Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Αντωνίου στα Κρύα Ιτεών - ΦΩΤΟ

Πάτρα: Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Αντ...

Στις 17 Ιανουαρίου

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Αντωνίου του Μεγάλου στον νεόδμητο ναό, στα Κρύα Ιτεών, στην Πάτρα. Το απόγευμα του Σαββάτου 16 Ιανουαρίου έλαβε χώρα ο Μέγας πανηγυρικός Αναστάσιμος Εσπερινός στον οποίο προέστη και μίλησε ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πολύκαρπος Τσιμιτσός προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Φωτεινής Πατρών.

Την επομένη Κυριακή 17 Ιανουαρίου το πρωί τελέσθη η Ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία η πανηγυρική θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Κωτσάκης Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ομπλού Πατρών.

Ο π. Νεκτάριος ανέλαβε και την διακονία του κηρύγματος μιλώντας γύρω από την βιοτή του Οσίου Πατρός.

Αυθημερόν και το απόγευμα πραγματοποιήθηκε και ο Μεθέορτος Εσπερινός και εψάλη η Ιερά Παράκλησις προς τον Άγιο, υπέρ υγείας παντός του πληρώματος της Εκκλησίας. Τον θείο λόγο κήρυξε ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Ζώης, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Δεμενίκων Πατρών. 

Μετά το πέρας των Ακολουθιών έγινε Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος και των τιμίων Λειψάνων του Αγίου εις τους δρόμους της Ενορίας υπό την συνοδεία της Μπάντας του Δήμου Πατρέων.Εις τα Ιεράς Ακολουθίας συμμετείχε πλήθος Πατέρων της Ιεράς μας Μητροπόλεως οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν την Μνήμη του Μεγάλου μας Οσίου.

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες η συμμετοχή των πιστών ξεπέρασε κάθε προσδοκόμενο καθώς ο Ναός ήταν ασφυκτικά γεμάτος και τις δύο ημέρες του πανδήμου εορτασμού. Η Πανήγυρις ολοκληρώθηκε μπροστά από τον ναό με τις ευχαριστίες του Προϊσταμένου πατρός Ιωάννου Δημητροπούλου, ο οποίος ευχαρίστησε τον Πανάγιον Θεό, τον Σεβασμιώτατο κ.κ. Χρυσόστομο, καθώς και όλους όσους συνέβαλαν για την διεξαγωγή της πανηγύρεως.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις