωρούν από το χώρο της πλατείας.

Να σημειωθεί ότι αυτή την ώρα, ήδη η κυκλοφορία των οχημάτων στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου διεξάγεται κανονικά.

Ωστόσο, οι περισσότεροι έχουν μείνει στην πλατεία και συμμετέχουν στη συναυλία.

Στις ευχάριστες εκπλήξεις ήταν τα βεγγαλικά, όπου φέτος έπεσαν παρά πολλά. Ο ουρανός της Πάτρας φωτίστηκε για περίπου 8 λεπτά από τα βεγγαλικά, γεγονός που εντυπωσίασε τους καρναβαλιστές και απέσπασε θετικότατα σχόλια.

Και φέτος στη σύντομη ομιλία του ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, επέλεξε να στείλει πολιτικό μήνυμα, όπως και πέρσι, αυτή τη φορά για το μεταναστευτικό, λέγοντας ότι η μισή του καρδιά βρίσκεται στο Αιγαίο, όπου πνίγονται παιδιά.

22.00: Υπό τον ήχο των κρουστών που παράγουν οι ομάδες κρουστών συμπληρωμένες από την ομάδα Croussis των 60 βαρελιών ξεκινά η συναυλία με τραγούδια από όλο τον κόσμο.

21.43: Υπό τους ήχους των κρουστών πέφτουν βεγγαλικά στον ουρανό της Πάτρας για την έναρξη του καρναβαλιού. Ενώ οι σοκολατορίχτες ρίχνουν σοκολάτες στους συγκεντρωμένους.

21.38: Πελετίδης: Εάν η μισή καρδιά μας είναι εδώ, η άλλη μισή είναι στο Αιγαίο που χάνονται άνθρωποι, τόνισε ο δήμαρχος κηρύσσοντας την έναρξη του καρναβαλιού.

Μπείτε μπροστά και διεκδικήστε, είναι το μήνυμα του προέδρου του φορέα του Καρναβαλικού Οργανισμού Νίκου Χρυσοβιτσάνου.

21.35: Η δημοσιογράφος Νατάσα Τραγουστή, η οποία παρουσιάζει την τελετή έναρξης, βρίσκεται στην εξέδρα καλωσορίζοντας τους καρναβαλιστές και την ομάδα του Νίκου Τουλάτου που έχει ανάβει το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης.

 

21.25: Καθηλωτικές οι ομάδες κρουστών που βρίσκονται αυτή την ώρα επί σκηνής. Δείτε φωτογραφίες:

21.18: Εντυπωσιακή η  πρώην αθλήτρια της Ρυθμικής Γυμναστικής-μέλος της Εθνικής Ελλάδος Ρυθμικής Γυμναστικής Αλίκη Μπουλταδάκη στο πρόγραμμα με στεφάνι.

21.12: Με το ιταλικό τραγούδι Volare από τη Σοφία Ανδριανού ξεκίνησε η τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού.

 

20.48: Όλα είναι έτοιμα για την τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού για το 2016, στην πλατεία Γεωργίου όπου ήδη έχουν συγκεντρωθεί πάρα πολλοί καρναβαλιστές για να γιορτάσουν.

Η πλατεία έχει «ντυθεί» καρναβαλικά και από τα ηχεία παίζει μουσική για να προετοιμάσει τον κόσμο για το γλέντι που θα ακολουθήσει. Την έναρξη θα κάνει ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες:

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού και η πλατεία Γεωργίου έχει φορέσει τα γιορτινά της και μας περιμένει απόψε στις 9, να υποδεχτούμε όλοι μαζί τη μεγάλη γιορτή της πόλης υπό τους δυναμικούς και εξωστρεφείς ήχους των Κρουστών της Ειρήνης.

Η φετινή Ημέρα Έναρξης φιλοδοξεί να αναδείξει τα γνήσια χαρακτηριστικά του Πατρινού Καρναβαλιού εμπλέκοντας όλες τις ηλικίες και τις τάξεις, δίνοντας το κάλεσμα για ένα πάνδημο πανηγύρι και προσφέροντας μια εξαιρετική ευκαιρία για τους Πατρινούς να κατέβουν στο κέντρο της πόλης, να ξεδώσουν και να το ρίξουν έξω, μακριά από εσωστρέφειες και συμβάσεις.

Για απόψε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» έχει σχεδιάσει ένα πρόγραμμα δράσεων που θα κινηθεί σε δυο επίπεδα: την παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο Δημαρχείο το μεσημέρι και την τελετή έναρξης από το βράδυ έως αργά τη νύχτα μεταδίδοντας απλόχερα κέφι, ζωντάνια και χαρά και δημιουργώντας την αίσθηση μιας ξεχωριστής, πρωτότυπης και δυναμικής υπαίθριας γιορτής.

Τίτλος του προγράμματος, του οποίου την μουσική επιμέλεια υπογράφει ο Νίκος Τουλιάτος, θα είναι «Τα Κρουστά της Ειρήνης στην Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού» και συμμετέχουν 106 μουσικοί, χορευτές, τραγουδιστές (καταξιωμένοι επαγγελματίες υψηλού καλλιτεχνικού βεληνεκούς αλλά και ερασιτέχνες), όπου θα δώσουν μια θεαματική και δυναμική μουσική διάσταση στην τελετή έναρξης. Έντονο θα είναι το πατρινό χρώμα, αφού συμμετέχουν πολλοί μουσικοί από την Πάτρα.

Συμμετέχουν:

-Η ομάδα κρουστών των Ολυμπιακών αγώνων ΗΧΟΔΡΑΣΗ

Κυριακή Τσακιρίδου

Βασίλης Παπανικολάκης

Γιώργος Χιντιράκης

Νίκος Τουλιάτος

-Η ομάδα Αφρικάνικων Κρουστών&Χορού Λευτέρης Γρηγορίου & τα Κρουστά της Τάκη, συμμετέχουν 10 μουσικοί

-Η ομάδα Βραζιλιάνικων κρουστών Bloco Swingueira

Υπεύθυνος: Άγγελος Πολυχρόνου. Συμμετέχουν 10 μουσικοί

- Tο Κουβανέζικο γκρουπ Havana Tropical

Seidel Borges Τραγούδι

Yussef Beato Τυμπάλες, Φωνή

Javier Rico Gongas, Φωνή

Adam Androu Πιάνο

- Ομάδα Κρουστών με βαρέλια Croussis

συμμετέχουν 60 άτομα από την δραματική σχολή Δήλος, από την δραματική σχολή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και από την σχολή ντραμς του Βαγγέλη Γκούμα «Δίηχο».

Μουσικοί σολίστ

1. Σοφία Ανδριανού Τραγούδι

2. Δημήτρης Καραγιάννης Σαξόφωνο

3. Στέλιος Γενεράλης Κρουστά

4. Αλίκη Μπουλταδάκη (πρώην αθλήτρια της Ρυθμικής Γυμναστικής-μέλος της Εθνικής Ελλάδος Ρυθμικής Γυμναστικής) Χορός

5. Μαρουτσέλα Γασπαράτου μέτζο σοπράνο Τραγούδι

6. Φανή Τσαϊλάκη (από την Πάτρα) Τραγούδι

7. Έλενα Φέντκο Πιάνο

8. Μαρία Καραμάνη (από την Πάτρα) Τραγούδι

9. Νάντια Ανθοπούλου (από την Πάτρα) Τραγούδι

10. Άρης Αργυρόπουλος (από την Πάτρα) Πνευστά

11. Νίκος Πλέγας (από την Πάτρα) Πιάνο

12. Γιώργος Ρίζος Κιθάρα

Συμμετέχουν επίσης

1. Ζωή Τηγανούρια Ακορντεόν

2. Simone Mongelli Κρουστά

3. Βαγγέλης Γκούμας (από την Πάτρα) Κρουστά

Συνολικά 106 μουσικοί, χορευτές, τραγουδιστές από 6 χώρες επί σκηνής.

Μουσική επιμέλεια προγράμματος τελετής έναρξης: Νίκος Τουλιάτος.

Ηχολήπτης, υπεύθυνος σχεδιασμού Αλέξανδρος Σκρεμύδας.

Στην τελετή έναρξης μέσω ενός ταξιδιού από φωνές, κίνηση, τραγούδια και παραδοσιακά κρουστά θα ενωθούν η Ελλάδα, η Αφρική, η Βραζιλία, το Μεξικό, η Κούβα και η Ιταλία για να καταλήξουν με την ομάδα κρουστών των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 της Αθήνας στο άνοιγμα του Πατρινού Καρναβαλιού για το 2016 από τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Νίκο Χρυσοβιτσάνο και τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, στο πλαίσιο του τελετουργικού, θα κηρύξει την επίσημη έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2016. Με τη δέουσα «καρναβαλική» επισημότητα και μέσω σοκολατοπόλεμου από τους πέντε συλλόγους των σοκολατοριχτών, η χαρμόσυνη είδηση της έναρξης του Καρναβαλιού θα στείλει μήνυμα αισιοδοξίας σε όλη την Ελλάδα. Μήνυμα ειρήνης, ελπίδας και χαράς από τον κορυφαίο στο είδος του θεσμό της χώρας.

Αμέσως μετά, με τον ήχο των κρουστών που παράγουν οι ομάδες κρουστών συμπληρωμένες από την ομάδα Croussis των 60 βαρελιών θα ξεκινήσει η συναυλία με τραγούδια από όλο τον κόσμο και τη συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών, που θα μας ξεσηκώσουν με τους κεφάτους και εξωστρεφείς ρυθμούς τους. Για πρώτη φορά θα συμπράξουν μουσικοί από 5 χώρες με κορυφαίους Έλληνες μουσικούς και με την σύμπραξη 10 Πατρινών μουσικών και 60 σπουδαστών ηθοποιών και μουσικών σε ένα ταξίδι στον κόσμο με τα κρουστά και τις φωνές της ειρήνης.

Το πάρτυ και το καρναβαλικό κέφι θα διαρκέσουν μέχρι αργά τη νύχτα με τους djs Στέλιο Αποστολόπουλο,Gogos, Luigi και Sarantis, που θα αναλάβουν τη διασκέδαση στην πλατεία.

Παρουσιάστρια της Τελετής Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού θα είναι η Νατάσα Τραγουστή, που συνέδεσε την παρουσία της με αξέχαστες παλαιότερες στιγμές του θεσμού. Η επιστροφή της Νατάσας Τραγουστή, που με μεγάλη όρεξη και με την ξεχωριστή γνώση της επανακάμπτει μετά από πολλά χρόνια στη μεγάλη γιορτή της Πάτρας, αποτελεί ένα επίσης ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της φετινής τελετής.

Τελάλης είναι ο Δημήτρης Χουρδούμης.

Η Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2016 πραγματοποιείται με την συνεργασία του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων και την υποστήριξη του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Επίσης πρέπει να σημειωθεί η συνεισφορά του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις