Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ποίηση και αγριότητα στο αριστουργηματικό φιλμ "Η Επιστροφή - The Revenant" που παίζεται και στην Πάτρα

Ποίηση και αγριότητα στο αριστουργηματικ...

Στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε - Πρωταγωνιστεί ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο

Ποίηση, σκληρός ρεαλισμός και επίδειξη απαράμιλλης σκηνοθετικής βιρτουοζιτέ συναντιούνται σε μια ιστορία επώδυνης επιβίωσης και βίαιης εκδίκησης, η οποία απέσπασε ήδη 3 Χρυσές Σφαίρες ενώ είναι υποψήφια για δώδεκα Όσκαρ.

Αυτό αναφέρει για την ταινία «The Revenant – Η Επιστροφή» του Μεξικάνου σκηνοθέτη Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου το περιοδικό «Αθηνόραμα» ενώ το flix.gr κάνει λόγο για ένα σινεμά με τόλμη και όραμα, με ποίηση και βία, όχι δίχως ατέλειες, μα που δεν σου αφήνει άλλη επιλογή από το να του υποκλιθείς.

Διθυραμβικά είναι λοιπόν τα σχόλια των κριτικών για το φιλμ αυτό απόλυτης αγριότητας και συνάμα απόλυτης ομορφιάς που εκτυλίσσεται τον 19ο αιώνα, στην άγρια Δύση της Αμερικής και έχει για κεντρικό ήρωα ένα αληθινό πρόσωπο, τον εξερευνητή και κυνηγό άγριων ζώων για το δέρμα και τη γούνα τους, τον οποίο υποδύεται εντυπωσιακά ο 41χρονος σούπερ σταρ Λεονάρντο Ντι Κάπριο, υποψήφιος για το Όσκαρ α΄ ανδρικού ρόλου.

Ο βραβευμένος με τρία Όσκαρ Μεξικανός Αλεχάντρο Γκονσάλες Ινιαρίτου, όπως θυμίζει το Αθηνόραμα, μετά το αριστουργηματικό ντεμπούτο του στο σινεμά «Χαμένες Αγάπες» διέσχισε τα βόρεια σύνορα της χώρας του και έγινε ένας αγαπημένος τόσο στο καλλιτεχνικό Χόλιγουντ όσο και στα φεστιβάλ δημιουργός, με δράματα όπως τα «21 Γραμμάρια», «Βαβέλ» (με την Κέιτ Μπλάνσετ και τον Μπραντ Πιτ) και φυσικά το περσινό «Birdman ή Η απρόσμενη αρετή της αφέλειας» (Όσκαρ καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας), μεταφέρει τώρα τις συναρπαστικές θεματικές της φιλμογραφίας του στον αφιλόξενο και φαντασμαγορικό αμερικανικό Βορρά των αρχών του 19ου αιώνα.

Η ταινία με την υπέροχη φωτογραφία του υποψηφίου για Όσκαρ Εμάνουελ Λουμπέσκι μας δείχνει τον Χιου Γκλας να δέχεται μία σχεδόν φονική επίθεση από μια αρκούδα (η σκηνή είναι απίστευτα ρεαλιστική ενώ ουσιαστικά πρόκειται για εφέ) και εγκαταλείπεται από τα μέλη της ομάδας του, οι οποίοι τον θεωρούν νεκρό. Προσπαθώντας να επιβιώσει, ο Γκλας υπομένει τις αφάνταστες δυσκολίες καθώς και την προδοσία του έμπιστου ανθρώπου του, Τζον Φιτζέραλντ, ρόλο που ενσαρκώνει ο υποψήφιος για το Όσκαρ β’ ανδρικού Τομ Χάρντι.

Ο φωτογενής Ντι Κάπριο, από τους σημαντικότερους ηθοποιούς πλέον διεθνώς, ενσαρκώνει τον Χιου Γκλας δίνοντας μία ερμηνεία κυριολεκτικά σωματική, επώδυνη κι εντυπωσιακή, όπως γράφει το flix.gr.

Το φιλμ σε διανομή της Odeon προβάλλεται ήδη από την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου πανελλαδικά και στην Πάτρα στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε και αξίζει να τη δει κανείς.

Πρόκειται για μία ταινία δυόμιση περίπου ωρών, κόστους όπως λέγεται σχεδόν 130 εκατομμυρίων δολαρίων με απίστευτες δυσκολίες στα γυρίσματα της εξ’ ολοκλήρου σε φυσικές τοποθεσίες, με πολύ κρύο, σε Καναδά και Παταγονία. Η επιτυχία ωστόσο τόσο καλλιτεχνική όσο και εμπορική είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή για την ταλαιπωρία ηθοποιών και συνεργείου. Μόνο στις ΗΠΑ οι εισπράξεις ως τώρα έχουν φτάσει τα 102 εκατομμύρια δολάρια συν άλλα 60 εκατομμύρια από τον υπόλοιπο κόσμο.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture